Cura de slăbire.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: agriş, aloe, anghinare, brustur, ceapă, cruşin, fenicul, grâu, hrean, iarbă neagră, iederă, lămâie, măr, mesteacăn, osul iepurelui, păpădie, pătlăgeaua roşie, porumb, praz, prun, salvie, soc, soia, spanac, trifoişte de baltă, ţelină, ulm, urzică, varză, vişin, viţa de vie, volbură.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Agriş (Ribes grosularia) se pot consuma fructe proaspete câte 100- 500 g la fiecare masă. Acei care doresc să slăbească sau care doresc să-şi dezintoxice organismul, vor putea face o cură de fructe, caz în care se va consuma într-o zi doar fructe din acestea fără nimic altceva. Este util apoi să se continue cu câte 100- 500 g la masă împreună cu alte alimente şi o dată pe săptămână să se consume doar aceste fructe în acea zi. Cei care au gută le ajută foarte mult această cură. Este un mijloc rapid de redresare a organismului.
Aloe (Aloe vera) se face planta mărunt sau se macină şi se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi praf din plantă uscată câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi.
Anghinare (Cynara scolymus) -Este una dintre plantele care acţionează foarte puternic, de aceia se face doar un ceai dintr-o linguriţă de plantă la 500 ml apă clocotită. În cazul în care se supra dozează, poate da senzaţii de intoxicare cu vărsături şi colici hepatice, pentru că ficatul nu se poate debarasa aşa de repede de toxinele acumulate. Este bine ca acest ceai să se bea cu linguriţa şi să nu se bea cantitatea de plantă indicată.
Brustur (Arctium lapa) o linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se va lăsa acoperit pentru 10 minute apoi se va consuma după mese. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. În colitele de fermentaţie se consumă ne îndulcit sau îndulcit cu zaharină.
Ceapă (Allium capa) -Ceapă crudă ca atare sau macerată câteva ore în ulei de măsline, în salată în crudităţi, aperitive, în toate ciorbele. -Tăiată fin şi luată cu lapte sau în supă, aşezată pe unt cu pâine. -O ceapă tăiată fin macerată câteva ore în apă caldă. Se bea maceratul dimineaţa pe nemâncate.
Cruşin (Rhamnus frangula) Se va face un ceai dintr-o linguriţă de plantă care se va pune în 250 ml de apă. Se va fierbe timp de 10 minute după care se va strecura. Are un puternic efect laxativ care se va face simţit la 8 ore după ce s-a băut ceaiul. În doze mai mari este cu efect purgativ.
Fenicul (Foeniculum vulgare) -20 g de fructe macerate într-un litru de vin timp de 10 zile. Se strecoară după care se va putea folosi ca diuretic, aperitiv, oboseală, balonări sau colici abdominale. -O jumătate de linguriţă de praf de seminţe se va ţine sub limbă timp de 10 minute după care se va înghiţi cu puţină apă.
Grâu (Triticum aestivum) -Tărâţele de grâu: utile pentru conţinutul lor în substanţe minerale şi mai ales pentru că uşurează digestia, fac bol alimentar ajutând defecaţia-foarte utile în curele de slăbire. Se pot lua între 2-6 linguri pe zi cu apă, lapte, iaurt. -Tărâţele de grâu: utile pentru conţinutul lor în substanţe minerale şi mai ales pentru că uşurează digestia, fac bol alimentar ajutând defecaţia-foarte utile în curele de slăbire.
Hrean (Armoracia rusticona) se rade rădăcină şi se ia câte 1 linguriţă de mai multe ori pe zi, pentru a stimula stomacul să digere mai rapid.
Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se folosesc ramuri înflorite şi frunze mărunţite- 1 linguriţă la 250 ml apă se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni ajutând la stimularea diurezei, stimulează de asemenea transpiraţia şi are şi o acţiune sedativă. Se pot consuma 3 căni.
Iederă (Hedera helix) -Se vor pune 2 linguriţe de frunze şi rămurele tinere la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se va strecura. Se va putea bea 2-3 ceaiuri pe zi.
