Prospect Lamisil – Infectii Cutanate – Candidoza – Pitiriazis Tinea

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Oare la ce foloseste? Infecţiile fungice ale pielii , în tratamentul tinea pedis, tinea cruris, şitinea corporis. El este utilizat în tratamentul candidozei şi pitiriazis versicolor.    Lamisil cremă are acţiune durabila.

Prospect pentru utilizator

LAMISIL Prospect

Crema

Clorhidrat de Terbinafina 1%

 Vă rugăm să citiţi cu atentie acest prospect Lamisil înainte de a începe să utilizaţi Lamisil cremă. Acest prospect Lamisil  conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Păstraţi acest prospect Lamisil împreună cu medicamentul. S-ar putea să aveţi nevoie să-l citiţi din nou.

Infecţiile fungice ale pielii sunt frecvente şi pot cauza un discomfort deosebit. Puteţi obţine Lamisil cremă fără prescripţie medicală pentru tratamentul ţinea pedis, ţinea cruris, ţinea corporis, candidoza cutanată şi pitiriazis versicolor. Totuşi trebuie să utilizaţi cu atenţie acest produs pentru a obţine beneficiul terapeutic maxim. Lamisil cremă are acţiune durabila. Atunci când este utilizat în conformitate cu instrucţiunile de administrare, mai puţin de 10% din pacienţii cu ţinea pedis prezintă recădere sau reinfectâre la 3 luni de la începerea tratamentului.

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi vreo întrebare sau vreo nelămurire privind acest prospect Lamisil.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează în decurs de 2 săptămâni după ce aţi început să utilizaţi Lamisil cremă.

Lamisil prospectLamisil prospect

Acest prospect Lamisil conţine:

 1. Ce este Lamisil cremă şi pentru ce este utilizat?

2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Lamisil cremă?

3. Cum trebuie utilizat Lamisil cremă?

4. Reacţii adverse posibile ale Lamisil

5. Cum trebuie păstrat Lamisil cremă?

Lamisil cremă este de culoare albă, omogenă, strălucitoare. 100 g cremă conţin 1 g clorhidrat de terbinafină. Crema conţine, de asemenea,’hidroxid de sodiu, alcool benzilic, stearat de sorbitan. palmitat de cetii, alcool stearilic, alcool cetilic. polisorbat 60, miristat de izopropil, apă purificată.Crema este ambalată într-un tub de aluminiu ce conţine 15 g.

1. Ce este Lamisil cremă şi pentru ce este utilizat?

Lamisil cremă este un produs antifungic ce acţionează prin distrugerea fungilor ce cauzează afecţiunile cutanate. Lamisil cremă este utilizat în tratamentul tinea pedis, tinea cruris, şitinea corporis. El este, de asemenea, utilizat în tratamentul infecţiilor cutanate cu levuri precum candidoza şi pitiriazis versicolor.

Cum ştiţi că suferiţi de una din afecţiunile menţionate mai sus?

Ţinea pedis apare doar la nivelul piciorului (de obicei ambele picioare sunt afectate, dar nu întotdeauna), adeseori între degete. De asemenea poate să apară şi la nivelul scobiturii gleznei, tălpii sau în alte zone ale piciorului. Formele cele mai frecvente sunt caracterizate prin producerea de fisuri sau descuamări ale pielii, dar şijwin apariţia unor umflături uşoare, vezicule sau ulcere supurate.

Vă rugăm să ţineţi minte că dacă aveţi o infecţie fungică a unghiei (ciupercă în şl sub unghie), caracterizată prin decolorarea unghiilor şi modificări ale structurii acestora (îngroşare, friabilitate), trebuie să cereţi sfatul medicului, deoarece Lamisil cremă nu este indicat în tratamentul acestui tip de infecţii. în tratamentul infecţiilor fungice ale unghiilor trebuie utilizate comprimatele Lamisil ce pot fi obţinute doar cu prescripţie medicală.

Ţinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea este piicaturatâ, mai ales dacă sunt umede. Aceste zone sunt îndeosebi ta nivelul regiunii inghinale şi al feţei interne a coapselor, afectarea fiind, de obicei, bilaterală, dar frecvent o zonă este mai mult afectată decât cealaltă. Infecţia se poate extinde în zonele dintre picioare, către fese, sau în sus, către abdomenul superior. Infecţia poate să apară şi la nivelul pliului sânilor, axilei sau al altor zone de’plicaturare. Erupţia cutanată are margine netedă şi poate să prezinte vezicule. Este pruriginoasă.

