CÂRCEI.
Carcei; dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu).
Se pot folosi următoarele plante medicinale: brusture, lămâie, pedicuţă, saschiu, tătăneasă.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese cu acest ceai. Se pot aplica chiar şi reci dacă sunt suportate de 2 ori pe zi.
Lămâie (Citrus lemon)– este indicat ca cei care sufere des de cârcei să-şi ungă tălpile cu suc de lămâie seara înainte de culcare. Se lasă apoi să se usuce, fără să se mai şteargă. Se face timp de 15 zile în fiecare seară. De asemenea se poate consuma în alimentaţie fiind foarte utilă făcută suc cu apă şi miere.
Pedicuţă (Lycopodium clavatum) Local se face periniţă de Pedicuţă şi se aplică.
Saschiu (Vinca rosea) este foarte util să se folosească planta proaspătă cu care se va înfăşura piciorul apoi se pansează. Se mai poate face cataplasmă cu plantă fiartă. Se poate folosi această plantă pentru suferinţele spastice sau dureri diverse, din ea se fac o serie de medicamente sedative, sau pentru scăderea tensiunii. Mai trebuie notat că se poate lua şi intern decoct 5 minute, dar cu atenţie pentru că poate reduce numărul celulelor albe. Se utilizează la leucemii.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese cu acest ceai. Se pot aplica chiar şi reci dacă sunt suportate de 2 ori pe zi.
Dacă aveţi des asemenea probleme probabil că aveţi în organism un deficit de vitamina E şi calciu lucru care se poate redresa foarte uşor. Se va lua pentru aceasta ulei de germeni de porumb, de soia sau chiar de floarea soarelui câte 1 lingură zilnic şi se vor suplimenta alimentele care conţin calciu (iaurt, lactate, brânzeturi de orice fel, sau mai puteţi consuma peşte.
Soluţie de moment este să se aplice o bucată de gheaţă şi cârcelul va trece imediat. De asemenea se poate aplica în locul respectiv ori ce obiect rece.
Se face o cură de miere cu lăptişor de matcă (înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţe de miere cu lăptişor de matcă 2% sau se consumă păstură tot câte 2 linguriţe. Acestea se pot face o perioadă de 20 zile fără întrerupere.
Se poate consuma 2 linguriţe de drojdie de bere pe zi.
Oţet de mere– 2 linguri de oţet se pun la 250 ml apă rece şi apoi se adaugă miere după gust. Se pot consuma zilnic 3-4 câni din acestea.
Se suplimentează vitaminele: B2, B6, C, acid pantotenic precum şi magneziu, potasiu.
Spirulina- 2 capsule pe zi.
Mega protect 4 Life, Rhodiolin şi Nopalin se iau conform prospectelor care le însoţesc.
Înainte de fiecare masa se iau 2 lingurite de miere cu laptisor de matca, şi apilarnil. Dupa fiecare masa se ia 1 lingurita de miere cu 6 pic. tinctura de propolis. Zilnic se bea 1 cana ceai de maceşe, una de pedicuta, una cu urzica, coada calului, busuioc.
Se face reflexoterapie.