Lămâie (Citrus lemon) sucul de lămâie se dă pentru a se complecta cu vitamina C care este un antioxidant. Se pot folosi zilnic 1-3 lămâi. Se poate de asemenea fierbe coaja până se moaie şi se strecoară, apoi se consumă.
Măr (Mallus pumilla) se consumă cât mai multe fructe.
Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de frunze uscate mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Înainte de a se consuma este bine ca la acest ceai, să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar, pentru neutralizarea acidului betulic. Se pot consuma 3-4 ceaiuri din acestea pe zi, chiar perioade mai lungi.
Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţe de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă. Se va lăsa pentru 8-10 ore la macerat la temperatura camerei după care se strecoară. Se pot folosi 2 căni pe zi.
Păpădie (Taraxacum officinalis) Din 1-2 linguriţe de plantă întreagă cu rădăcină cu tot mărunţită, după uscare se va pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.
-Din 1-3 linguriţe de plantă mărunţită (cu rădăcină cu tot) se va face un decoct. Pentru aceasta se va pune în 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate folosi un timp îndelungat câte 2 căni pe zi.
Pătlăgeaua roşie, Lycopersicon esculentus) -Roşii consumate ca atare la fiecare masă cât mai multe. Se indică să se folosească roşiile doar coapte şi cultivate fără adausuri de substanţe chimice care de multe ori sunt foarte nocive. Sucurile gata preparate din comerţ nu au aceleaşi efecte în tratament deoarece este folosit la preparare foarte multe chimicale şi sunt fierte la diferite temperaturi, lucru ce face ca acest suc să nu mai conţină enzime şi vitamine şi deci să nu mai fie aşa de utile în tratament. Consumate gătite, mai ales când sunt asociate cu făină pot produce fermentaţii intestinale şi sunt o sursă de aciditate pentru sistemul digestiv.
-Mai eficient este consumul sucului de roşii obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe, foarte proaspăt şi consumat înainte de a se oxida. Se poate consuma orice cantitate ,în funcţie de toleranţa individuală se poate consuma 1-2 litri pe zi în mai multe reprize. Singura condiţie este să se consume înainte de oxidare, adică imediat ce s-a preparat.
Porumb (Zea majs) 2 linguri de mătase mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se va lua câte o lingură la fiecare 2-3 ore. –Ulei din germeni de porumb câte o lingură dimineaţa şi una seara, pentru cei cu colesterolul ridicat sau alte afecţiuni similare şi seara pentru cei cu constipaţie.
Praz (Allium porrum) intern se poate consuma la orice masă crud, fiind foarte util, cât de mult. -Un decoct concentrat, din mai multe frunze de praz fierte în foarte puţină apă, până se moaie. Se strecoară şi se consumă câte o ceaşcă de trei ori pe zi.
Prun (Prunus domestica) –Prunele uscate se vor pune la muiat pentru 8 ore la temperatura camerei în apă obişnuită, iar dimineaţa se vor consuma fructele şi se bea apa în care au stat. Se poate face în acest fel o cură de câteva săptămâni. Este bine să nu se înceapă cu multe odată ci doar cu 3-4, pentru ca după ce organismul se va obişnui să se mărească şi cantitatea la 8-10 bucăţi, care sunt suficiente dacă se vor consuma dimineaţa la trezire, asigurând şi o defecaţie uşoară. –Se mai pot consuma compoturi, sucuri, dulceţuri, gemuri, etc.
Salvie (Salvia officinalis) o linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2 ceaiuri pe zi. Pentru a opri transpiraţia se vor bea reci în mai multe reprize.
