Insuficienţa ovariană – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

INSUFICIENŢA OVARIANĂ.

(Insuficenţa estrogenică).

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, angelică, călin, cătina, lucerna, mărar, morcov, nalbă, salvie, secară, soia, tătăneasă, tei, urzică, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anason (Pimpinela anisum) 50 g de seminţe se macină cu râşniţa de cafea şi se pun la 250 ml alcool. Se lasă pentru 15 zile la temperatura camerei, timp în care se agită des. Se consumă apoi 20 picături diluate de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 30 minute. Conţine anetol care este un stimulent al glandei hipofize.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sau 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Călin (Viburnum opulus) -2 linguriţe de scoarţă mărunţită se pun la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. În cazul spălăturilor vaginale sau al rănilor se va face cu cantitate dublă de plantă.

-Tinctură: o parte coajă măcinată şi 5 părţi alcool alimentar de 70°. Se ţine ermetic închisă şi se agită zilnic timp de 15 zile apoi se strecoară. Se va putea lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese diluată cu puţină apă.

-Fructele- se extrage sucul cu storcătorul de fructe şi se consumă câte 40 ml de 3 ori pe zi, eventual în combinaţii şi cu alte sucuri. În combinaţie cu suc de coacăze în părţi egale luat de 3 ori pe zi se poate lua de cei care fac chimioterapie, pentru a nu se simţi aşa tare efectele negative ale acestui tratament.

Cătina (Tamarix ramosissima) se consumă fructe sub formă de sucuri (există la toate magazinele naturiste. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, pentru stimularea ovulaţiei şi complectarea organismului cu vitamine. Este socotită drept o polivitamină naturală.

Lucerna (Medicago sativa) se pot tăia mărunt frunzele şi să se folosească crude cu salată şi puţin suc de lămâie. Se poate consuma zilnic de 3 ori pe zi, fiind cea mai eficientă metodă de folosire a lucernei. Se poate amesteca şi cu frunze de morcov. Este suficient câte 1 linguriţă din fiecare de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor. Se mai poate folosi şi cu mărar crud. Conţine cumesterol care este foarte eficient pentru stimularea hipofizei.



Mărar (Anthum gruveolens) se pune 1 linguriţă de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate de asemenea măcina cu râşniţa de cafea şi transforma în praf care se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu apă. Conţine estrogeni şi fitohormoni care pot activa funcţionarea ovariană.

Morcov (Daucus carota) o mână de frunze de morcov se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, conţinând estrogeni.

Nalbă (Althea officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Poate ajuta la refacerea funcţionării ovarelor în foarte multe cazuri.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine o serie de fitohormoni. Se poate lua şi sub formă de praf aşa cum se iau seminţele de mărar. Se poate folosi şi în diferite mâncăruri ca aromatizant. Este indicat mai ales atunci când se doreşte o diminuare a anumitor secreţii.

Secară (Secale cereale)-1 lingură de pulbere de seminţe (făină) se pune cu 250 ml apă la temperatura camerei timp de 8 ore. Se strecoară şi se pot consuma în cursul unei zile 3 astfel de căni pe zi.

Cel mai eficient să se pună la încolţit seminţele. În momentul în care a dat un cm, de mlădiţă verde, se taie, se vor spăla foarte bine, se trec apoi prin maşina de carne pentru a se mărunţii. Se vor pune apoi la rece în afară de diabet toţi vor putea să pună pe acest preparat puţină miere. Se va lua câte 2-4 linguriţe de 3 ori pe zi. Se face preparatul doar pentru 3-4 zile pentru că mai mult nu stă. Dar este indicat ca această cură să se facă cât mai mult timp.

-Se va pune la încolţit şi se lasă să crească până la 10 cm după care se va tunde iarba. Se va trece prin storcătorul de fructe cu puţină apă de 2 ori pentru a scoate tot ce conţin. Se va pune apoi într-o sticlă la rece cu puţin alcool alimentar la suprafaţă pentru a nu se altera. Se va lua din acest preparat câte o linguriţă de trei ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute.

– Tinctură – 200 ml suc obţinut din mlădiţe tinere de secară se va pune cu 100 ml alcool alimentar de 70°. Se lasă la rece. Se va lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Soia (Soja hipoida) se folosesc boabele câte 100 g fierte cu un litru de apă până când se formează laptele care se consumă, sau se pot face diferite preparate culinare. De asemenea se poate consuma ulei de soia câte 1 lingură zilnic luată pe stomacul gol. Conţine şi fitohormoni.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se pot face de asemenea băi sau comprese externe.

