Prospect Clopidogrel 75mg – Previne Cheagurile de Sange

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cuprins

Prospect Clopidogrel 

75 mg comprimate filmate

clopidogrel

 1. Clopidogrel Invent Farma este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele de sânge (artere) rigidizate, proces numit aterotromboză, care poate determina apariţia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau decesul).

  Vi s-a prescris Clopidogrel Invent Farma pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

  • aveţi o afecţiune caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi

  • aţi avut deja un infarct miocardic, un accident vascular cerebral sau aveţi o afecţiune cunoscută sub numele de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare sau

  • aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de “angină pectorală instabilă” sau “infarct miocardic” (atac de cord). Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul de sânge. De asemenea, medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă activă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi a reduce febra, dar şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi: 1. Ce este Clopidogrel Invent Farma şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să luaţi Clopidogrel Invent Farma

 3. Cum să luaţi Clopidogrel Invent Farma

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Clopidogrel Invent Farma

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE CLOPIDOGREL INVENT FARMA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Clopidogrel Invent Farma aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Plachetele sanguine sunt celule foarte mici din sânge, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Împiedicând această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI CLOPIDOGREL INVENT FARMA

  Nu luaţi Clopidogrel Invent Farma

  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Clopidogrel Invent Farma;

  • Dacă aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare, cum este ulcerul gastric sau sângerare la nivelul creierului;

  • Dacă funcţia ficatului dumneavoastră este sever afectată.

   Dacă credeţi că vreuna dintre acestea sunt valabile în cazul dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Invent Farma.

   Aveţi grijă deosebită când luaţi Clopidogrel Invent Farma

   Dacă vreuna dintre următoarele situaţii sunt valabile în cazul dumneavoastră, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Invent Farma:

  • dacă aveţi risc de sângerare, ca de exemplu:

   • aveţi o afecţiune care vă predispune la sângerare internă (cum este ulcerul gastric)

   • aveţi o tulburare de coagulare care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie)

   • aţi suferit recent un traumatism grav

   • aţi fost supus recent unei intervenţii chirurgicale (incluzând intervenţii stomatologice)

   • sunteţi programat pentru o intervenţie chirurgicală (incluzând intervenţii stomatologice) în următoarele 7 zile.

  • dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră de la nivelul creierului (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele 7 zile.

  • dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau rinichilor.

   În timp ce luaţi Clopidogrel Invent Farma:

  • Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi programat pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale (incluzând intervenţii stomatologice).

  • De asemenea, trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută sub numele de purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care se manifestă prin febră şi vânătăi care se văd prin piele sub forma unor pete roşii punctiforme, însoţite sau nu de oboseală accentuată inexplicabilă, confuzie, colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi punctul 4 „REACŢII ADVERSE POSIBILE”).

  • Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale (de exemplu zgârieturi sau cele care pot să se producă în timpul bărbieritului), nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 4 „REACŢII ADVERSE POSIBILE”).

  • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda efectuarea unor analize de sânge. Clopidogrel Invent Farma nu este destinat utilizării la copii sau adolescenţi.

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Anumite medicamente pot influenţa efectele Clopidogrel Invent Farma sau invers.

  Trebuie să spuneţi cu precizie medicului dumneavoastră dacă luaţi

  • anticoagulante orale, medicamente utilizate pentru a reduce coagularea sângelui,

  • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, utilizate de obicei pentru tratamentul afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor,

  • heparină sau orice alt medicament utilizat pentru a reduce coagularea sângelui,

  • inhibitori de pompă de protoni (de exemplu omeprazol) pentru dureri de stomac,

  • fluconazol, voriconazol, ciprofloxacină sau cloramfenicol, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiilor determinate de bacterii sau ciuperci,

  • cimetidină, medicament utilizat pentru a trata jena gastrică,

  • fluoxetină, fluvoxamină sau moclobemidă, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei,

  • carbamazepină sau oxcarbazepină, medicamente utilizate pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie,

  • ticlopidină, alte medicamente antiplachetare.

   Dacă aţi avut dureri în piept severe (angină pectorală instabilă sau infarct miocardic), este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie Clopidogrel Invent Farma în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă activă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi scăderea febrei. Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (maxim 1000 mg în interval de 24 de ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, însă utilizarea de lungă durată, în alte situaţii, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

   Utilizarea Clopidogrel Invent Farma cu alimente şi băuturi

   Clopidogrel Invent Farma poate fi luat cu sau fără alimente.

   Sarcina şi alăptarea

   Nu se recomandă utilizarea acestui medicament în timpul sarcinii şi alăptării.

   Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Clopidogrel Invent Farma. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Clopidogrel Invent Farma, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece se recomandă să nu luaţi clopidogrel în timpul sarcinii.

   Trebuie să-l întrebaţi pe medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Clopidogrel Invent Farma.

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Este puţin probabil ca Clopidogrel Invent Farma să vă influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

   Informaţii importante privind unele componente ale Clopidogrel Invent Farma

   Clopidogrel Invent Farma conţine izomaltitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 3. CUM SĂ LUAŢI CLOPIDOGREL INVENT FARMA

  Luaţi întotdeauna Clopidogrel Invent Farma exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Dacă aţi avut o durere în piept severă (angină pectorală instabilă sau infarct miocardic), medicul dumneavoastră vă poate prescrie la începutul tratamentului 300 mg de Clopidogrel Invent Farma (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg). Apoi, doza uzuală este de un comprimat de Clopidogrel Invent Farma 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

  Trebuie să luaţi Clopidogrel Invent Farma atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Clopidogrel Invent Farma

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau unităţii de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital, deoarece există risc crescut de sângerare.

