Prospect Trombex

Prospect: Informatii pentru utilizator

TROMBEX  75 mg, comprimate filmate

Bisulfat de clopidogrel

Citiţi cu atentie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi,
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observa| orice reacţie adversă nementionată în acest prospect, vă rugam să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

trombex prospect
trombex prospect

  In acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Trombex şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să utilizati Trombex
 3. Cum să utilizaţi trombex
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Trombex
 6. Informatii suplimentare

 

 1. CE ESTE TROMBEX Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Clopidogrel, substanţa activă din comprimatele de Trombex, face parte dintr-o clasă de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele sunt elemente circulante foarte mici, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Trombex este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele de sânge (artere) rigidizate, un proces numit aterotromboză, care poate duce la evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau decesul).

Vi s-a prescris Trombex pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

–                       dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză), şi

–                       dumneavoastră aţi avut deja un infarct miocardic, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare sau

–                       dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de „angină pectorală instabilă” sau „infarct miocardic” (infarct miocardic).

Pentru tratamentul acestei afectuni, este posibil ca medicul să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul sanguin eficient. Medicul dumneavoastra trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

2. INAINTE SA UTILIZATI TROMBEX  Nu utilizaţi Trombex

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau oricare dintre celelalte componente ale Trombex;
 • Dacă aveţi o afecţiune care produce la momentul actual sângerare, cum ar fi ulcer gastric sau sângerări la nivelul creierului;
 •  Dacă suferiţi de o boală severă a ficatului;

In cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, înainte să luaţi Trombex.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Trombex

în cazul in care vă aflaţi în una dintre următoarele situat trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră înainte de a lua Trombex:

 • dacă aveţi risc de sângerare, de exemplu:
 •  o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcer gastric)
 • o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerări in interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie).
 •   ati suferit recent un traumatism grav
 •  ati suferit recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică)
 •  veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică) în următoarele 7 zile.
 • dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră din creier (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele şapte zile
 • dacă luaţi alte medicamente (vezi „Utilizarea altor medicamente”)
 •  dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...