Terapia prin dans

Sharing

Dansul constituie una din cele mai atractive forme de mișcare

Pe lângă faptul că posedă nenumărate efecte fizice, dansul reprezintă și o modalitate eficientă de tratare a problemelor de natură socială, emoţională, comportamentală şi cognitivă. Memorarea paşilor de dans oferă o provocare esenţială pentru a menţine creierul sănătos, reducând stresul și eliminând insomnia.

De-a lungul anilor, oamenii din numeroase culturi au folosit dansul ca un mijloc de exprimare a emoţiilor puternice, de tratare a bolilor, de invocare a forțelor divine, pentru reușita la vânătoare, în confruntări tribale, de sărbătorire a anumitor evenimente importante şi de menţinere a legăturilor în cadrul comunităţii.

Terapia prin dans a început să fie utilizată încă de la începutul anilor 1950 și avea scopul de a spori încrederea în sine, de a stimula capacitățile intelectuale și creativitatea precum și de a exprima unele emoții greu de redat prin cuvinte (izolare, frustrare, furie, etc.). Ideea acestui concept se baza pe „inseparabilitatea fizicului de psihic” (the body and mind are inseparable) și se implementa pentru următoarele: autism, disabilități intelectuale, tulburări de vedere, auz și vorbire, tulburări mintale (depresie, demență), etc.

Chiar și în prezent, studiile efectuate de Departamentul de Kinetoterapie de la Washington University din Canada, arată că mișcările de coordonare în tango se dovedesc a fi mai eficiente decât orice altă formă de exerciţiu pentru tratamentul pacienților cu Parkinson și Alzheimer, reducând riscul de evoluție a acestor boli la cei vârstnici cu până la 76%. În acest context, mișcarea într-o manieră creativă precum este dansul ne ajută să rămânem sănătoși atât fizic, cât și împliniți din punct de vedere psihic!

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Terapia prin dans
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!