Tei (Tylium tomentosa) 1 linguriţă de flori fără bractee se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Urzică (Urtica dioica) seminţele de urzică conţin estrogeni. Se pune 1-3 linguri de seminţe de urzică la 1 litru de vin roşu şi se fierb 15 minute. Se strecoară şi se consumă câte 50 ml de 3 ori pe zi.

Zmeur (Rubus idaea)-1 linguriţă de muguri se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni din acestea pe zi.

-1 linguriţă de frunze uscate se pun la 250 ml apă clocotită: Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiuni pulmonare (bronşită, răceli, tuse).

-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot folosi la băi locale, cataplasme, gargară în conjunctivite, gingivite, stomatite, nevralgii dentare, răni, erupţii tegumentare.





-Tinctură- 50 g de muguri şi mlădiţe tinere se mărunţesc apoi se pun la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se ţin timp de 15 zile apoi se strecoară. Se va lua o linguriţă de 3 ori pe zi.

Există gata preparate de către Plantextract Cluj-Napoca. Se va respecta dacă se folosesc acestea indicaţiile din prospect.

-1 linguriţă de frunze şi muguri se vor măcina apoi se va pune sub limbă pentru 10 minute. Se înghit apoi cu puţină apă.

 

Insuficienţa ovariană prepubertară: se vor administra fitohormoni în diferite cantităţi însă minimum 1 linguriţă de praf  pe zi. Se va continua tratamentul până la dezvoltarea caracterelor sexuale secundare. Se va da de asemenea multe sucuri din legume şi fructe zilnic.

Se mai poate asocia cu lăptişor de matcă câte 1 g pe zi 20 zile apoi o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Insuficienţa ovariană post-pubertară:



Menopauza. Se vor introduce în alimentaţie soia de cel puţin 4 ori pe săptămână câte 300 g, carne de peşte de 2 ori pe săptămână şi se mai poate da ulei vegetal zilnic câte 1 linguriţă seara. Se asociază cu băi cu nalbă sau tătăneasă.

Se dă seminţe de mărar măcinate 1 linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 15 minute după care se va înghiţi cu apă de 3 ori pe zi. Se mai poate de asemenea da tinctură de muguri de zmeur (se găseşte le orice magazin de plante medicinale) câte 10 picături de 3 ori pe zi.

În cazurile cu bufeuri se va putea face băi cu salvie care se poate de asemenea consuma şi intern câte 2 ceaiuri pe zi.

Vitamina E se află în cantitate suficientă în orice ulei vegetal. În cazurile în care se doreşte totuşi o cantitate mai mare de această vitamină se poate lua ulei de cătină câte 10 picături de 3 ori pe zi.

În cazurile de amenoree se va face tratamentul acestei afecţiuni.

Pentru combaterea tulburărilor nervoase se pot asocia ceaiuri din: păducel, roiniţă, talpa gâştei, valeriană.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de flori şi frunze se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma şi 3 căni de ceai pe zi.

Roiniţă (Mellisa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot şi din acest ceai consuma 3 căni pe zi.



Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot şi din acest ceai consuma 3 căni pe zi.

Valeriana (Valeriana officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă. Este cel mai puternic sedativ şi calmant nervos. Se găseşte şi sub formă de tinctură şi se ia între 10 picături până la 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă, în funcţie de gravitatea manifestărilor.

Se va da unul din acestea care este mai bun şi care se preferă de fiecare pacientă. Se poate lua câte 1-2 ceaiuri pe zi sau se poate folosi tinctură din aceste plante medicinale. Se poate lua tinctura de la 5 picături până la 1 linguriţă, la nevoie.

În toate cazurile de insuficienţă ovariană se poate face următorul preparat:

-50 g sunătoare, 50 g lemn dulce şi 25 g şofran. Se pune din acest amestec 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau zilnic câte 2 ceaiuri zilnic 2 luni apoi se face o pauză de15 zile şi se poate relua.

-Se face un amestec de lemn dulce(50g), sunătoare(50g), şofran (25 g). Se ia din acest amestec 2 linguriţe de praf şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 2 căni pe zi timp de 6 săptămâni, apoi se va face o pauză de 21 de zile şi se reia dacă este cazul.

Psihoterapia dă uneori rezultate foarte bune fără alte tratamente.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close