Ţinea corporis poate să apară în orice zonă a corpului dar mai frecvent la nivelul capului, gâtului, feţei sau braţelor. Aspectul său este, de obicei sub formă de zone circulare de erupţie eritematoasă, dar de asemenea poate să se prezinte sub formă de zone de descuamare şi este pruriginoasă.

Candidoza cutanată apare, de asemenea, în zonele corpului unde pielea este plicaturată şi umedă din cauza transpiraţiei (de exemplu sub sâni, în axile). De obicei, apare la pacienţii vârstnici sau obezi sau la cei cu afecţiuni precum diabet zaharat. Provoacă eritem, prurit şi descuamari.

Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub formă de zone de descuamare ce devin pete albe datorită pierderii pigmentului cutanat. Petele sunt cel mai evidente în timpul verii în timp ce zonele de piele înconjurătoare se bronzează. Infecţia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gâtului, braţelor şi poate să reapară după câteva luni, mai ales în condiţii de vreme caldă şi transpiraţie abundentă.

Dacă nu sunteţi sigur în legătură cu cauza infecţiei dumneavoastră, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza crema, aceştia putând să vă ofere recomandările de rigoare.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Lamisil cremă? Cititi acest prospect Lamisil.

Când nu trebuie să utilizaţi produsul

Nu trebuie să utilizaţi Lamisil cremă:

• Dacă sunteţi alergic la oricare dintre componentele acestui medicament (vezi enumerarea acestora de mai sus).

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă încadraţi în această categorie deoarece, în această situaţie, nu este recomandat să utilizaţi Lamisil cremă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lamisil cremă:

Lamisil cremă este indicat doar pentru uz extern. Nu trebuie să-l administraţi în interiorul gurii sau să-l înghiţiţi. Evitaţi contactul cremei cu ochii dumneavoastră. Dacă, accidental, crema vine în contact cu ochii dumneavoastră, ştergeţi-o şi spălaţi-vă energic ochii cu apă rece din abundenţă.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi:

Dacă sunteţi gravidă întrebaţi medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Lamisil cremă.

Nu utilizaţi Lamisil cremă în perioada de alăptare, deoarece terbinafina, substanţa activă din componenţa cremei, este excretată în iaptele matern. Sugarii nu trebuie să vină în contact cu zonele de 4*elepe care a fost aplicată crema, inclusiv cea de la nivelul sânilor.

Utilizarea Lamisil cremă la copii:

Nu utilizaţi Lamisil cremă la copiii cu vârste sub 12 ani.

Utilizarea altor medicamente:

înainte de a utiliza Lamisil cremă, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului ce alte medicamente utilizaţi sau aţi utilizat recent, -inclusiv cele pe care le-aţi obţinut fără prescripţie medicală.

Nu aplicaţi alte medicamente pe zonele tratate.

3. Cum trebuie utilizat Lamisil cremă? Cititi atent acest prospect Lamisil.

Este important să utilizaţi corect Lamisil cremă. Urmaţi întocmai instrucţiunile de administrare.

Adulţi şi copii cu vârstă de 12 ani şi peste

în cazul în care tubul este sigilat, străpungeţi sigiliul folosindu-vă de vârful ascuţit de la nivelul capacului.

  • Curăţaţi şi uscaţi zona de piele afectată şi zonele adiacente, apoi spălaţi-vă pe mâini.
  • Deschideţi’tubul şi puneţi pe deget o cantitate mică de cremă.
  • Puneţi la loc capacul tubului.
  • Aplicaţi destulă cremă într-un strat subţire pe zona afectată şi pe zona adiacentă acesteia.
  • Frecaţi uşor zona pe care aţi aplicat crema.
  • ·Spălaţi-vă pe mâini după ce aţi atins zona de piele infectată astfel încât să nu se extindă infecţia şi în alte zone sau să transmiteţi infecţia altcuiva.

Dacă efectuaţi tratamentul unei infecţii apărute în zone de plicaturare ale corpului dumneavoastră, puteţi acoperi zona pe care aţi aplicat crema cu o faşă de tifon, mai ales in timpul nopţii. Dacă procedaţi în acest mod, utilizaţi de fiecare dată când aplicaţi crema o nouă faşă de tifon.

Cât de des şi cât timp trebuie utilizat Lamisil cremă? Scrie in acest prospect Lamisil.