Soc (Sambucus nigra) 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi călduţe. –Ca laxativ 1-2 linguriţe de flori se vor pune după mărunţire în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se vor strecura. Se va consuma seara la culcare. –Se vor pune 5-6 flori mai mari într-un borcan de 5 litri. Se va umple cu apă, se taie 2 lămâi bucăţele şi se va pune 500 g de zahăr şi puţină drojdie. Se lasă la soare timp de 5-6 zile după care se strecoară. Se poate consuma fiind un suc excelent util şi ca răcoritor dar şi ca un bun curăţitor al organismului de toxine. Se poate consuma 1-2 litri pe zi. –Fructe sub formă de suc se va folosi câte o linguriţă de trei ori pe zi înainte de mese în curele de slăbire. Pentru că nu se poate menţine o perioadă mai lungă şi pentru că este unul din cele mai eficiente metode de slăbire se va obţine sucul din fructe prin strivire, apoi se strecoară foarte bine de mai multe ori pentru a nu rămâne pulpă de fruct şi se va pune peste ele puţin alcool pentru al avea la îndemână o perioadă mai lungă. Se va lua maximum o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese. –O altă metodă este să se pună miere polifloră peste suc de fructe bine filtrat. 1\1 şi să se păstreze în borcane bine închise. Se consumă, tot câte o linguriţă înainte de mese. –Fructe o linguriţă se va pune în 250 ml apă. Se va fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se vor putea folosi 2 astfel de ceaiuri
Soia (Soja hipoida) –Laptele; 150g boabe se moaie la un litru de apă timp de 36 de ore. Se separă apoi lichidul de partea mâloasă care se reia pentru o nouă pulverizare şi care se amestecă din nou cu lichidul. Se pritoceşte şi se filtrează. Laptele acesta trebuie consumat în 24 ore.(după Jean Valnet- Tratamente cu legume şi fructe). -Soia consumată sub orice formă la fiecare masă este un tratament simplu şi foarte eficient
Spanac (Spinacea oleraceae) crud de preferinţă în salate şi în crudităţi. –Suc de spanac obţinut cu storcătorul amestecat cu o parte suc de spanac şi 4 părţi de suc de morcov. Se consumă 600 ml pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale
Trifoişte de baltă (Menyanthes trifoliata) – se va folosi pulbere de frunze obţinută prin măcinarea plantei cu râşniţa de cafea. Se va lua un vârf de cuţit de 3 ori pe zi sub limbă. Se va ţine timp de 10 minute după care se înghite. -O linguriţă de praf de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se va consuma câte o cană înainte de mesele principale.
Ţelină (Apium graveolens) -Rădăcină sau frunze proaspete se adaugă la orice salate şi se consumă crude, cât mai multe pe zi în afecţiunile de mai sus. -Suc de Ţelină (din frunze sau rădăcini sau din ambele) se poate consuma în amestec cu alte sucuri de legume sau fructe, consumându-se câte 300 ml pe zi. Este preferabil să se consume înainte de mesele principale cu 15 minute. -Praf din plantă (rădăcină sau frunze.) se va măcina cu râşniţa de cafea şi se va pune sub limbă o linguriţă de praf de 3 ori pe zi. Se ţine timp de 10 minute, după care se înghite. Se va lua înainte de mesele principale cu 30 minute.
Ulm (Ulmus campestre) -Praf de coajă sau frunze se aplică pe răni pentru a se cicatriza sau a opri sângerarea. -1 linguriţă de scoarţă mărunţită se va pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. -50 g de pulbere de scoarţă se va pune la 1 litru de apă. Se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoară. Se va bea în cazul ascitei în cursul unei zile.
Urzică (Urtica dioica) o lingură de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi. –Tinctură din 50 g de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml alcool alimentar 70° în caz că se iau intern, sau sanitar dacă se iau extern. Se ţin 15 zile apoi se strecoară. Se poate lua câte 1 linguriţă diluată intern de 3-4 ori pe zi.
Varză (Brasica oleracea) Se face în cazul obezităţii o cură de ciorbă de varză cu multă ceapă. Se indică 4 cepe mari, o varză de 1 kg la 2 litri de apă. Se fierb şi se face o ciorbă apoi cu această apă după ce au fost strecurate toate acestea. Se consumă zilnic în funcţie de cât se doreşte să slăbească omul respectiv.
Vişin (Cerasus vulgaris) -1 linguriţă de codiţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. -Praf din codiţe obţinut cu râşniţa de cafea. Se ia un vârf de cuţit, se ţine sub limbă timp de 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Se face de 3 ori pe zi înainte de mese cu 30 minute. -Fructe consumate zilnic sub formă de cură timp de 30 de zile câte 1 kg zilnic.
