Prospect Sumacta 100 mg – Migrene, Dureri de cap

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Sumacta 100 mg comprimate filmate

1. Ce este Sumacta şi pentru ce se utilizează

Sumacta aparţine unui grup de medicamente denumite agonişti ai receptorilor serotoninergici.

Se consideră că durerea de cap de tip migrenă apare ca urmare a dilatării vaselor de sânge. Sumatriptan produce vasoconstricţie, ameliorând durerea de cap de acest tip.

Sumacta este utilizată în tratamentul crizelor de migrenă cu sau fără aură (o senzaţie de avertizare care constă de obicei în tulburări de vedere cum ar fi percepţia de pete luminoase, linii în zig-zag, steluţe sau valuri).

Substanta activa: sumatriptan

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Sumacta

Nu utilizaţi Sumacta

  • dacă sunteţi alergic la sumatriptan sau la alte ingrediente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  • dacă aţi avut infarct miocardic;

  • dacă aveţi orice gen de boală de inimă;

  • dacă aveţi orice simptom care poate indica o boala de inimă, cum ar fi: durere în piept, cu caracter trecător sau senzaţie de presiune la nivelul pieptului;

  • dacă aţi avut în trecut un accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitor (o formă minoră de accident vascular cerebral, care durează mai puţin de 24 de ore);

  • dacă aveţi probleme cu circulaţia sângelui la nivelul picioarelor, care determină crampe dureroase la mers (denumită boală vasculară periferică);

  • dacă aveţi hipertensiune arterială semnificativă sau dacă tensiunea arterială este ridicată, în ciuda tratamentului

  •  dacă aveţi funcţia ficatului sever afectată;

  • dacă folosiţi sau aţi folosit recent alte amedicamente pentru migrenă, inclusiv medicamente care conţin ergotamină sau alte medicamente similare cum ar fi metisergid maleat; sau oricare triptan sau agonist al receptorilor 5-HT1 (ca almotriptan, eletriptan, frovatriptan, naratriptan, rizatriptan sau zolmitriptan);
  • dacă folosiţi sau aţi folosit recent medicamente cunoscute sub numele de IMAO (de exemplu moclobemida pentru tratamentul depresiei sau selegilină pentru tulburările din boala Parkinson.

Atenţionări şi precauţii in utilizare Sumacta

Înainte să utilizaţi Sumacta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

  1. dacă aveţi simptome ale unei boli de inimă, cum sunt durere trecătoare în piept sau senzaţie de presiune la nivelul pieptului, care pot iradia către gât;
  2. dacă utilizaţi medicamente care ţin sub control tensiunea arterială;
  3. dacă utilizaţi medicamente care aparţin inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (pentru tratamentul depresiei sau altor tulburări mentale);
  4. dacă aveţi funcţia renală sau hepatică afectată;
  5. dacă aveţi epilepsie sau alte afecţiuni care vă predispun la convulsii;
  6. dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sulfonamide;
  7. dacă se consideraă că aveţi risc să dezvoltaţi o boală de inimă (de exemplu aveți diabet zaharat, sunteți mare fumător sau în tratament de înlocuire a nicotinei) şi în mod special, dacă sunteţi femeie la menopauză sau bărbat peste 40 de ani cu aceşti factori de risc, medicul dumneavoastră trebuie să vă verifice funcţia inimii înainte de a vă prescrie În cazuri foarte rare, au apărut afecţiuni cardiace grave după administrarea de sumatriptan, chiar dacă nu fusesesră găsite semne de boală cardiacă. Dacă aveţi orice motive de îngrijorare adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
  8. contine lactoza

Sumacta trebuie utilizat doar dacă durerea de cap de care suferiţi este cu siguranţă migrenă. Dacă durerea de cap pe care o aveţi este diferită de cea care vă deranjează în mod obişnuit, nu luaţi sumatriptan fără să luaţi mai întâi legătura cu medicul dumneavoastră.

După administrarea Sumacta, puteţi simţi o durere şi o senzatie de presiune în piept pentru scurt timp; aceasta poate fi destul de intensă şi poate iradia în sus către gât. În cazuri foarte rare, aceasta poate fi determinată de efectele asupra inimii. Aşadar, dacă aceste simptome nu dispar, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Folosirea excesivă de sumatriptan poate determina durere de cap cronică, zilnică şi agravarea durerilor de cap. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă credeţi că vă aflaţi în această situaţie. Poate fi necesar să întrerupeţi tratamentul cu Sumacta, pentru corectarea acestor probleme.

