Prospect Lorista – Tensiune Arteriala Crescuta – Afectiuni ale Rinichilor

Lorista, benefic in tratarea hipertensiunii, afectiunii ale rinichilor, insuficienta  cardiaca,mod de administrare …

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Lorista 12,5 mg comprimate filmate

Lorista 25 mg comprimate filmateh Lorista 50 mg comprimate filmate

 Lorista 100 mg comprimate filmate

Losartan potasic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de

a începe să utilizaţi acest medicament.

–  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–  Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

–    Ce este Lorista şi pentru ce se utilizează

–    înainte să utilizaţi Lorista

–    Cum să utilizaţi Lorista

Afla mai multe acum ...
Prospect Loxacil 500 mg

–    Reacţii adverse posibile

–    Cum se păstrează Lorista

–    Informaţii suplimentare

lorista prospect
lorista prospect

1. Ce este Lorista şi pentru ce se utilizeazâ

Losartan aparţine unui grup de medicamente numit

antagonişti ai receptorilor de angiotensină II.

Lorista este utilizat pentru tratamentul:

–  tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială).

–  hipertensiunii arteriale şi îngroşării muşchiului inimii (hipertrofie ventriculară stângă), pentru reducerea riscului de evenimente cerebrovasculare.

–  afecţiunilor rinichilor la pacienţii cu diabet zaharat tip

2 (manifestate prin prezenţa proteinelor în urină). La aceşti pacienţi, s-a observat că losartanul încetineşte agravarea bolii renale.

–  insuficienţei cardiace (când inima dumneavoastră nu funcţionează la fel de bine ca înainte, pentru a putea pompa sângele în organism, ceea ce determină oboseală după activitate fizică, scurtarea respiraţiei şi umflarea gleznelor şi picioarelor).

2. înainte sâ utilizati Lorista

Nu utilizaţi Lorista

–  sunteţi alergic (hipersensibil) la losartan sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

–  în trimestrele doi şi trei de sarcină, (vezi pct. “Sarcina”) sau în perioada alăptării.

Afla mai multe acum ...
Prospect Bio Sun - probiotic & prebiotic

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lorista

–  dacă aveţi boală coronariană a inimii.

–  dacă aveţi o afecţiune numită ‘stenoză aortică’ sau ‘obstrucţie la ejecţie’ (îngustarea sau obstrucţia valvei aortice cardiace, care previne deschiderea ei normală şi blochează curgerea sângelui din ventriculul stâng în aortă).

–  dacă aţi avut în trecut atacuri circulatorii cerebrale.

–  dacă aveţi orice boli ale rinichilor sau ficatului.

–  dacă ştiţi că aveţi o boală a vaselor care duc sângele la rinichi: îngustarea sau blocarea acestora.

–  dacă aţi avut recent vărsături şi/sau diaree semnificative.

–  dacă utilizaţi diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată).

Vă rugăm să anunţaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi afecţiuni similare sau aţi avut în trecut. Este posibil ca losartanul să nu fie potrivit pentru dumneavoastră sau să fie necesare examinări medicale periodice de control.

Dacă apare o reacţie alergică manifestată prin umflarea feţei, buzelor, gâtului şi/sau limbii, care poate determina probleme în respiraţie sau înghiţire, trebuie să întrerupeţi utilizarea acestui medicament şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Afla mai multe acum ...
Prospect Lecitina Soia Forte 1200 mg - stress memorare

Valorile potasiului în sânge potjcreşte, de aceea sunt necesare investigaţii periodice |de laborator.

Lorista este indicată pentru trajamentul pacienţilor adulţi.

Utilizarea altor medicamente!

Vă rugăm să spuneţi medicului (dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Este important să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi următoarele medicamente, pentru a fi sigur că puteţi lua în siguranţă şi Lorista:

–  alte medicamente antihipertehsive;

–  doze mari de diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată);            

–  diuretice care economisesc dotasiu (cum ar fi amilorid, spironolactonă sau triamtereni);

–  comprimate sau substuienţi cjare conţin potasiu;

–  litiu (medicament pentru tratamentul anumitor boli mintale);

–  medicamente antiinflamatoarfe nesteroidiene (AINS) pentru durere şi inflamaţii, administrate periodic sau pe termen lung (vă rugăm să notaţi că dpze zilnice mici, cu efect antitrombotic, de acid acetilsalicilic, de exemplu 50 mg sau 100 mg, pot fi utilizate în siguranţă în asociere cu Lorista) utilizate pentru ameliorarea durerii, rigidităţii şi a inflamaţiei asociate afecţiunilor dureroase, în particular inflamaţiilor muşchilor, oaselor şi articulaţiilor;

Afla mai multe acum ...
Prospect Lipofib 267

–  rifampicină (un antibiotic) utilizat în tratamentul tuberculozei;

–  fluconazol (pentru tratamentul infecţiilor fungice).

