Prospect Cerebrolysin | Prospecte.Net

Prospect Cerebrolysin

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizatori

CEREBROLYSIN

Soluţie injectabilă/perfuzabilă

215,2 mg/ml

Compoziţie

Un ml soluţie injectabilă/perfuzabilă conţine hidrolizat din proteină din creier de porcină sub formă de soluţie concentrată, 215,2 mg şi excipienţi: hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

  Grupa farmacoterapeutică: alte medicamente pentru sistemul nervos.

  Indicaţii terapeutice

–    Disfuncţii cerebrale organice, metabolice şi neurodegenerative, în special demenţa senilă de tip Alzheimer.

–    Complicaţii post – accident vascular cerebral.

–    Traumatisme cranio-cerebrale, post-operatorii, contuzii cerebrale sau comoţii.

Cerebrolysin
Cerebrolysin

 

Contraindicaţii

–    Hipersensibilitate la hidrolizat din proteină din creier de porcină sau la oricare dintre excipienţii produsului.

–    Epilepsie

–    Insuficienţă renală severă.

 

 Precauţii

Nu sunt necesare precauţii.

 

Interacţiuni

Având în vedere profilul farmacologic al Cerebrolysin-ului, o atenţie deosebită trebuie acordată posibilelor reacţii adverse atunci când este administrat concomitent cu medicamentele anti-depresive sau cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO). în aceste cazuri se recomandă scăderea dozei de medicament anti-depresiv.

Cerebrolysin nu trebuie amestecat în perfuzie cu soluţii aminoacide neutre.

 

Atenţionări speciale

Se recomandă prudenţă sporită în urmatoarele cazuri:

–    diateză alergică;

–    epilepsie şi convulsii de tip “grand mal”; tratamentul cu Cerebrolysin poate determina creşterea frecvenţei crizelor;

–    deşi nu există dovezi că Cerebrolysin determină afectare renală, medicamentul nu trebuie administrat în caz de insuficienţă renală acută.

Sarcina şi alăptarea

Studiile la animale nu au indicat toxicitate asupra reproducerii.Totuşi, nu au fost efectuate studii la om. Astfel, în timpul sarcinii şi alăptării Cerebrolysin trebuie utilizat numai după o atentă evaluare a raportului risc/beneficiu.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cerebrolysin nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

 Doze şi mod de administrare

Se pot administra doze unice până la 50 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină), dar este de preferat tratamentul în cure. O cură optimă de tratament implică administrarea zilnică, timp de 10 – 20 zile.

Doza zilnică recomandată:

–    Disfuncţii cerebrale organice, metabolice şi neurodegenerative (demenţă): doza zilnică recomandată este de 5 – 30 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (1076 – 6456 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Complicaţii post – accident vascular cerebral: doza zilnică recomandată este de 10 – 50 ml soluţie injectabilă/ perfuzabilă Cerebrolysin (2152 – 10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Traumatisme cranio-cerebrale, post-operatorii, contuzii cerebrale sau comoţii: doza zilnică recomandată este de 10 – 50 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (2152 -10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Copii: doza zilnică recomandată este de 1 – 2 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (215,2 – 430,4 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

Eficacitatea tratamentului poate fi crescută prin repetarea curelor, până nu se mai observă îmbunătăţiri ale stării de sănătate. După cura iniţială, frecvenţa dozelor poate fi redusă la de 2 – 3 ori pe săptămână. între cure trebuie lăsate intervale libere, durata acestora fiind egală cu cea a curei.

Se pot administra doze de până la 5 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (1076 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină) intramuscular şi de până la 10 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (2152 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină) intravenos. Doze între 10 – 50 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (2152 până la maximum 10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină) sunt recomandate numai sub formă de perfuzie intravenoasă lentă, după diluare cu soluţiile perfuzabile standard recomandate. Durata perfuziei trebuie să fie între 15 şi 60 minute.

Afla mai multe despre...
Prospect Clorfenoxamina - Soc Anafilactic - Migrene - Boala Serului

Următoarele soluţii standard pentru perfuzie au fost testate timp de 24 ore la temperatura camerei, în prezenţa luminii şi au fost declarate compatibile:

–    soluţie de clorură de sodiu 0,9 % (9 mg NaCI/ml);

–    soluţie Ringer (Na+ 153,98 mmol/l, Ca2+ 2,74 mmol/l, K+ 4,02 mmol/l, Ch 163,48 mmol/l);

–    glucoză5%.

Vitaminele şi medicamentele cardio-vasculare pot fi administrate concomitent cu Cerebrolysin, însă nu trebuie amestecate în seringă.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului medicamentos în vederea administrării şi manipularea sa

Când Cerebrolysin este administrat intravenos timp îndelungat prin cateter, linia venoasă trebuie spălată înainte şi

după aplicare cu soluţie de clorură de sodiu.

Produsul medicamentos este destinat unei singure utilizări. Soluţia injectabilă/perfuzabilă rămasă neutilizată trebuie aruncată.

A se folosi numai soluţii clare, transparente.

 Reacţii adverse

–    în cazuri rare efectele tratamentului au fost asociate cu:

–    agitaţie (agresiune, confuzie, insomnie);

–    hiperventilaţie, hipertonie, hipotonie, oboseală, tremor, depresie, apatie, ameţeală şi simptome de gripă (de exemplu răceală, tuse, infecţii ale tractului respirator). în timpul tratamentului cu Cerebrolysin a fost raportat un singur caz de atac tip “grand mal” şi convulsii;

–    tulburări gastro-intestinale, cum sunt pierderea apetitului, dispepsie, diaree, constipaţie, vărsături şi greaţă;

–    în cazul injectării prea rapide poate să apară o senzaţie de căldură sau transpiraţie, ameţeală şi, în cazuri izolate, palpitaţii sau aritmii;

–    reacţii locale la locul injecţiei, cum sunt: iritare, prurit sau senzaţie de arsură;

–    în cazuri foarte rare s-au observat hipersensibilitate sau reacţii alergice cum sunt reacţii ale pielii, reacţii locale vasculare, cefalee, dureri cervicale, dureri ale membrelor, febră, dureri lombare, dispnee, frisoane şi stări de şoc.

