Prospect Cerebrolysin

Prospect: Informatii pentru utilizatori

CEREBROLYSIN

Soluţie injectabilă/perfuzabilă

215,2 mg/ml

Compoziţie

Un ml soluţie injectabilă/perfuzabilă conţine hidrolizat din proteină din creier de porcină sub formă de soluţie concentrată, 215,2 mg şi excipienţi: hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

  Grupa farmacoterapeutică: alte medicamente pentru sistemul nervos.

  Indicaţii terapeutice

–    Disfuncţii cerebrale organice, metabolice şi neurodegenerative, în special demenţa senilă de tip Alzheimer.

–    Complicaţii post – accident vascular cerebral.

–    Traumatisme cranio-cerebrale, post-operatorii, contuzii cerebrale sau comoţii.

Cerebrolysin
Cerebrolysin

 

Contraindicaţii

–    Hipersensibilitate la hidrolizat din proteină din creier de porcină sau la oricare dintre excipienţii produsului.

–    Epilepsie

–    Insuficienţă renală severă.

 

 Precauţii

Nu sunt necesare precauţii.

 

Interacţiuni

Având în vedere profilul farmacologic al Cerebrolysin-ului, o atenţie deosebită trebuie acordată posibilelor reacţii adverse atunci când este administrat concomitent cu medicamentele anti-depresive sau cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO). în aceste cazuri se recomandă scăderea dozei de medicament anti-depresiv.

Cerebrolysin nu trebuie amestecat în perfuzie cu soluţii aminoacide neutre.

 

Atenţionări speciale

Se recomandă prudenţă sporită în urmatoarele cazuri:

–    diateză alergică;

–    epilepsie şi convulsii de tip “grand mal”; tratamentul cu Cerebrolysin poate determina creşterea frecvenţei crizelor;

–    deşi nu există dovezi că Cerebrolysin determină afectare renală, medicamentul nu trebuie administrat în caz de insuficienţă renală acută.

Sarcina şi alăptarea

Studiile la animale nu au indicat toxicitate asupra reproducerii.Totuşi, nu au fost efectuate studii la om. Astfel, în timpul sarcinii şi alăptării Cerebrolysin trebuie utilizat numai după o atentă evaluare a raportului risc/beneficiu.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cerebrolysin nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

 Doze şi mod de administrare

Se pot administra doze unice până la 50 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină), dar este de preferat tratamentul în cure. O cură optimă de tratament implică administrarea zilnică, timp de 10 – 20 zile.

Doza zilnică recomandată:

–    Disfuncţii cerebrale organice, metabolice şi neurodegenerative (demenţă): doza zilnică recomandată este de 5 – 30 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (1076 – 6456 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Complicaţii post – accident vascular cerebral: doza zilnică recomandată este de 10 – 50 ml soluţie injectabilă/ perfuzabilă Cerebrolysin (2152 – 10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Traumatisme cranio-cerebrale, post-operatorii, contuzii cerebrale sau comoţii: doza zilnică recomandată este de 10 – 50 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (2152 -10760 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

–    Copii: doza zilnică recomandată este de 1 – 2 ml soluţie injectabilă/perfuzabilă Cerebrolysin (215,2 – 430,4 mg hidrolizat din proteină din creier de porcină).

Eficacitatea tratamentului poate fi crescută prin repetarea curelor, până nu se mai observă îmbunătăţiri ale stării de sănătate. După cura iniţială, frecvenţa dozelor poate fi redusă la de 2 – 3 ori pe săptămână. între cure trebuie lăsate intervale libere, durata acestora fiind egală cu cea a curei.

Acum se mai citeste

Leave a Reply