Copii şi adolescenţi

Sumacta nu este recomandată copiilor şi adolescenţilor cu vârsta mai mică de 18 ani.

Alte medicamente şi Sumacta

Unele medicamente pot influenţa efectul Sumacta şi Sumacta poate influenţa efectul altor medicamente. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau e posibil să luaţi orice alte medicamente .

Acest lucru este important, în mod special, când utilizaţi medicamente care conţin:

  • ergotamina (pentru tratamentul migrenei) sau alţi triptani. Nu trebuie luate în acelaşi timp cu Sumatriptan (vezi „Nu luaţi Sumacta”). După ce luaţi medicamente care conţin ergotamină sunteţi sfătuiţi să aşteptaţi cel puţin 24 ore înainte de a lua După ce luaţi Sumacta sunteţi sfătuiţi să aşteptaţi cel puţin 6 ore înainte de a lua medicamente care conţin ergotamină şi cel puţin 24 h înainte de a lua medicamente care conţin alţi triptani
  • IMAO (de exemplu, moclobemida pentru tratamentul depresiei sau selegilina pentru tulburările din boala Parkinson),
  • litiu (pentru tulburări maniacale/depresive (bipolare))
  • inhibitori selectivi ai recaptării a serotoninei (ISRS pentru tratamentul depresiei sau altor tulburări mentale) sau preparate pe bază de plante care conţin sunătoare (Hypericum perforatum).

Sumacta in Sarcina şi alăptare

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că sunteţi însărcinată sau plănuiţi să rămâneţi însărcinată, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua acest medicament.

Experienţa privind utilizarea în timpul sarcinii este limitată.

Sumatriptan trece în laptele matern. De aceea alăptarea trebuie evitată 12 de ore după administrarea de sumatriptan. Nu hrăniţi copilul dumneavoastră cu laptele stors în această perioadă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor sub influenta Sumacta

Pacienţii sub influenta Sumacta pot fi somnoroşi, fie datorită crizei de migrenă, fie datorită tratamentului cu Sumacta. Acest aspect trebuie luat în considerare atunci când este nevoie de atenţie sporită, spre exemplu pentru conducerea vehiculelor. Citiţi şi paragraful Reacţii adverse posibile.

3. Cum să utilizaţi Sumacta

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră va decide doza care vă este necesară. Nu trebuie să depăşiţi doza recomandată.

Mod de administrare Sumacta:

  • Comprimatele trebuie să fie înghiţite întregi cu ½ de pahar cu apă. Comprimatele pot fi zdrobite şi amestecate cu apă.
  • Sumacta trebuie administrat de la primul semn de instalare a migrenei, dar poate fi administrat şi în timpul desfăşurării crizei de migrenă.
  • Sumacta nu trebuie utilizat preventiv (profilactic).

Dozaj:

Doza recomandată pentru adulţi este: un comprimat filmat de 50 mg pentru o criză de migrenă. Unii pacienţi pot necesita o doză de 100 mg. Doza maximă pe zi este de 300 mg.



Dacă simptomele migrenei sunt iniţial ameliorate după prima doză de medicament, dar revin ulterior, doza poate fi repetată încă o dată şi, în rare cazuri de maxim două ori, în 24 de ore, dar trebuie păstrat un interval de cel puţin 2 ore între doze. Doza maximă de 300 mg pe zi nu trebuie depăşită.

Dacă simptomele migrenei NU se ameliorează după prima doză şi medicamentul nu are efect, nu trebuie să mai luaţi alte doze în timpul aceleiaşi crize de migrenă.

Data viitoare când aveţi migrenă, puteţi lua din nou Sumacta.

