Prospect Enyde 1 mg

Sharing

 

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Cuprins

Enyde 1 mg, comprimate filmate

Finasteridă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţ i:

  1. Ce este Enyde 1 mg şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Enyde 1 mg

  3. Cum să utilizaţi Enyde 1 mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Enyde 1 mg

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE ENYDE 1 MG ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Medicul dumneavoastră v-a prescris aceste comprimate deoarece manifestaţi căderea timpurie a părului de tip masculin, cunoscută sub numele de alopecie androgenetică (AAG). Enyde 1 mg comprimate filmate se utilizează pentru a preveni căderea părului şi pentru a îmbunătăţi creşterea părului la bărbaţi.

   Substanţa activă (care determină efectul medicamentului) este finasterida. Finasterida este un tip de medicament denumit inhibitor de 5-alfa-reductază.

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ENYDE 1 MG Nu utilizaţi Enyde 1 mg

   -sunteţi alergic la finasteridă sau la oricare dintre componentele acestui comprimat, menţionate la punctul 6.

   -sunteţi femeie

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Enyde 1 mg

   • dacă aveţi dificultăţi când urinaţi

   • dacă suferiţi de probleme hepatice

   • Finasterida poate afecta un test de sânge numit PSA. Dacă aveţi nevoie de un test PSA, trebuie să informaţi medicul că utilizaţi finasteridă.

   Utilizarea altor medicamente

   Enyde 1 mg comprimate filmate nu interferă de obicei cu alte medicamente. Cu toate acestea trebuie să informaţi medicul sau farmacistul dacă utilizaţi alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Sarcina şi alăptarea

   Femeile nu trebuie să utilizeze Enyde 1 mg comprimate filmate.

   Finasterida poate trece prin piele, astfel comprimatele sunt filmate pentru a preveni contactul cu finasterida. Femeile care sunt sau pot rămâne gravide nu trebuie să atingă comprimatele de Enyde zdrobite sau rupte. Dacă finasterida este absorbită prin piele de către o femeie care este gravidă având un făt de sex masculin, dezvoltarea normală a organelor sexuale ale copilului poate fi afectată.

   Dacă partenera dumneavoastră sexuală este sau poate fi gravidă, trebuie să evitaţi să o expuneţi spermei dumneavoastră, care poate conţine o cantitate mică de finasteridă – de exemplu prin utilizarea unui prezervativ în timpul activităţii sexuale.

   Dacă credeţi că o femeie gravidă a venit în contact cu finasterida, trebuie să consultaţi un medic.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor nu sunt afectate de acest medicament.

   Informaţii importante privind unele componente ale Enyde 1 mg Conţinutul de zahăr

   Acest medicament conţine un tip de zahăr numit lactoză, astfel dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. CUM SĂ UTILIZAŢI ENYDE 1 MG

   Enyde 1 mg comprimate filmate se administrează pe cale orală şi este numai pentru bărbaţi.

   Utilizaţi întotdeauna produsul exact cum a fost prescris de către medicul dumneavoastră şi respectând instrucţiunile tipărite în prospectul produsului. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Adulţi: Doza uzuală este de un comprimat în fiecare zi cu sau fără alimente. Comprimatele trebuie înghiţite întregi şi nu trebuie zdrobite sau rupte.

   Copii: Enyde 1 mg comprimate filmate nu trebuie utilizat la copii.

   Pacienţii vârstnici sau cei cu probleme renale: De obicei nu este necesară o ajustare a dozei şi trebuie utilizată aceeaşi doză ca în cazul celorlalţi adulţi.

   Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Enyde 1 mg

   Dacă utilizaţi mai mult decât numărul recomandat de comprimate, contactaţi medicul sau farmacistul imediat pentru sfaturi de urmat ulterior. Nu au fost raportate reacţii adverse în această situaţie.

   Dacă uitaţi să utilizaţi Enyde 1 mg

   Luaţi comprimatul uitat atunci când vă amintiţi, apoi luaţi doza următoare ca de obicei în ziua următoare.

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Durata tratamentului

   În general este nevoie de şase luni de tratament pentru a stopa căderea părului dumneavoastră. Tratamentul continuu este necesar pentru a preveni revenirea căderii părului. Dacă încetaţi tratamentul, căderea părului va reîncepe după 6 luni şi va fi ca înainte cu 9-12 luni.

  4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Enyde 1 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Trebuie să raportaţi medicului dumneavoastră dacă apar modificări ale ţesutului sânului precum noduli, durere, mărire a ţesutului sânului sau scurgeri ale sfârcurilor, întrucât acestea pot fi semne ale unei afecţiuni serioase precum cancerul de sân.

   Mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 din 10000 de pacienţi dar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi): dorinţa redusă de a face sex, dificultăţi în a menţine o erecţie, probleme de ejaculare cum ar fi o cantitate scăzută de fluid seminal

   Cu frecvenţă necunoscută: bătăi cardiace rapide, sensibilitatea şi mărirea sânilor la bărbaţi, dificultăţi în a menţine o erecţie după întreruperea tratamentului, umflarea sau dureri la nivelul testiculelor, valori crescute ale enzimelor hepatice şi reacţii alergice cum ar fi reacţii trecătoare pe piele, mâncărimi, furnicături, umflarea feţei şi a buzelor. Administrarea Enyde 1 mg comprimate filmate pe timp îndelungat poate creşte riscul de infertilitate.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. CUM SE PĂSTREAZĂ ENYDE 1 MG

   Păstraţi Enyde 1 mg comprimate filmate într-un loc sigur. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe blister.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Enyde 1 mg

 • Substanţa activă este finasterida. Fiecare comprimat conţine finasteridă 1 mg.

 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină (E 460), amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (Tip A), stearat de magneziu (E 470b), docusat de sodiu, hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol şi oxid roşu de fer şi oxid galben de fer (E 172). Conţinutul de sodiu al fiecărui comprimat este de 3,85 mg.

Cum arată Enyde 1 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate rotunde, biconvexe, de culoare brun deschis, marcate cu “FIN” pe una din feţe şi “1” pe cealaltă faţă.

Comprimatele sunt ambalate în cutii cu blistere a 14, 28 sau 98 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. REDDY’S LABORATORIES ROMANIA S.R.L.

str. Nicolae Caramfil nr. 71-73

Et. 5, Spaţiul 10, sect 1, Bucuresti, Romania

tel. +4 021 2240032, fax.: +4 021 2240032

Producător – Dr Reddy’s Laboratories (UK) Ltd, 6 Riverview Road, Beverley, HU17 0LD, UK, tel: +44 (0) 1482 860228, fax: +44 (0) 1482 872042

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie: Finasteride 1 mg film-coated Tablets (PL 08553/0251) Spania: Finasterida 1 mg Aphar Comprimidos Recubiertos EFG

Italia: Finasteride Reddy’s 1 mg compresse rivestite con film Bulgaria: Enyde 1 mg, филмирана таблетка

România: Enyde 1mg, comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în August 2011

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum sunteti aici: Home » Prospect Enyde 1 mg