Insuficienţa lactaţiei – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Insuficienţa lactaţiei.

           

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, busuioc, chimion, coriandru, crin de pădure, fenicul, lemn dulce, mărar, morcov, pătrunjelul câmpului, porumb, sânzâiene galbene, schinduf, scrântitoare, sorbestrea, sporiş,

Modul de folosire al plantelor:

Anason (pimpinella anisum) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Conţine anetol, metil cavicol, etc, care au acţiune de stimulare al lactaţiei.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, având efect de mărirea secreţiilor şi totodată fiind un slab antibiotic.

Chimion (Carum carvi) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe.

Coriandru (Coriandrum sativum)  se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Are şi un efect laxativ.

Crin de pădure (Lilium martagon) se pot folosi florile- 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, sau se pot folosi bulbul mărunţit care se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate fierbe tot aşa în 250 ml lapte. Are efect de stimulare al secreţiilor.

Fenicul (Foeniculum vulgare) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Conţine anetol şi limonen, etc, care au acţiune de stimulare al lactaţiei.

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) 1 linguriţă la 250 ml apă se lasă pentru 8 ore în 250 ml apă. Se bea dimineaţa pentru stimularea secreţiilor şi totodată pentru laxaţie.

Mărar (Anthum gruveoles) Se iau 1 linguriţă de seminţe de mărar care se macină înainte şi se ţin sub limbă timp de 10 minute, după care se înghit cu apă. Se poate face o perioadă de 30 zile zilnic.

Morcov (Daucus carota) Puneţi 2 linguriţe de seminţe de morcov la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 15 minute. Se acopere apoi şi se lasă până se răceşte. Se strecoară şi se pot consuma 4 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele şi tulpinile de morcov 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, sau sucul obţinut din rădăcină şi obţinut cu storcătorul de fructe, câte 200 ml de 3 ori pe zi, în cure de lungă durată, eventual şi cu alte sucuri de legume. Are şi o acţiune detoxifiantă, dar este cel mai indicat stimulent al secreţiilor.

Pătrunjelul câmpului (Pimpinella saxifraga) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.



Porumb (Zea majs) se foloseşte mătasea de porumb 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor, este şi diuretic.

Sânzâiene galbene (Asperula odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este de ajutor şi pentru reglarea glandelor. Este mult folosit acest remediu în mediul sătesc cu rezultate foarte bune.

Schinduf  (Trigonela foenum graecum)  Se iau 1 linguriţă de seminţe de schinduf care se macină înainte şi se ţin sub limbă timp de 10 minute, după care se înghit cu apă. Se poate pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 15 minute. Se acopere apoi şi se lasă până se răceşte. Se strecoară şi se pot consuma 4 căni pe zi.  Ajută la mărirea secreţiilor.

Scrântitoare (Potentilla alba) se poate folosi întreaga plantă 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Sporiş (Verbena officinalis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Se vor îndulci cu miere şi se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Se consumă polen de albine zilnic.

LACTAŢIE (TULBURĂRI).

Stimularea lactaţiei după naştere:

Se iau 1 linguriţă de seminţe de mărar care se macină înainte şi se ţin sub limbă timp de 10 minute, după care se înghit cu apă. Se poate face o perioadă de 30 zile zilnic.

Se poate de asemenea folosi lemn dulce– 1 linguriţă la 250 ml apă se lasă pentru 8 ore în 250 ml apă. Se bea dimineaţa.

Puneţi 2 linguriţe de seminţe de morcov la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 15 minute. Se acopere apoi şi se lasă până se răceşte. Se strecoară şi se pot consuma 4 căni pe zi.

Se pot face şi combinaţii de mai multe plante din cele de mai sus.

Se consumă polen de albine zilnic.

Stoparea lactaţiei:

Se fierbe pătrunjel rădăcină şi se pune cataplasmă pe sân.

Intern se vor bea ceaiuri combinate de frunze de nuc cu salvie şi conuri de hamei-2 linguriţe de amestec la 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute şi se strecoară.





Se pune seara pe sân o cataplasmă de coajă de stejar fiartă în apă sau rădăcină de tătăneasă. La fel se poate fierbe un cartof cu rădăcină de pătrunjel care se aplică pe sân peste noapte în sutien protejat cu o bucată de nailon.

Există un medicament din plante: Mastodynon  (produs în Germania)care se administrează conform prospectului.

Se mai poate lua coada şoricelului flori dar cel mai indicat este tinctura 20 picături de 3 ori pe zi. Pe sân se pun cataplasme cu foi de varză.