Dacă aveţi impresia că efectul Sumacta este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă utilizaţi mai mult Sumacta decât trebuie

Simptomele în caz de supradozaj sunt aceleaşi cu cele enumerate la pct. 4 “Reacţii adverse posibile”. Dacă aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă medicului, sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Dacă aveţi întrebări suplimentare privind utilizarea acestui medicament, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

4. Reacţii adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele din simptomele enumerate mai jos pot fi determinate de însăşi criza de migrenă. Următorii termeni sunt utilizaţi pentru a indica cât de frecvente sunt reacţiile adverse:

Frecvente Mai puţin de 1 pacient din 10, dar mai mult de 1 din 100 Mai puţin frecvente Mai puţin de 1 pacient din 100, dar mai mult de 1 din 1000

Rare Mai puţin de 1 pacient din 1000, dar mai mult de 1 din 10 000

Foarte rare Cu frecvenţă necunoscută

Mai puţin de 1 pacient din 10 000

Care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Frecvente :

  • Înroşirea bruscă a feţei cu durata de câteva minute, ameţeli, senzaţie de slăbiciune, oboseală şi somnolenţă;
  • Creşteri de scurtă durată ale tensiunii arteriale, curând după administrarea medicamentului;
  • Greaţă, vărsături
  • Durere, senzaţie de căldură sau senzaţie de frig; senzaţie de greutate,presiune sau de “strânsoare” în orice parte a corpului inclusiv în piept gât;
  • Senzații neobișnuite, incluzând senzație de amorțeală și furnicături
  • Respiraţie scurtă;
  • Dureri

Dacă aceste efecte persistă sau sunt deosebit de severe, mai ales durerea în piept cu iradiere pe brat, anuntaţi-vă imediat medicul.

 Foarte rare:

  • Modificări ale funcţiei hepatice. Dacă vă faceţi analize de sânge pentru a verifica funcţia ficatului, spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei că utilizaţi Sumacta;

Cu frecvenţă necunoscută:

  • Tulburări de vedere incluzând senzaţie vizuală de străluciri intermitente, vedere dublă şi diminuarea vederii. Au fost cazuri în care au apărut defecte vizuale permanente
  • Scăderea tensiunii arteriale poate duce la senzaţie de leşin, mai ales la ridicarea în picioare
  • Încetinirea sau accelerarea frecvenţei bătăilor inimii, palpitaţii (senzaţie de bătăi cardiace rapide), modificări ale ritmului inimii
  • Tremurături sau mişcări necontrolate
  • Înţepenirea gâtului
  • Inflamaţia colonului (partea a intestinului), care se poate prezenta ca durere situată jos în partea stângă a abdomenului şi/sau diaree cu sânge
  • Fenomene Raynaud, care pot apare ca paloare sau învineţirea pielii şi/sau durere, la nivelul degetelor de la mâini sau picioare, urechilor, nasului sau maxilarului, ca răspuns la frig sau stres
  • Modificări ischemice pe electrocardiogramă tranzitorii
  • Diaree
  • Dureri ale articulaţiilor
  • Anxietate
  • Transpiraţii excesive

Dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse întrerupeţi administrarea Sumacta şi contactaţi-vă imediat medicul:

  • Respiraţie dificilă brusc instalată, palpitaţii sau senzaţie de constricţie la nivelul toracelui, umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor, erupţii trecătoare pe piele – puncte roşii sau urticarie, care pot fi semne ale unei reacţii alergice
  • Crize convulsive (de obicei, la persoanele cu istoric de epilepsie)
  • Angină (durere în piept, adesea din cauza exerciţiilor fizice), infarc miocardic sau spasme

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Sumacta

 A nu se lăsa acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai utilizaţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

– Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Sumacta, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Sumacta sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.





– Păstraţi acest prospect Sumacta. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, lucruri neclare, privind continutul acestui prospect Sumacta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Sumacta a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Sumacta .

Păstrati prospectul Sumacta şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

6.Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sumacta

  • Substanţa activă este sumatriptan. Un comprimat filmat conţine sumatriptan 100 mg (sub formă de succinat de sumatriptan).
  • Celelalte componente sunt: Nucleu-lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, lactoză anhidră, celuloză microcristalină, stearat de magneziu. Film: lactoză monohidrat, manitol, dioxid de titan, (E 171), talc, triacetină.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Sumacta înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece acesta conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau
  • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală cu ale dumneavoastră.
  • Dacă observaţi orice reacţie adversă, spuneţi medicului dumneavoastră sau

Aceasta include orice reacţie adversă posibilă nemenţionată în acest prospect. Vezi punctul 4.