–                în aceste cazuri, medicul dumneavoastră va evalua interacţiunile dintre losartan şi medicamentele menţionate şi, dacă este necesar, va ajusta dozele de losartan sau ale medicamentelor utilizate concomitent.

Utilizarea Lorista cu alimente şi băuturi

–                Acest medicament poate fi administrat cu sau fără alimente. Alimentele nu influenţează efectele medicamentului. Nu se recomandă utilizarea concomitentă cu Lorista a suplimentelor care conţin potasiu, sau substutuientelor de sare ce conţin potasiu. Acestea pot creşte excesiv valoarea potasiului seric.

–                Utilizarea excesivă de sare (NaCI) poate afecta efectul antihipertensiv al Lorista.

Sarcina şl alăptarea

–                Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

–                Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.Losartanul nu trebuie utilizat în trimestrele doi şi trei de sarcină (între lunile 4 şi 9), datorită unor posibile efecte dăunătoare asupra fătului.

Afla mai multe acum ...
Prospect Lizadon capsule

–                Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi devenit gravidă sau planificaţi o sarcină, trebuie să întrerupeţi administrarea losartanului. Anunţaţi medicul dumneavoastră cât mai repede posibil, pentru a vă putea prescrie alt medicament pentru scăderea tensiunii arteriale.

Aăptarea

–                Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înairlt© de a lua orice medicament. Nu se ştie dacă losartanul este excretat în laptele matern uman, de aceea nu trebuie utilizat în perioada alăptării. Dacă utilizarea losartaniilui este absolut necesară, alăptarea trebuie întreruptă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

–                La începutul tratamentului sau la creşterea dozelor, pot apărea ameţeli. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje, până când ştiţi cum acţionează acest medicament asupra dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Lorista

–                Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizaţi Lorista

–                Utilizaţi întotdeauna Lorista exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Afla mai multe acum ...

–                Tratamentul tensiunii arteriale crescute Doza uzuală iniţială şi doza de întreţinere este 50 mg o dată pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate creşte doza la 100 mg o dată pe zi, în funcţie de valorile tensiunii arteriale.

–                Pacienţi cu hipertensiune arterială şi îngroşarea muşchiului cardiac

–                Doza uzuală de iniţiere a tratamentului cu losartan este 50 mg o dată pe zi. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate prescribe, de asemenea, o doză mică de diuretic (hidroclorotiazidă) şi/sau creşte doza zilnică de losartan la 100 mg.

Tratamentul tulburărilor rinichilor la pacienţii cu diabet zaharat tip 2

–                Doza uzuală iniţială a tratamentului este 50 mg o dată pe zi. După o lună de la începerea tratamentului, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza la 100 mg o dată pe zi, în funcţie de valorile tensiunii arteriale.

Tratamentul insuficienţei cardiace

Doza iniţială este de 12,5 mg o dată pe zi. Medicul va ajusta doza la intervale de câte o săptămână, în funcţie de valorile tensiunii arteriale, până la atingerea dozei uzuale de întreţinere, de 50 mg pe zi.

Afla mai multe acum ...
Prospect Leridip - Tratamentul Hipertensiunii Arteriale

înghiţiţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Losartanul poate fi administrat cu sau fără alimente. Dacă observaţi că efectul losartanului este prea tare sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Insuficienţa renală sau hepatică Dozele vor fi stabilite de către medic.

Copii şi adolescenţi

Utilizarea medicamentului nu este recomandată la copii şi adolescenţi, datorită lipsei experienţei clinice la această categorie de vârstă.

Perioada tratamentului trebuie determinată individual, pentru

fiecare pacient, de către medic.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lorista

Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Lorista, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea mult, iar frecvenţa pulsului poate creşte. în acest caz, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţă.

Dacă uitaţi să utilizaţi Lorista

Utilizaţi întotdeauna medicamentul aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi doza recomandată, continuaţi să luaţi medicamentul conform indicaţiilor. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Afla mai multe acum ...
Prospect Alle gel

Dacă încetaţi să utilizaţi Lorista

Dacă doriţi să întrerupeţi administrarea Lorista, trebuie să discutaţi înainte cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lorista poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 pacienţi trataţi, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi trataţi) pot fi:

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile