Sare amara (Sulfat de Magneziu), plic 30g
Sarea amara este bogata in minerale si are importante beneficii asupra sanatatii si frumusetii corporale. Poate fi folosita in cura de detoxifiere si este un bun calmant in perioadele foarte stresante.
Cauza celor mai frecvente şi severe boli care ne ating astăzi este ficatul încărcat cu toxine, nedeliminate la timp. Într-un ficat nedetoxifiat se adună anual mii de pietre şi pietricele care produc blocaje importante la nivelul funcţiilor organismului. Şi în incapacitatea lui de a dizolva şi elimina aceste blocaje, ficatul se îmbolnăveşte şi „permite” altor organe să acumuleze aceste toxine.
Detoxifierea ficatului cu sare amară
Au apărut în ultima perioadă numeroase metode de curăţare a sângelui, a rinichilor, a bilei şi a ficatului. Majoritatea curelor de detoxifiere a organismului au la bază remedii naturiste, cât se poate de accesibile şi ieftine. De pildă, cura cu ulei de măsline şi suc de lămâie, sau cura de detoxifiere a ficatului cu suc de mere şi grepfruit au cel mai mare succes.
Ce este sarea amară?
Sarea amară este un alt ingredient care ne ajută să eliminăm reziduurile toxice de la nivelul ficatului, precum şi pietrele la ficat sau fier. Sarea amară este deosebită de cea de masă sau obişnuită, pe care cei mai mulţi dintre noi o consumăm. Acest tip de sare conţine mult mai multe substanţe nutritive decât sarea obişnuită. Mai mult, sarea de mare trece printr-un proces de filtrare mai sănătos, în urma cărora mineralele rămân intacte. Tocmai datorită acestui conţinut benefic de săruri minerale, sarea amară are un aspect gri, nisipos sau chiar de culoare roz în anumite cazuri. Sarea amară se poate găsi la Plafar sau la magazinele naturiste.
Cura de detoxifiere cu sare amară de o zi
Această cură este ideală pentru cei care obişnuiesc să mănânce mult. Este indicată în curăţarea ficatului şi a colecistului de toxine.
Dozaj si mod de administrare
Iată cum se obţine soluţia laxativă, ce poate fi folosita si in constipatie:
• Se dizolvă 60 g de sare amară în 750 ml de apă
• Soluţia astfel obţinută se toarnă în 3 căni
• Separat, se amestecă sucul de la 3 lămâi cu 200 ml de ulei de măsline presat la rece
Cum se face cura de detoxifiere cu sare amară
La micul dejun. Prima masă din prima zi a curei se ia la ora 10.00. Nu se va mai mânca nimic până la ora 14.00.
La amiază. Se bea prima cană cu soluţia de sare amară la ora 14.00
După-amiază. Se bea a doua cană cu sare amară la ora 16.00
Seara. Se bea uleiul de măsline amestecat cu sucul de lămâie, după care se stă culcat pe partea dreaptă timp de 30 de minute
Noaptea. Se ia ultima cană cu sare amară la ora 22.00
Înainte de culcare. Se consumă o cană de lapte cu griş
Pe perioada curei se pot consuma lichide, în special apă plată, mai puţin cu o oră înainte sau după consumul uleiului de măsline.
Sarea amară – în grădină
Sulfatul de magneziu (sau sarea amară, cum îl cunoaștem noi) poate fi folosit în multe feluri, inclusiv în grădină. Studiile au arătat că magneziul și sulfurul, componentele din sarea amară, pot ajuta ca plantele să aibă un colorit viu al foliajelor, mai multe flori și recolte mai bogate. Magneziul ajută la germinarea semințelor, la creșterea cantității de clorofilă ți înbunătățește asimilarea de către plante a fosforului și azotului. Sulfurul de asemnei ajută la producerea vitaminelor. Testele efectuate arată că sarea amară ajută la producerea a mai multor flori și fac plantele de ardei să crească mai mari. De asmeni administrarea de sară amară reduce cantitatea totală a celorlalți fertilizatori car ear trebuie folosiți, și le mărește acestora eficacitatea.
Plantele de interior
- Udați plantele în fiecare lună, folosind 2 linguri de sare amară la 2 litri de apă.
Ardei
- Pulverizați plantele cu o soluție de sare amară, folosind 1 lingură de sare amară la 2 litri de apă, în perioada înfloririi. După 10 zile, repetați acest tratament foliar.
Tomate
- Tomatele pot fi udate tot la două săptămâni, folosind o lingură de sare amară per litru, la fiecare 30 cm înălțime a plantei.
Trandafiri
- Cufundați plantele înainte de plantare într-o soluie de sare amară (o jumătate de lingură la 2 litri de apă ) pentru a ajuta rădăcinile să se recupereze mai devreme. Apoi adăugați o lingură de sare amară pentru fiecare groapă de plantare.
- Pentru a încuraja înflorirea și creșterea a noi ramuri, presărați 1/2 lingură de sare amară pe lângă baza plantei. De asemeni adăugați o lingură de sare amară diluată în 2 litri de apă pentru fiecare 30 de cm înălțime a tufei de trandafiri, la fiecare două săptămâni.
- Pulverizați trandafirii cu o oluție de sare amară săptămânal (o lingură la 2 litri) pentru a îndepărta dăunătorii.
Pomi și arbuști
- pomii absorb sulfatul de potasiu cel mai bine în zona rădăcinilor. Folosiți 2 linguri de sare amară la metru pătrat, diluate în apă, de 3 ori pe an.
- pentru arbuști (azalee, rododendroni) aplicați o lingură de sare amară la fiecare metru pătart de zonă a rădăcinilor, diluată în apă, la fiecare 2-4 săptămâni.
Grădină in general
- Presărați o cupă de sare amară la fiecare 30 metri pătrați. Amestecați în sol. Nu presărați acolo unde veți planta salvie.
Contraindicaţii ale utilizarii
Cura de detoxifiere a ficatului cu sare amară nu este indicată persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă sau ulcer gastroduodenal.
Vedeti si Sare Amara Epsom.