Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Adalimumab Indicatii si Contraindicatii

Sharing

Adalimumab

Actiune terapeutica: Imunomodulator
Categorie de risc pentru sarcina: B
Denumire comerciala: Humira

MOD DE ACTIUNE

Este un anticorp monoclonal ce determina o scadere rapida a nivelelor reactantilor de faza acuta ai inflamatiei, a VSH si a citokinelor serice. T ½: 2 saptamâni.

INDICATII

Singur sau împreuna cu methotrexat pentru a reduce S&S artitei reumatoide si pentru a inhiba progresia leziunilor structurale la adulti.

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la adalimumab sau componenti ai produsului. Administrarea de vaccinuri vii. Utilizarea în infectii active, inclusiv infectiile cronice sau localizate. Lactatia.

PRECAUTII

Posibila dezvoltare a tuberculozei extrapulmonare sau diseminata. A se folosi cu precautie la batrâni, la cei cu boli demielinizante SNC preexistente sau recente, si la cei care au antecedente de infectii recurente, sau patologii care pot predispune la infectii, sau la cei care au trait în zone în care tuberculoza si histoplasmoza sunt endemice.
În timpul tratamentului cu adalimumab, methotrexatul, glucocorticoizii, salicilatii, AINS, analgezicele si alte medicamente antireumatice pot fi luate în continuare.

EFECTE ADVERSE

Generale: Infectii grave si septicemii. Febra, limfoamele, adenoamele, tuberculoza, reactii alergice, sindroame pseudo-lupice, artita septica, infectii ale protezelor si postchirurgicale. Cancer, inclusiv cancerul de sân, colo-rectal, utero-cervical, de prostata, melanoame, al vezicii sau cailor biliare. La locul injectarii: eritem, prurit, hemoragie, durere, tumefactie, rash. GI: diverticulita, G&V, colicistita, colelitiaza, esofagita, gastroenterita, hemoragii GI, necroza hepatica. Respiratorii: pneumonie, IRCS, bronsita, sinuzita, astm, spasm bronsic, dispnee, disfunctii pulmonare, revarsat pleural. SNC: confuzie, cefalee, scleroza multipla, parestezie, hematom subdural, tremor. CV: hipertensiune, aritmii, fibrilatii atriale, ICC, boli coronariene, IM, stop cardiac, encefalopatie hipertensiva, palpitatii, revarsat pericardic, pericardita, sincopa, tahicardie, disfunctii vasculare, tromboze la membrele inferioare. Hematologice: agranulocitoza, granulocitopenie, leucopenie, reactii tip limfoame, pancitopenie, policitomie. GU: infectii urinare superioare, pielonefrita, cistita, calculi renali, disfunctii menstruale. Dermatologice: Erizipel, celulita, zona zoster. Musculoscheletale: Artrita, afectiuni ale oaselor, fracturi, necroza osoasa, miastenie, artita piogenica, sinovite.

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

SC
Artrita reumatoida
40 mg o data la doua saptamâni SC. Pacientii care nu iau metrotexat pot avea mai multe beneficii prin cresterea frecventei dozei la 40 mg în fiecare saptamâna.

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

1. În timpul tratamentului cu adalimumab administrarea de metotrexat, glucocorticoizi, salicilati, AINS, analgezice si alte medicamente antireumatice poate continua.
2. Pacientul îsi poate administra singur medicamentul dupa învatarea corecta a tehnicii de injectare. Întotdeauna alternati zonele de autoinjectare ce pot include coapsa, abdomenul si zona superioara a bratului. Noua injectie se face la cel putin 2,5 cm de locul injectarii precedente si niciodata în zonele unde pielea este sensibila, lezata, rosie sau îndurata. Pot apare tumefactii, rash sau durere la locul injectarii. O compresa rece si moale le va ameliora.
3. Daca nu apar ameliorari sau daca S&S se agraveaza anuntati medicul. Orice ameteala, infectie, senzatie de slabiciune sau întepaturi, sau probleme de vedere la fel ca si umflarea fetei, durerile de piept, dispneea, rash-ul sau durerile articulare necesita o evaluare medicala.
4. Evitati imunizarile cu vaccinuri vii.

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.