  Dacă uitaţi să luaţi Clopidogrel Invent Farma

  Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Clopidogrel Invent Farma, dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore de la ora la care trebuia să luaţi în mod obişnuit medicamentul, luaţi imediat comprimatul omis şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

  Dacă v-aţi amintit după mai mult de 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.

  În cazul cutiilor cu 7, 14, 28 şi 84 comprimate, puteţi verifica ultima zi când aţi luat un comprimat de Clopidogrel Invent Farma în funcţie de zilele săptămânii înscrise pe blister.

  Dacă încetaţi să luaţi Clopidogrel Invent Farma

  Nu întrerupeţi tratamentul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a întrerupe tratamentul.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Clopidogrel Invent Farma poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

  • febră, semne de infecţie sau oboseală accentuată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule ale sângelui, care apare în cazuri rare.

  • semne ale unei afecţiuni a ficatului, cum este colorarea în galben a pielii şi/sau a albului ochilor (icter), însoţită sau nu de sângerare care se poate vedea prin piele sub forma unor pete roşii punctiforme, şi/sau confuzie (vezi punctul 2 „Aveţi grijă deosebită când luaţi Clopidogrel Invent Farma”).

  • umflarea gurii sau manifestări la nivelul pielii, cum sunt erupţii trecătoare pe piele şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.

   Reacţiile adverse cel mai frecvent (care afectează între 1 şi 10 pacienţi din 100) raportate la administrarea Clopidogrel Invent Farma sunt sângerările .

   Sângerările pot să apară sub formă de hemoragie la nivelul stomacului sau intestinului, vânătăi, hematoame (sângerare sau vânătăi neobişnuite sub piele), sângerare din nas, sânge în urină. De asemenea, într-un număr mic de cazuri au fost raportate hemoragii la nivelul ochiului, creierului, plămânilor sau articulaţiilor.

   Dacă apar sângerări prelungite în timp ce luaţi Clopidogrel Invent Farma

   Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece el previne formarea cheagurilor de sânge. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu zgârieturi sau

   care pot să se producă în timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 2 „Aveţi grijă deosebită când luaţi Clopidogrel Invent Farma”).

   Alte reacţii adverse raportate la administrarea Clopidogrel Invent Farma

   Reacţii adverse frecvente (apar la 1 până la 10 pacienţi din 100) Diaree; dureri abdominale; indigestie sau arsuri în capul pieptului.

   Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 pacienţi din 1000)

   Dureri de cap; ulcer gastric; vărsături; greaţă; constipaţie; gaze în exces în stomac sau intestine; erupţii trecătoare pe piele; mâncărime; ameţeli; senzaţie de furnicături şi amorţeală.

   Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 pacienţi din 10000) Vertij.

   Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 pacient din 10000)

   Icter; durere abdominală severă însoţită sau nu de durere de spate; febră; dificultăţi la respiraţie, însoţite uneori de tuse; reacţii alergice generalizate; umflarea gurii; vezicule pe piele; alergie pe piele; inflamaţia mucoasei de la nivelul gurii (stomatită); scăderea tensiunii arteriale; confuzie; halucinaţii; dureri ale articulaţiilor; dureri ale muşchilor; modificări ale gustului.

   În plus, medicul dumneavoastră poate observa modificări ale analizelor dumneavoastră de sânge sau urină.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLOPIDOGREL INVENT FARMA

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Clopidogrel Invent Farma după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister.

  Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

  Nu utilizaţi Clopidogrel Invent Farma dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Clopidogrel Invent Farma

 • Substanţa activă este clopidogrel. Fiecare comprimat conţine clopidogrel 75 mg (sub formă de hidrogenosulfat de clopidogrel).

 • Celelalte componente sunt nucleu: izomaltitol (E 953), hidroxipropilceluloză, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie şi film: hipromeloză (E 464), macrogol 400, dioxid de titan (E 171) şi oxid roşu de fer (E 172).

Cum arată Clopidogrel Invent Farma şi conţinutul ambalajului

Clopidogrel Invent Farma 75 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz.

Clopidogrel Invent Farma este disponibil în cutii din carton conţinând 7, 14, 28, 30, 84, 90 sau 100 comprimate în blistere din PA-Aluminiu-PVC/Aluminiu.

PA-Aluminiu-PVC/Aluminiu perforate pentru eliberarea unei unităţi dozate în cutii din carton conţinând 1×50 comprimate.Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Invent Farma, S.L. Avda. Barcelona, 69 08970 Sant Joan Despí Barcelona – SpaniaFabricant

Laboratorios Lesvi, S.L. Avda. Barcelona, 69 08970 Sant Joan Despí Barcelona – Spania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Portugalia Clopidogrel Qualigen 75 mg Comprimidos revestidos por película

Bulgaria КЛОДЕКС 75 mg 75 mg филмирани таблетки Republica Cehă Clopidogrel Invent Farma 75 mg Potahované tablety Ungaria Clopidogrel Invent Farma 75 mg Filmtabletta

Islanda Clopidogrel Qualigen 75 mg filmuhúðaðar töflur Norvegia Clopidogrel Qualigen 75 mg Filmdrasjerte tabletter România Clopidogrel Invent Farma 75 mg Comprimate fílmate Suedia Clopidogrel Qualigen 75 mg Filmdragerade tabletter Republica Slovacia Clopidogrel Invent Farma 75 mg Filmom obalené tablety

Acest prospect a fost aprobat în Iulie 2011.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close