Prospect Sunatoare

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizatori

SUNĂTOARE

– Hypericum perforatum – Este la ora actuală planta medicinala cea mai folosită dm lume datorită proprietăţilor sale tonice hepatice, antidepresive, antiinfecţioase şi calmante excepţionale

ACŢIUNI

INTERN: antidepresiv, antilitiazic. antiinfecţios general

anxiolitic. antiseptic intestinal, calmant, coleretic şi colagog,

emetic. somnifer, tonic hepatic, vigilizant

EXTERN: analgezic (înlătură senzaţia de usturime, arsură.

mâncănme etc.). antiinfecţios, cicatrizant

Sunatoare Prospect
Sunatoare Prospect

INDICAŢII:

INTERN:

–     hepatită virală A. B şi C, ciroză iniţială, dischinezie biliară (fiere leneşă), pietre la bilă. gastrită şi ulcer pe fond de stres,

–     infecţii intestinale (colită, ententă, enterocolită), intoxicaţii alimentare, indigestie, migrenă

–       insomnie.stăn de anxietate (teamă fără motiv) nocturnă, somn agitat, coşmaruri, enurezis nocturn (unnare involuntară în timpul somnului)

–    depresie, depresie însoţită de anxietate, fobii, stări de iritare, nevroze diverse, psihoze (adjuvant)

–     stres puternic şi boli cauzate de stres, hipertensiune, arsuri la stomac, infecţii virale care se agravează la stres (cum ar fi herpesul), erupţii alergice etc.

Administrare internă se face in doua forme:

–    pulberea (obţinută prin măcinarea fină cu râşmţa electrică de cafea)-se ia l linguriţă rasă (se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute) apoi se înghite cu puţină apă. Tratamentul se face de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

–     infuzia combinată 2 linguri de pulbere de sunătoare se lasă la înmuiat într-o cană de apă de seara până dimineaţa, când se filtrează: maceratul se pune deoparte, iar pulberea umezită cu apă se fierbe în înca o cană de apă 30 de secunde -l minut, dupa care se lasă la răcit; se combină cele două extracte; se bea înainte de fiecare masă cu un sfert de oră şi de câte ori este nevoie câte un pahar din acest ceai. Spre deosebire de “ceaiul clasic”, această infuzie combinată este foarte eficientă, rezultatele tratametului fiind puternice si rapide

EXTERN:

–     arsuri de gravitate mică, medie, răni, zgârieturi: se foloseste cataplasma pulberea de sunătoare se umezeşte cu apă călduţă şi se amestecă până se formează o pastă, care se pune pnntr-un tifon pe locul afectat.

–     mâncărimi, herpes: se foloseşte cataplasma descrisă mai sus în care se foloseşte însă şi mentă în proporţii egale

–       erupţii alergice: se foloseşte cataplasma în care se pune sunătoare şi muşeţel în proporţii egale

–    candidoza cu mâncărimi puternice şi usturimi puternice, boli venerice (ca adjuvant) se fac spălături cu infuzia combinată, descrisă anterior la administrarea internă.

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Sunatoare