Prospect Trezen

Trezen 2 mg comprimate

Trezen 4 mg comprimate

Trezen 8 mg comprimate

 

Perindopril terţ-butilamină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe sa luati acest

medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recititi.
 • Dacă aveţi once întrebări suplimentare, adresaţi vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest madicament a fost prescris penfru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane, le poate face rău chiar daca au aceleasi simptome cu ale dvs.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Trezen şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi Trezen
 3. Cum să luaţi Trezen
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Trezen
 6. Informaţii suplimentare

 

1. CE ESTE TREZEN Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Perindoprilul aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori a EGA). Acestea acţionează prin dilatarea vaselor de sânge. Acest lucru usureaza efortul inimii dumneavoastră de a pompa sângele în organism.

Trezen 2 mg sau 4 mg, comprimate sunt utilizate pentru:

 • tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială)
 • tratamentul insuficienţei cardiace (o afecţiune în care inima nu are capacitatea de a pompa suficient sânge în raport cu nevoile organismului)
 • reducerea riscului de apariţie a evenimentelor cardiace, cum este infarctul miocardic, la pacienţii cu boală coronariană stabilă (o afecţiune care se manifestă prin reducerea sau blocarea circulaţiei sângelui la nivelul inimii) şi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau au fost supuşi unei intervenţii chirurgicale pentru îmbunatatirea circulatiei sângelui spre inimă, prin diatarea vaselor de sânge care asigură acest lucru.

 

trezen prospect
trezen prospect

Trezen 8 mg, comprimate este utilizat pentru

 • tratamentul tensiunii arteriale mari
 • reducerea riscului de apariţie a evenimentelor cardiace, cum este infarctul miocardic, la pacienţii cu boală coronariană stabilă (o afecţiune care se manifesta prin reducerea sau blocarea sangeluila nivelul inimiisi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau au fost supusi unei interventii chirurgicale  pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui spre inima, prin dilatarea vaselor de sânge care asgura acest lucru.

 

2. INAINTE SĂ LUAŢI TREZEN

Nu luaţi Trezen:

–   Dacă suteţi alergic (hipersensibil) la perindopril, la oricare dintre celelalte componente ale Trezen sau la oricare inhibitor al enzimei de conversie al angiotensinei  ( Vezi Informatii suplimentare).

Dacă ati prezentat in trecut umflarea bruscă a fetei sau limbiisau laringelui (edem angioneurotic), indiferent  dacă aceasta a fost cauzată sau nu de administrarea unui medicament similar ( inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei).

–              Nu utilizati perindopril tert-butilamina in cursul ultimelor 6 luni de sarcina, vezi Sarcina si alaptarea.

 Copii

Trezen nu se administrează la copii.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Trezen

 Adresati-va medicului  înainte de a utiliza Trezen dacă;

 • aveţi o îngustare la nivelul valvelor inimii ( stenoza aortica sau mitrală) sau o boală a muşchiului cardiac (cardiomiopatie hipertrofică) sau îngustarea arterelor care asigură circulatia sângelui la nivelul rinichiului (stenoza  arterei renale)
 •   vi s-a efectuat recent un transplant renal
 • a veţi diabet zaharat care nu este suficient controlat prin tratament
 • vi s-a recomandat să reduceţi aportul de sare din dietă sau să folosiţi înlocuitori de sare care conţin potasiu
 • suferiţi de o boală de colagen, cum sunt lupusul eritematos sistemic sau sclerodemia
 • urmaţi sau veti urma un tratament pentru reducerea reactiilor produse de alergia la înţepăturile de albine sau viespi
 • veţi urma un tratament pentru eliminarea colesterolului din sânge, cu ajutorul unui dispozitiv medical (afereza LDL)
 • trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteti gravida (sau vă doriti să rămâneti gravidă). Perindopril terţ-butilamină nu este recomandai in prima parte a sarcinii şi poate determina afectarea gravă a copilului, dacă este utilizat după luna a 3-a de sarcină, vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”.

în cazul apariţiei unei senzaţii de apăsare în piept şi a umflării feţei şi limbii (edem angioneurotic). adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră şi întrerupeti tratamentul cu Trezen 2 mg, 4 mg sau 8 mg. Această recomandare este valabilă pentru toţi  inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului că luaţi perindopril terţ-butilamină dacă:

 • o să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală sau anestezie generală
 • aţi avut recent diaree sau vărsături
 • tensiunea arterială nu vă este suficient scăzută prin tratament, din cauza apartenenţei etnice (în special la pacienţii cu pielea de culoare neagră).

 

Acum se mai citeste

Leave a Reply