Cum arată Sumacta şi conţinutul ambalajului

sumacta-100-mg



 Comprimat filmat

Sumacta 100 mg: comprimate filmate albe, ovale, biconvexe, marcate cu ’’SN’’ pe una din feţe şi ’’100’’ pe cealaltă faţă.

Mărimea ambalajului:

Cutii cu blistere conţinând 2, 3, 4, 6, 12, 18 şi 24 comprimate filmate.



Flacon din plastic cu 2, 3, 4, 6, 12, 18 şi 24 comprimate filmate Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Actavis Group PTC ehf

Reykjavikurvegur 76-78, 220 Hafnafjördur, Islanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Estonia Sumatriptan Actavis

Ungaria Triptagram 100 mg bevont tabletta

Lituania Sumatriptan Actavis 100 mg tabletés

România Sumacta 100 mg comprimate filmate

Acest prospect Sumacta a fost revizuit în Iulie 2020.

Remedii naturiste complementare in cazul migrenelor

Migrena nu este o boală, ci simptomul unei boli. Deci, este nevoie de a descoperi originea, cauza (sau cauzele) problemelor dumneacoastră şi a aborda un program terapeutic adecvat. în cele ce urmează veţi găsi câteva recomandări generale.

Recomandări în crizele acute:
–        Faceţi o clismă cu 1-1,5 litri de apă sărată (1 lingură de sare la litru de apă).

–        Staţi la pat, practicând uşor respiraţia profundă, abdominală, la primul semn de atac iminent.

–        Faceţi o baie fierbinte în cada umplută pe jumătate, în poziţia şezând cu picioarele acoperite de apă. Puneţi o compresă rece la cap şi încheiaţi cu o fricţie rece sau cu o găleată de apă rece turnată pe corp.

–        Ca remediu de urgenţă se pot lua intern 2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puţină miere.



–        Tinctură de Roiniţă – se administrează câte 1 linguriţă de tinctură diluată într-un pahar de apă, în doza unică, atunci când este nevoie. Roiniţa este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres şi de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos.

Acţiune eficientă are şi tinctură de muguri de Plopcare conţine substanţe din familia aspirinei, dar fară efectele nefaste ale medicamentului de sinteză.

–        Puteţi sări peste o masă, beţi 1-2 litri ceai de Hamei neîndulcit şi culcaţi-vă într-o cameră liniştită şi întunecată.

–        Pentru dureri de cap datorate tensiunii nervoase încercaţi fomentaţiile (comprese fierbinţi) la spate şi la gât şi o baie fierbinte la picioare. Faceţi apoi un masaj la spate, umeri, gât şi cap, cu atenţie deosebită pentru orice zonă delicată. Când masaţi umerii, gâtul şi fruntea puteţi folosi şi un revulsiv (cum este Apirevenul), iar pentru cap folosiţi din belşug tinctură de Cimbrişor sau tinctură de  Traista ciobanului.

 Uleiul esenţial de Mentă piperată este un leac miraculos pentru durerile de cap cu efecte  foarte rapide. In testele din Germania, dintre 41 de pacienţi cu vârste cuprinse între 18-65 de ani care sufereau până la 22 de migrene pe lună, puţin ulei de mentă piperată aplicat pe frunte i-a liniştit în 15 minute pe cei mai mulţi dintre suferinzi, indiferent de vârstă sau sex, fără niciun efect secundar. Pentru durerile de cap obişnuite este suficient ca uleiul să fie uşor întins pe frunte (3-4 picături), de la o tâmplă la alta sau pe ceafa pentru durerile din partea posterioară a capului folosind vârful degetelor sau un tampon de vată. Evitaţi contactul cu ochii. De asemenea şi frunzele proaspete măcinate de mentă vor alunga durerile de cap dacă sunt aplicate local pe piele.

✓ Pentru migrenele care au la bază o disfuncţie a mecanismului biliar se recomandă tinctura de Pelin, din care se iau câte 50 de picături de 4 ori pe zi. Pelinul ajută la normalizarea circulaţiei cerebrale, combate voma, înlătură tulburările digestive şi în special biliare, care adesea sunt asociate şi stau la baza migrenelor. Tinctura se va folosi doar timp de 10 zile, apoi se face pauză o săptămână, iar apoi se poate relua.

