Prospect Imodium 2mg Capsule – Antidiareic Antiseptic Intestinal

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Imodium, capsule, 2 mg

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

ImodiumImodium

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Imodium cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

–  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–  întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 2 zile.

–  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

–  Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

–  înainte să utilizaţi Imodium

–   Cum să utilizaţi Imodium

–   Reacţii adverse posibile

–   Cum se păstrează Imodium

–   Informaţii suplimentare

–  CE ESTE IMODIUM Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

In caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente. Puteţi să utilizaţi Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că acesta adesea poate produce diaree.

–  ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI IMODIUM

Imodium nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani.Nu utilizaţi Imodium:

  • dacă există sânge în scaun sau dacă aveţi febră.
  • dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
  • dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.
  • dacă ştiţi că sunteţi hipersensibil la medicament sau la oricare dintre excipienţi.

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Imodium

Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.

Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii.

In cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră

Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de ingrijire medicală atentă cât timp luaţi Imodium.

A se respecta dozele şi durata tratamentului (vezi pct. 3).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru că acestea pot potenţa efectul Imodium.

Utilizarea Imodium cu alimente şi băuturi Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi însărcinată sau credeţi că puteţi fi, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Imodium.

Se recomandă să nu utilizaţi Imodium dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot ajunge cantităţi mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Imodium nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi însă diareea, de aceea este recomandabil să fiţi precaut când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI IMODIUM

Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree.

Imodium este disponibil sub formă de capsule care se înghit. Puteţi utiliza Imodium oricând în cursul zilei. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Adulţi (inclusiv vârstnici)

  • pentru un episod brusc (acut), administraţi 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) o dată, apoi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.
  • pentru diarea de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră

Dar: Nu administraţi mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamidă) în decurs de 24 de ore!

Copii peste 6 ani

pentru un episod brusc (acut) de diaree, administraţi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă), apoi continuaţi cu 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră.

Dar: nu daţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

 

Greutatea copilului în kilograme (kg) Numărul maxim de capsule de Imodium pe zi
De la 14 kg Niciodată mai mult de 2 capsule Imodium
De la 20 kg Niciodată mai mult de 3 capsule Imodium
De la 27 kg Niciodată mai mult de 4 capsule Imodium
De la 34 kg Niciodată mai mult de 5 capsule Imodium
De la 40 kg Niciodată mai mult de 6 capsule Imodium
De la 47 kg Niciodată mai mult de 7 capsule Imodium
De la 54 kg Niciodată mai mult de 8 capsule Imodium

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi explicaţii medicului dumneavoas­tră sau farmacistului

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Imodium

Dacă aţi luat prea mult Imodium, adresaţi-vă medicului dum­neavoastră, în specia! dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome: rigiditate musculară, mişcări necoordonate, som­nolenţă, micţiuni dificile sau respiraţie superficială. Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la doze mari de Imodium. Dacă un copil a luat o cantitate prea mare de medicament sau dacă apar oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat medicului.

Informaţii pentru medic în caz de supradozaj

–  Se administrează naloxonă injectabil.

–  Se repetă administrarea naloxonei după 1 -3 ore, dacă este necesar

–  Se impune o monitorizare de cel puţin 48 deore. Dacă uitaţi să utilizaţi Imodium

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Imodium

întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Imodium să apară mai târziu. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest pro­dus, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Imodium poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

–  foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

–  frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);–  mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

–  rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

–  foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

–  cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Afecţiuni cutanate si ale ţesuturilor subcutanate Foarte rare

Rash, urticarie şi prurit.

In cursul utilizării clorhidratului de loperamidă au fost raportate cazuri izolate de angioedem şi de erupţii buloase, inclusiv sindromul Stevens-Johnson, eritemul polimorf şi necroliza epidermică toxică.

Tulburări generale Frecvenţă necunoscută

Reacţii alergice şi, în unele cazuri, reacţii severe de hipersensibilizare, inclusiv şoc anafilactic şi reacţii anafilactoide.

Tulburări qastro-intestinale Foarte rare

Dureri abdominale, ileus, distensie abdominală, greaţă, constipaţie, vărsături, megacolon inclusiv megacolon toxic, flatulenţă şi dispepsie.

Tulburări renale şi ale căilor urinare Foarte rare Retenţii de urină.

Tulburări ale sistemului nervos

Foarte rare

Somnolenţă

Ameţeli.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–   CUM SE PĂSTREAZĂ IMODIUM

Nu utilizaţi Imodium după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Acesteinăsuri vor ajuta la protejarea mediului.

–   INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Imodium

Substanţa activă este clortiidratul de loperamidă. O capsulă conţine 2 mg de clorhidrat de loperamidă. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon din porumb, talc şi stearat de magneziu. Capsula însăşi este compusă din oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172) indigotină (E 132), eritrozină (E 127), dioxid de titan (E 171) şi gelatină.

Cum arată Imodium şi conţinutul ambalajului

Imodium se prezintă sub formă de capsule de culoare gri şi verde.

Este disponibil în cutii a câte un blister din PVC/Al a 6 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

McNeil Products Limited c/o Johnson & Johnson Foundation Park, Roxborough Way, Maidenhead Berkshire, SL 6 3UG, Marea Britanie

Producătorul

Janssen-Cilag

Domaine de Maigremont, 27100 Val-de-Reuil Franţa

Acest prospect a fost aprobat 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close