Prospect Brocriptin

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Brocriptin Prospect

 Compozitie brocriptin:

 Un drajeu brocriptin 2.5 mg sub forma de metansulfonat de bromocriptina 2,37 mg si excipienti: – nucleu: lactoza, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu; -strat de drajeifiere:zahar, talc, carbonat de calau, dioxid de titan (E171J, guma arabica, povidona K 25 ceara galbena, ceara eariMuba.

Indicatii brocriptin

Indicatii endocrinologice
– inhibarea lactatiei fiziologice sau patologice
– hiperprolactinemia,
– infertilitate,
– prolactinoame,
– boli bengne ale sanului,
tulburari ale ciclului menstrual, sindrom premenstrual,
– acromegalie.

Indicatii neurologice – boala Parkinson.

Contraindicatii brocriptin

Hipersensibilitate la brocriptina, la alti alcaloizi, de secara cornuta sau la oricare dintre excipientii produsului.
Toxemie gravidica, hipertensiune arteriala in timpul sarcinii sau prenatal. Insuficienta coronariana.
Asociere cu neuroleptice anhemetice, neuroleptice antipsihotice (cu exceptia clozapinei).

Brocriptin Prospect
Brocriptin Prospect

Mod de administrare brocriptin

Pentru a obtine un raspuns terapeutic si reactii adverse imune se recomanda folosirea treptata a bromocriptinei dupa cum urmeaza: in prima zi se administreaza o doza unica de 1.25 mg bromocriptina dupa 2-3 zile este crescuta la 2.5 mg bromocriptina pe zi, dupa alte 2-3 zile crescandu-se la 2,5mg de 2 ori pe zi.

Cresterile ulterioare ale dozei adiministrate se pot face cu suplimente de 2,5 mg de bromocriptina respectand acelasi interval de timp de 2-3 zile , pana la atingerea dozei terapeutice necesare.

Inhibarea lactatiei. Pentru aceasta indicatie terapeutica nu este necesara administrarea treptata a produslui.

Pentru prevenirea lactebei se administreaza dupa nastere, cand starea pacientei permite acest lucru, o doza de 2,5 mg bromocriptina, apoi timp de 14 zile cate 2,5 mg bromcriptina de 2 ori pe zi. Pentru intreruperea lactatiei se administreaza la inceput 2,5 mg de bromcriptina pe zi apoi, dupa 2-3 zile se continua administrarea a cate 2,5 mg bromcriptina de 2 ori pe zi timp de 14 zile.

Hipoganadism, galactoree, infertilitate

Produsul trebuie administrat treptat, conform schemei prezentate mai sus. Majoritatea pacientilor au raspuns la tratament in cazul utilizarii unei doze zilnice de 7,5 mg bromocriptina, administrata fractionat, desi in unele cazuri a fost utizata o doza zilnica de 30 mg bromocriptina.

Prolactinoame. Produsul trebuie administrat treptat, conform schemei prezentate mai sus. Pacientii au raspuns la tratamentul efectuat cu doze de pa na la 30 mg bromcripina pe zi. Acromegalie Produsul trebuie administrat treptat conform schemei prezentate pana la atingerea dozei de 10-20 mg bromcriptina pe zi, in functie de raspunsul clinic si de reactiile adverse aparute.

Boala Parkinson
In prima zi de tratament doza administrata este de 1,25 mg bromcriptina. In a doua a zi, doza administrata este de 2.5 mg brornocriptina apoi doza este crescuta la intervale de 2 zile cu un supliment de 2.5 mg bromcriptina pana la atingerii dozei de 20-40 mg brornocriptina pe zi.

Nota: pentru administrarea dozei de 1.25 mg bromocriptina se recomanda utilizarea unei forme terapeutice adecvate.

Reactii adverse Brocriptin

In timpul primelor zile de tratament au fost raportate: greata, varsaturi, fatigabilitale, ameteli, hipotensiune arteriala. In decursul tratamentului cu bromocriptina a fost raportata aparitia starii de somnolenta si  in cazuri rare, a starii de somnolenta excesiva, chiar de adormire spontana.

In cazul administratii dupa nastere a bromocriptinei au fosl raportate cazuri de infarct miocardic, hipertensiune arteriala, tulburari psihice (confuzie, halucinatii, delir, tulburari de personalitate), convulsii sau accidente vasculare cerebrale.

Alte reactii adverse raportate au fost – cefalee, diskinezie, afectarea starii de vigilenta, uscaciunea gurii, constipatie, edeme ale membrelor inferioare, paloarea extremitatilor. In urma expunerii la medicament in cazul pacientilor cu afectiuni arteriale periferice.  In cazut tratamentului indelungat cu doze mari de bromocriptina au fost raportate cazuri de revarsatul pleurei sl de fibroza retroperitoneala.

Acum se mai citeste