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: anason, busuioc, cerenţel, chimion, coada şoricelului, coriandru, crin de pădure, fenicul, lemn dulce, mărar, morcov, nuc, pătrunjelul câmpului, porumb, sânzâiene galbene, salcie, salvie, schinduf, scrântitoare, sorbestrea, sporiş, stejar, urzică.

Modul de folosire al plantelor:

Anason (Pimpinella anisum) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Conţine anetol, metil cavicol, etc, care au acţiune de stimulare al lactaţiei. Se mai poate pune seminţe măcinate 50 g la 250 ml alcool de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitând des, apoi se strecoară. Se consumă câte 5 picături de 3 ori pe zi, înaintea meselor diluat cu apă.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, având efect de mărirea secreţiilor şi totodată fiind un slab antibiotic. Este util deci la stimularea lactaţiei.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pentru stoparea secreţiilor de lapte. Se pot pune şi comprese calde pe sân pentru acelaşi efect.

Chimion (Carum carvi) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe.



Coada şoricelului (Achillea millefolium) 1 linguriţă de plantă (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor de lapte.

Coriandru (Coriandrum sativum)  se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Are şi un efect laxativ.

Crin de pădure (Lilium martagon) se pot folosi florile- 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, sau se pot folosi bulbul mărunţit care se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate fierbe tot aşa în 250 ml lapte. Are efect de stimulare al secreţiilor.

Fenicul (Foeniculum vulgare) se macină cu râşniţa de cafea fructele- se ia o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Ajută la creşterea secreţiei (lactate, salivare, pancreatică, intestinală, etc). Din plantă mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, cu acelaşi efect ca şi praful din fructe. Conţine anetol şi limonen, etc, care au acţiune de stimulare al lactaţiei.

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) 1 linguriţă la 250 ml apă se lasă pentru 8 ore în 250 ml apă. Se bea dimineaţa pentru stimularea secreţiilor şi totodată pentru laxaţie. Este util la stimularea lactaţiei.

Mărar (Anthum gruveoles) Se iau 1 linguriţă de seminţe de mărar care se macină înainte şi se ţin sub limbă timp de 10 minute, după care se înghit cu apă. Se poate face o perioadă de 30 zile zilnic.

Morcov (Daucus carota) Puneţi 2 linguriţe de seminţe de morcov la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 15 minute. Se acopere apoi şi se lasă până se răceşte. Se strecoară şi se pot consuma 4 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele şi tulpinile de morcov 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 1- 3 căni pe zi, sau sucul obţinut din rădăcină şi obţinut cu storcătorul de fructe, câte 200 ml de 3 ori pe zi, în cure de lungă durată, eventual şi cu alte sucuri de legume. Are şi o acţiune detoxifiantă, dar este cel mai indicat stimulent al secreţiilor. Ajută la stimularea lactaţiei.

Nuc (Juglans regia) 2 linguriţe de frunze de nuc se pun la 250 ml apă. Se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni şi extern se pune compresă caldă pe sân. Diminuează secreţia laptelui.

Pătrunjelul câmpului (Pimpinella saxifraga) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Porumb (Zea majs) se foloseşte mătasea de porumb 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor, este şi diuretic.

Salcia (Salixa alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se consumă intern 2-3 căni pe zi. Se poate pune şi compresă pe sân caldă pentru cazurile în care există inflamaţii şi dureri locale.

Salvia (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru scăderea secreţiei de lapte. Se pot pune şi comprese pe sân călduţe de mai multe ori pe zi.



Sânzâiene galbene (Asperula odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este de ajutor şi pentru reglarea glandelor. Este mult folosit acest remediu în mediul sătesc cu rezultate foarte bune.

Schinduf  (Trigonela foenum graecum)  Se iau 1 linguriţă de seminţe de schinduf care se macină înainte şi se ţin sub limbă timp de 10 minute, după care se înghit cu apă. Se poate pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 15 minute. Se acopere apoi şi se lasă până se răceşte. Se strecoară şi se pot consuma 4 căni pe zi.  Ajută la mărirea secreţiilor.

Scrântitoare (Potentilla alba) se poate folosi întreaga plantă 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Sporiş (Verbena officinalis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea secreţiilor.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se consumă intern 2-3 căni pe zi. Se poate pune şi compresă pe sân caldă pentru oprirea lactaţiei. Se face până la obţinerea rezultatului.

Urzică (Urtica dioica) se pun 2 linguri de seminţe de urzică la 1 litru de vin roşu şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se ţine la rece şţi se dă câte 50 ml de 3 ori pe zi, cu 30 minute înaintea meselor. Conţine estrogen şi stimulează lactaţia.

Se vor îndulci cu miere şi se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Se consumă polen de albine zilnic

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close