Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Prospect Lucerna

Sharing

Lucerna

Lucerna (Medicago sativa), utilizată în mod obişnuit ca nutreţ, este folosită de multă vreme şi de medicina populară, pentru efectele sale terapeutice. Frunzele de lucernă conţin cantităţi mari de beta caroten, vitamina A, B, C, D, E şi K şi substanţe minerale: potasiu, fier, calciu şi fosfor. Ultimele două sunt necesare sistemului osos şi danturii. Datorită conţinutului crescut de clorofilă, lucerna este un detoxifiant foarte bun.


Lucerna
Lucerna

Denumirea engleză a lucernei este alfalfa. Acest cuvânt, de origine arabă, înseamnă “tatăl tuturor plantelor” şi a fost inspirat, probabil, de efectele sale terapeutice şi fortifiante.

Se poate utiliza cu mare succes în tulburările digestive acute şi cronice. Se recomandă şi în cazurile de balonare, ulcer, anorexie (lipsa poftei de mâncare), deoarece conţine mari cantităţi de vitamina U (la fel ca şi varza crudă sau zeama de varză). în ultima vreme se foloseşte tot mai frecvent şi în tratamentul ulcerului peptic (ulcerul peptic se formează la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subţire, ca o consecinţă a scăderii rezistenţei mucoasei faţă de enzimele digestive). Lucerna are acţiune alcalinizantă, neutralizând acidul gastric şi, deoarece potenţează acţiunea bacilului Acidophilus, are efect antimicotic. De altfel, lucerna este şi un bun laxativ, diuretic şi antipoetic (ajută la scăderea febrei).

Extractul de lucernă este foarte indicat şi vârstnicilor. Fortifică sistemul imunitar şi încetineşte procesele de îmbătrânire; creşte puterea fizică, pofta de viaţă şi asigură un somn mai odihnitor. Lucerna este utilizată şi în terapia cistitelor acute şi cronice, precum şi a prostatitelor.

Având în vedere conţinutul crescut al lucernei în vitamine liposolubile şi faptul că acestea se acumulează în organism, utilizarea lucernei se recomandă doar timp de 2-3 luni, după care se va întrerupe. Această recomandare se referă mai ales persoanelor cu afecţiuni cronice.

Biologul Frank Boner a denumit lucerna “marele tămăduitor”, deoarece, conform cercetărilor sale, a găsit în această plantă opt aminoacizi esenţiali. în afară de aceste constatări, Boner a demonstrat că fiecare gram de lucernă conţine 8.000 UI de vitamina A şi 20.000-80.000 UI de vitamina K. Vitamina K previne sângerările, facilitează coagularea sângelui, scade pierderile sangvine excesive din timpul ciclului menstrual. Cei care prezintă frecvent epitaxis (sângerare nazală) îşi pot asigura necesarul de vitamina K prin consumul de lucernă. Câteodată, o diaree severă poate indica carenţă de vitamina K.

Atenţie! După un consum de 2-3 luni se recomandă o pauză de o lună. Cei care urmează un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucernă sau alte produse cu vitamina K numai după sfatul medicului.

Mod de folosire: Ca supliment alimentar, pentru adulţi 4-8 tablete pe zi sau conform recomandărilor.

O tabletă conţine:

Extract din frunze de lucernă 500 mg Carbonat de magneziu 100 mg


Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.