Prospect Sare amara Epsom

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Sare Amara Epsom Salt

Sare Epsom sau saruri Epsom inseamna sare amara, pura si naturala. Sarea amara Epsom are proprietati si efecte benefice extraordinare. O baie cu sare amara Epsom reprezinta o modalitate potrivita de a te bucura de numeroasele sale beneficii. 

Sare amara Epsom
Sare amara Epsom

Sarea amara Epsom este cunoscuta si sub denumirea sulfat de magneziu si se obtine prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Sarea amara Epsom reduce stresul, durerile si crampele musculare, previne formarea de cheaguri de sange, relaxeaza corpul si mintea, infrumuseteaza tenul, picioarele si parul.

Numele de saruri Epsom deriva de la un izvor de apa minerala din localitatea Epsom, Surrey UK.
Din punct de vedere istoric, Epsom a fost cunoscut ca un oraş balnear, deşi în zilele noastre există puţine vestigii în afară de o pompă de apă. Sarea Epsom (sulfat de magneziu MgS04-7H2O) a fost iniţial obtinuta prin fierberea apelor minerale de la Epsom. In trecut aceste saruri se administrau ca purgativ de primavara pentru detoxifierea organismului dupa trecerea iernii.

Sarea amara Epsom poate fi cumparata din orice magazin naturist sau farmacie. Nu este scumpa si poate fi folosita usor chiar de noi acasa pentru proprietatile sale emoliente si pentru a improviza micul nostru SPA. SPA inseamna utilizarea complexa a apei la temperaturi si presiuni variabile alaturi de saruri, extracte vegetale, argile ca factor curativ si tonic imunitar natural pentru curatarea epidermei, detoxifierea organismului, accelerarea proceselor metabolice, imbunatatirea capacitatii de miscare si obtinerea unei stari de relaxare si confort somato-psihic.

Din dorita de a promova pretutindeni beneficiile sarii amare Epsom, în 1993 a fost format Epsom Salt Council. Sarea amara Epsom este compusa din sulfat de magneziu care poate ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii în numeroase moduri. Magneziul ajuta la reglarea activităţii a mai mult de 300 de enzime din organism, iar lipsa magneziului din organism poate contribui la cresterea tensiunii arteriale, hiperactivitate, probleme cardiace si alte probleme de sanatate, dupa cum avertizeaza medicii si Consiliul amintit. Sulfatul este esenţial pentru multe procese biologice, contribuind la eliminarea toxinelor şi ajutand la formarea si repararea tesuturilor. Medicii si cercetatorii spun ca o baie cu apa si sare amara Epsom este o modalitate sigură si uşoara de a creşte nivelul organismului de magneziu şi sulfat.

Acum se mai citeste