Drojdia de bere este un remediu care contribuie la revigorarea organismului
Este o cura utila mai ales in refacerea si intretinerea organismului.
Drojdia de bere contine vitaminele:
-B1-eficienta in combaterea tulburarilor digestive,cardiace,pentru tratarea depresiilor,nevralgiilor si oboselii.
-B2-utila in combaterea eczemelor,a imbatrinirii pielii
-B3-implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemuluinervos
-B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale,remediu anti-stres,mareste rezistenta la infectii
-B7-care neutralizeaza colesterolul,fiind deci indicata in obezitate;previne caderea parului
-B8-utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor
-B9-are efect antianemic,ajuta la mentinerea echilibrului hormonal
-B12-care actioneaza asupra sistemului nervos,marind puterea de concentrare,ameliorind cefaleele;contribuie la mentinerea echilibrului hormonal
-B15-amelioreaza oxigenarea tisulara,este un remediu minune impotriva imbatrinirii,ajuta la dezintoxicarea ficatului
Mod de administrare:
- se administreaza cu miere, 2 lingurite de drojdie + 1 lingurita de miere si se ia pe stomacul gol inainte de masa principala cu 30 minute.
- Alternative de administrare – Drojdia de bere se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, în funcţie de preferinţa persoanelor care vor să urmeze un astfel de tratament. Deseori, o lingură de drojdie se combină cu o linguriţă de miere. În amestec cu diferite ceaiuri, de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.
Drojdia de bere, acest aliment –medicament , contribuie la revigorarea organismului. De aceea, o cură cu drojdie de bere este binevenită. Mai mult, nutriționiștii care au studiat îndeaproape efectul drojdiei de bere în organism susțin că , persoanele care urmează o astfel de cură în timpul concediului își refac forțele și se mențin în formă multă vreme.
Specialiștii în medicină alternativă au ajuns la concluzia că drojdia de bere poate fi comparată, fără teama de a greși, cu o ”fabrică de medicamente”. Când au făcut această afirmație, cercetătorii respectivi au tras concluzia că administrarea drojdiei de bere remediază o serie de carenţe din organism: vitaminele D și E (biotina), complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15), enzimele şi mineralele în forme uşor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor), dar și oligoelementele vitale pentru sănătate, seleniul şi cromul.
Drojdia de bere factor de Sanatate
Drojdia de bere trebuie consumată de cardiaci
Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău” .Totodată, acest aliment-medicament, bogat în cele mai importante substanțe active, combate hipertensiunea. Numeroasele studii au demonstrat că hipertensiunea arterială și colesterolul ”rău” sunt doi dintre factorii majori implicaţi în apariţia bolilor de inimă. De aceea, bolnavilor cardiaci li se recomandă să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.
Și persoanele anemice este bine să profite de efectele acestui aliment tonic
Pentru un adult, o doză benefică de drojdie constă în consumul a trei lingurițe de trei ori pe zi, pe stomacul gol: dimineața, apoi la prânz și seara. Terapeuții recomandă o cură de acest fel atât persoanelor anemice, cât şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special de magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie urmată și după terminarea concediului (21 de zile, timp în care se administrează câte trei lingurițe pe zi, înaintea meselor principale).
Drojdia de bere scurtează perioada de convalescență
Dacă suntem răciți chiar în timpul concediului, specialiștii în medicină alternativă recomandă ca bolnavii să consume câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Vitaminele şi mineralele conținute de drojdie, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: ele întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă.
Acest tratament este eficient și în cazul hepatitelor virale
Numeroase studii au dovedit că persoanelor suferinde de hepatitele viralem, A, B şi C, este bine să urmeze un tratament similar, deoaree drojdia ține sub control aceste afecțiuni.
Cura cu drojdie tratează cu succes psoriazisul
Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor suferinzilor de psoriazis. Pentru această afecțiune se administrează câte trei lingurițe pe zi. În acest caz cura se continuă și după concediu, un interval de o lună. După o pauză de 21 de zile, cura se poate repeta.
Tratamentul cu drojdie de bere revigorează sistemul nervos
Tratamentul cu drojdie de bere are efecte extraordinare asupra sistemului nervos! S-a constatat că acest tratament combate depresiile şi tulburările psihice. De asemenea, și în alte afecţiuni grave, precum Parkinsonul şi boala Alzheimer, nutriționiștii recomandă o cură cu drojdie , câte 14 zile pe lună . În timpul concediului, cura cu drojdie trebuie continuată: zilnic se administrează câte patru linguriţe de drojdie.
Drojdia de bere este dușmanul obezității
Acest remediu natural oferă rezultate foarte bune și în cazul terapiei contra obezității. Mai ales în timpul concediului, persoanele care vor să scape de kilogramele în plus nu trebuie să întrerupă tratamentul cu drojdie de bere. În fiecare lună, cura trebuie urmată timp de trei săptămâni. În acest caz, se administrează câte trei linguriţe de drojdie de bere pe zi, pe stomacul gol, până când greutatea scade la performanța dorită. Cromul conţinut de drojdia de bere scade pofta de mâncare, în special dorinţa de a consuma dulciuri; de aceea terapia aceasta este recomandată şi persoanelor cu diabet.
Drojdia, un adjuvant în tratamentele anticancer
Cercetările referitoare la eficiența drojdiei în boala canceroasă au dovedit că acest remediu natural este benefic și în tratamentul tumorilor maligne. În cazul bolnavilor care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (câte șase linguriţe pe zi), tratamentul a avut efecte secundare puternice în comparaţie cu bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic. Aceste concluzii sunt rezultatul unor cercetări, efectuate de o echipă de medici din Munchen, timp de 15 ani, pe tema efectelor drojdiei de bere în tratamentul împotriva cancerului.
Ce spun nutriționiștii despre beneficiile tratamentului cu drojdie de bere pe categorii de vârstă
Deoarece drojdia de bere stimulează procesul de creştere la copii și contribuie la consolidarea oaselor, pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, doza recomandată în timpul concediului este de două linguriţe pe zi. Specialiştii recomandă o astfel de cură un interval de trei săptămâni pe lună, de trei-patru ori pe an.
Pentru adolescenți, curele trebuie urmate 10 zile pe lună
La adolescenţi, curele de drojdie îmbunătățesc dezvoltarea intelectului și combat întârzierile de dezvoltare. În acest caz, se administrează câte două linguriţe de drojdie, un interval de zece zile pe lună. Pentru adolescenți, vitaminele și aminoacizii prezenți în drojdia de bere tratează și erupțiile de acnee, ținând sub control instabilitatea emoţională, cauzată de „bombardamentul” hormonal.
Dieta cu drojdie este un tonic ”antistres”
În concediu, la adulţi, tratamentul cu drojdie susţine efortul şi îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale. În același timp, cura cu drojdie (câte o lingură pe zi, administrată vreme de zece zile pe lună), cură ce însoțește odihna, este un minunat remediu antistres.
Terapia cu drojdie, beneficii pentru vârsta a treia
În timpul concediului, la vârstnici, un tratament cu acest tonic, câte două linguri pe zi, dimineaţa şi la prânz are efecte foarte bune de revigorare. La acestă categorie de vârstă, terapia cu drojdie trebuie urmată lunar, nu numai în concediu (un interval de 21 de zile pe lună). În acest fel, terapia cu drojdie menţine sănătatea sistemului nervos și a celui vascular şi ajută organismul în lupta cu bolile degenerative.