Aplicaţi Lamisil cremă pe zonele infectate după cum urmează:  • Ţinea pedis: 1 administrare/zi timp de 1 săptămână.
  • Ţinea cruris şi ţinea corporis: 1 administrare/zi timp de 1 săptămână.
  • Candidoză cutanată: 1-2 administrări/zi timp de 1-2 săptămâni. Aceasta se asemănă cu ţinea cruris şi corporis, dar apare la pacienţi vârstnici sau obezi în zonele de piele plicaturată şi umedă, sau la cei cu afecţiuni precum diabetul zaharat. Pentru tratamentul candidozei este necesară o perioadă mai lungă de tratament.
  • Pitiriazis versicolor: 1-2 administrări/zi timp de 2 săptămâni.

Utilizaţi Lamisil cremă pe toată perioada de timp recomandată chiar dacă infecţia pare să se fi vindecat după câteva zile. Infecţiile par să se amelioreze după câteva zile de tratament, dar pot să reapară dacă produsul nu aste aplicat cu regularitate sau tratamentul este

întrerupt prea devreme.

Administrarea Lamisil cremă trebuie să-şi manifeste efectele de ameliorare a afecţiunii cutanate după câteva zile. Totuşi, vindecarea completă a zonei de piele afectată este obţinută după o perioadă de timp de până la 4 săptămâni, chiar dacă simptomatologia a dispărut mai devreme. Chiar dacă nu veţi mai utiliza crema, după trecerea perioadei de timp recomandata pentru aplicare, procesul de ameliorare va continua.

Dacă nu aţi observat nici un semn de ameliorare în decurs de 2 săptămâni de la începerea tratamentului, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă vor sfătui ce să faceţi.

Ce trebuie să faceţi pentru a facilita tratamentul?

Pentru a facilita tratamentul trebuie să păstraţi curate zonele de piele afectate, spălându-le cu regularitate. Uscaţi-le cu grijă, fără atefaca^ prin tamponare uşoară. încercaţi să nu scărpinaţi zona deşi aceasta poate fi pruriginoasă, deoarece puteţi provoca agravarea leziunii şi încetinirea procesului de însănătoşire sau extinderea infecţiei. Deoarece aceste infecţii sunt contagioase, nu trebuie să împrumutaţi altora prosopul sau hainele dumneavoastră. Pentru a vă preveni de reinfectare, acestea trebuie spălate frecvent.

Ce se întâmplă dacă înghiţiţi accidental o cantitate de cremă?

Dacă dumneavoastră, sau altcineva, înghiţiţi accidental o cantitate de Lamisil cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră care vă va  spune ce trebuie să faceţi.

Ce se întâmplă dacă uitaţi să aplicaţi o doză?

Dacă aţi uitat să aplicaţi o aoză de crema, aplicaţi-o imediat ce v-aţi amintit şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-â fost recomandat.’ Dacă vă amintiţi în momentul aplicării dozei următoare, aplicaţi doar doza ce trebuie administrată în acel moment şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat.

încercaţi să utilizaţi crema întocmai cum v-a fost recomandat. Acest lucru este important, deoarece omiterea aplicărilor cremei creşte riscul de reapariţie a infecţiei.

4. Reacţii adverse posibile ale Lamisil, cititi mai departe acest prospect.

Majoritatea pacienţilor au beneficii terapeutice utilizând Lamisil cremă. Totuşi, toate medicamentele pot provoca reacţii adverse la unii pacienţi şi este important să ţineţi minte următoarele:

După utilizare pot să apară la unii pacienţi eritem, prurit uşor sau senzaţie de înţepătură. Aceste reacţii adverse sunt inofensive, uşoare şi sunt’de aşteptat să se producă după aplicarea cremei.în cazuri foarte rare, pacienţii pot să fie alergici la Lamisil cremă, ceea ce poate provoca inflamare şi durere, erupţii cutanate sau urticarie. Dacă observaţi apariţia acestor simpto’me deosebite, întrerupeţi utilizarea cremei şi âdresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă observaţi apariţia vreunei reacţii adverse care nu a fost menţionată in acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

5. Cum trebuie păstrat Lamisil cremă?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30 °C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Produsul poate fi utilizat cel mult 4 săptămâni de la perforarea tubului.

Data ultimei verificări al acestui prospect Lamisil Mai 2005

Producătorul este:

Novartis Consumer Health GmbH, Germania Zielstattstrasse 40,81379 Miinchen

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă a acestei creme Lamisil este:

Novartis Consumer Health GmbH, Germania Zielstattstrasse 40,81379 Munchen

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close