Viţa de vie (Vitis vinifera) Struguri consumaţi în cure de câte 1 kg pe zi pentru slăbire sau alte afecţiuni.
Volbură (Convolvulus arvensis) linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 10 minute. Se va strecura şi se consumă înainte de mese câte un ceai, sau doar seara înainte de culcare.-Tinctură– din 50 g de plantă mărunţită care se va pune în 250 ml alcool alimentar de 70°. Se va ţine timp de 15 zile, timp în care se va agita des. Se va strecura apoi şi se va lua câte o linguriţă diluată în 50 ml apă în care se poate pune şi miere.
Este suficient să se ia zilic tărâţe de grâu, câte 3-6 linguri pe zi şi în maximum 7 zile de la începerea tratamentului se va regla digestia.. Tărâţele se vor lua în permanenţă zilnic, chiar perioade lungi de timp.
Se va exclude din alimentaţie zahărul sub ori ce formă (nici măcar în preparate nu este admis), acesta se va înlocui cu miere. Se exclud de asemenea carnea de porc şi vânat, afumăturile, conservele, conservanţii, aditivii alimentari, alcoolul, cacao, cafea, smântâna, brânza. Se vor prefera o perioadă preparatele din legume chiar din cartofi. Şi multe fructe de ori ce fel sub ori ce formă.
Se va putea face o ciorbă din 4 cepe mari care se vor fierbe în 1,5 litri de apă (tăiate cu coajă cu tot) şi fierte până scade apa la 1 litru, apoi se strecoară şi peste această apă se va putea face orice ciorbă se doreşte- cea mai utilă este ciorba de varză. Se poate consuma zilnic cel puţin 1 litru de ciorbă din acesta. Dacă există retenţie de apă se va include la ciorbă şi rădăcină de pătrunjel.
De asemenea moarea de pe varză este foarte utilă în tratament. Se iau câte 1 cană înainte de fiecare masă din cele 3 principale. Se mai pot folosi zilnic alge marine chiar 3 linguriţe pe zi, praf care se face cu râşniţa de cafea şi se pune în diferite mâncăruri.
Se mai pot face băi în cadă cu iederă. Se va pune pentru aceasta o mână bună de frunze şi crenguţe de iederă în 3 litri de apă. Se fierbe timp de 30 minute, după care se va strecura. Se pune de asemenea în cadă puţină sare. Aceste băi au rolul de a face să se strângă pielea şi să se refacă. În caz contrar pielea va fi prea largă pentru că nu se poate reface. Se va încerca să nu se slăbească mai mult de 4 kg pe lună pentru că în acest fel într-un an se va slăbi 48 kg, lucru mai mult decât suficient. În cazul în care se slăbeşte mai mult nu se va reface pielea.
Concomitent cu acest tratament este absolut obligatoriu să se facă gimnastică cât mai multă mişcare sau chiar un program de fitnes care este foarte eficient şi ajută la refacerea pielii şi la slăbire. Fără a se consuma suplimentul de energie care se introduce în organism prin alimentaţie nu se poate realiza nici o cură de slăbire, decât prin dereglarea organismului. Deci mişcare şi consum energetic cât mai mult.
Cei care au greutate mult prea mare vor lua suplimentar tinctură de fructe de soc (de la Magazinul naturist). Acesta se va lua în prima zi 1 lingură. În a doua 2 linguri şi în a treia 3 linguri, continuând să se ia tot câte 3 linguri din această tinctură până la ajungerea unei greutăţi cât mai aproape de normal.
Se mai poate face o cură de boabe de ienupăr. Pentru aceasta se cumpără boabe de ienupăr şi în prima zi se vor consuma 4 bucăţi, în a doua 5 şi se va mări zilnic această cantitate cu câte 1 boabă, până se ajunge la 15 boabe, apoi se va scădea cu câte 1 boabă. Acestea se vor lua dimineaţa la trezire. Se pun în gură, se zdrobesc şi se înghit cu puţină apă.