✓ Ulei esenţial de Luminiţa-nopţii – de 3 ori pe zi, câte 2-5 picături înghiţite cu o linguriţă de miere de albine, pe durata a 3 săptămâni, urmate de o săptămână pauză. Uleiul de luminiţa-nopţii este o sursă bogată de acid linoleic gama, un acid gras nesaturat esenţial care este precursorul anumitor prostaglandine; acestea sunt hormoni foarte puternici, care sunt produşi în corp. Ei sunt agenţi antiinflamatori care îmbunătăţesc mecanismele de apărare ale corpului.

✓ Masaj blând cu tinctură de Cimbrişor, tinctura Traista-ciobanului sau crema Camfor si menta. Masajul se începe din regiunea umerilor, se continuă cu zona cefei, apoi capul în întregime, insistând asupra punctelor dureroase (dar cu delicateţe): frunte, sinusuri, tâmple. Masorul va folosi vârful degetelor, care vor executa fin mişcări de rotaţie, înaintând puţin câte puţin. Pentru regiunea dureroasă a capului se va folosi tinctură din abundenţă. După masaj, se va pune o căciulă pe capul pacientului, apoi va încerca să doarmă. Masajul cervical şi al capului este un procedeu foarte eficient pentru combaterea durerilor de cap.

✓ Masaj blând al tâmplelor şi zonelor dureroase cu Tinctură de ardei iute (roşu). Un remediu natural eficace în cazul migrenei este capsaicina, substanţă care provine din ardeiul iute roşu. Aplicaţi tinctura direct pe suprafaţa dureroasă – pe tâmplele care pulsează – de exemplu. La început, pielea vă va ustura şi poate să dea usturimi de ochi (aveţi grijă să nu atingeţi ochii cu tinctură) sau să vă facă să vă curgă nasul, cum se întâmplă când mănânci ceva condimentat. Un studiu efectuat în Italia a descoperit că repetarea tratamentului timp de mai multe zile determină încetarea sau, în majoritatea cazurilor, orirea completă a durerilor de cap care înainte apăreau frecvent. Capsaicina interferează cu nervii care trimit mesajele de durere spre creier. Explicaţia ştinţifică este că leacul scade mult nivelul compuşilor naturali numiţi polipeptide, care transmit impulsurile nervoase.

✓ Băi calde ale capului cu expunere prelungită a regiunii dureroase (se ţine în infuzia caldă) cu ceai de Cimbrişor . Se poate adăuga şi scoarţă de Salcie albă. Toate plantele recomandate au un efect antialgic (combate durerea) şi sedativ nervos. După baie, părul se usucă cu uscătorul.

✓ Reflexoterapia (masaj al punctelor nervoase terminale din talpa piciorului) aduce rezultate bune, stimulând nervos acţiunea diverselor organe şi îmbunătăţind circulaţia sanguină periferică. Puteţi folosi un ulei de masaj (de ex. de Sunătoare) şi masa toată talpa, insistând asupra degetului mare dar şi vârfurilor celorlalte degete.

Masuri de auto-sustinere si recomandari in terapia migrenei :

Nu se recomanda in alimentatie: bauturi alcoolice,ciocolata,cofeina, vanat, cruditati, crustacee, condimente si alimente care provoaca reactii alergice.
-se renunta la alcool si nicotina

-aplicati tehnici de relaxare: evitati sursele de zgomot, faceti intuneric in incapere, va culcati

-aplicatii de apa rece sau calda, dusuri cu jet aplicate pe obraz, bai progresive la picioare

-cataplasme cu frunze de vita de vie sau de varza zdrobite, impachetari cu ceapa si hrean, cataplasme reci cu argila, pe frunte, cataplasme calde cu cimbrisor, cataplasme cu terci de chimen (semintele de chimen sunt pisate si amestecate cu apa)

-ceaiuri de plante cu efect calmant si analgezic: ciubotica cucului, valeriana, coada-soricelului, flori de tei, leustean, verbina sau amestec de roinita, sunatoare, menta si salvie

-se frictioneaza tamplele, fruntea si ceafa cu ulei de lavanda, rozmarin, arbore de ceai sau eucalipt

-se face presopunctura

-in cazul durerilor de cap generate de intoleranta alimentara, se recurge la post, clisme, sauna, spalari complete cu otet de fructe, se adopta o hrana alacalina cu foarte multe cruditati.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close