Deoarece Cerebrolysin este utilizat la vârstnici reacţiile adverse menţionate mai sus sunt tipice pentru această grupă de populaţie şi pot fi observate şi în absenţa utilizării medicamentului.

 Supradozaj

Nu se cunosc efecte negative datorate supradozajului.

 Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Extrageţi soluţia din fiolă numai imediat înainte de utilizare.

 Ambalaj

Cutie cu 10 fiole din sticlă brună cu punct de rupere a 1 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă. Cutie cu 5 fiole din sticlă brună cu punct de rupere a 5 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă. Cutie cu 5 fiole din sticlă brună cu punct de rupere a 10 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă.

 Producător

Ebewe Pharma Ges. m.b.H Nfg.KG, Austria

 Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă EVER Neuro Pharma GmbH

MondseestraBe 11, A – 4866_Unterach, Austria

 Data ultimei verificări a prospectului

Mai, 2009

EVER Neuro Pharma GmbH

Medicamente cu indicatii asemanatoare: Fampyra, Rilozol Mylan, Sclefic, Vagostabyl, Rilutek, Tetmodis

Alzheimer – Cauze, simptome, tratament

Alzheimer este o forma de dementa, o boala degenerativa care progreseaza lent si care are un impact emotional puternic asupra intregii familii. Medicii, cercetatorii, oamenii politici si organizatiile non-profit fac eforturi uriase pentru a gasi un leac pentru maladia Alzheimer considerata una dintre cele mai mari amenintari medicale si sociale ale secolului 21. Afla care sunt cauzele, simptomele si tratamentul pentru Alzheimer.

Afla mai multe despre...
CO-NEBILET 5 mg

Afectiunea numita Alzheimer este o boala degenerativa, lent progresiva a creierului care se caracterizeaza prin afectarea memoriei, pentru ca in cele din urma sa apara tulburari de rationament, limba, perceptie, planificare, recunoastere. Multi cercetatori cred ca aceasta afectiune este un rezultat al cresterii productiei si acumularii unei proteine specifice, numita proteina beta-amiloid, in creier. Acumularea acestei proteine in creier duce la moartea celulelor nervoase si implicit la Alzheimer.
Desi unele pierderi de memorie pot sa apara, in mod normal, la batranete, nu toate sunt semne de Alzheimer.

Cele mai multe sunt simple “uitari”, care nu sunt atat de severe pentru a pune la indoiala buna functionare a creierului. Sunt insa foarte multe cazuri in care se poate ajunge la dementa. Sunt multe boli diferite care pot duce la dementa, insa boala Alzheimer este pe departe cea mai frecventa cauza de dementa.

*Dementa este un sindrom caracterizat prin insuficienta de memorie, afectarea gandirii ( a capacitatii de a organiza gandurile, de a folosi limbajul, sau abilitatea de a vedea lumea normal, asa cum este ea). Aceste deficiente sunt suficient de severe pentru a afecta viata cotidiana si nivelul normal de functionare al persoanei in cauza. De cele mai multe ori dementa se inrautateste in timp.

Probabilitatea de a avea Alzheimer creste substantial dupa varsta de 70 de ani – peste 50% din varstnicii care au trecut de 85 de ani pot fi afectati de aceasta afectiune. Cu toate acestea Alzheimer nu este o parte normala a procesului de imbatranire si nu este ceva ce se intampla inevitabil la batranete. Multi oameni pot atinge 100 de ani fara sa aiba Alzheimer sau orice alta tulburare neurologica.

Cauzele care provoaca Alzheimer nu sunt cunoscute . Oamenii de stiinta au elaborat unele teorii, acceptate in parte, dar tot nu au gasit “radacina” problemei. De exemplu, “ipoteza colinergica” se refera la pierderea neurotransmitatorilor ( cum ar fi acetilcolina) este legata de unele deteriorari aparute la nivelul creierului. (Acesti neurotransmitatori ajuta neuronii sa functioneze normal.) Pe baza acestei ipoteze s-a introdus terapia cu inhibitori ai colinesterazei (enzima care scindeaza acetilcolina) pentru a se mentine astfel o activitate crescuta a neurotransmiterii colinergice inter-neuronale in regiunile cu probleme.

Instalarea bolii este treptata si progreseaza lent. Problemele de memorie, catalogate la inceput drept efecte normale ale imbatranirii, pot fi primul semn de Alzheimer. Cand “scaparile” de memorie devin foarte dese si prelungite, iar gandirea pacientului se indeparteaza de normalitatea si acuratetea obisnuita a persoanei in cauza, atunci cu siguranta este ceva mai grav decat batranetea.

In concluzie, pierderile de memorie, in special legate de evenimetele recente (memoria pe termen scurt) sunt primele semne de Alzheimer. De exemplu, persoana in cauza uita in repetate randuri fierul de calcat in priza, sau uita daca si-a luat medicamentele, ori locul in care a parcat masina si chiar cum sa conduca o masina.
La debutul acestei afectiuni apar, de asemenea, schimbari usoare de personalitate – apatie, lipsa spontaneitatii si o tendinta de retragere si chiar o indepartare de societate

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 2 -voturi, Media: 3,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
23 + 24 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect Cerebrolysin