vegis.ro

Prospect Finasteridă 1 mg | Caderea Parului

Cuprins

Prospect Finasteridă 1 mg comprimate filmate

Finasteridă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Finasteridă Accord 1 mg şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

  3. Cum să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Finasteridă Accord 1 mg

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE FINASTERIDĂ ACCORD 1 mg ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate conţine finasteridă. Finasterida aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de 5-alfa-reductază.

   Medicul dumneavoastră v-a prescris Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate deoarece manifestaţi căderea timpurie a părului de tip masculin (cunoscută de asemenea sub numele de alopecie androgenetică). Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate previne căderea ulterioară a părului la bărbaţi. Bărbaţii la care căderea părului este uşoară până la moderată, dar nu completă, pot beneficia de utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate.

   Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate blochează o enzimă importantă (5-alfa-reductaza tip II), care este implicată în funcţionarea foliculului de păr.

   În scalp, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate scade în mod specific concentraţiile de DHT, o cauză majoră a căderii părului la bărbaţi. În acest mod, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate ajută la inversarea procesului de cădere a părului şi previne căderea ulterioară a părului.

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI FINASTERIDĂ ACCORD 1 mg Nu utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la finasteridă sau la oricare dintre componentele Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate

 • dacă sunteţi copil sau adolescent

 • dacă sunteţi femeie (vezi, de asemenea “Sarcină şi alăptare”). În studiile clinice, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate s-a demonstrat a nu fi eficace în tratamentul căderii părului (alopecie androgenetică) la femei.

 • dacă luaţi deja finasteridă sau orice alt inhibitor de 5-alfa-reductază pentru hiperplazie benignă de prostată (HBP) sau orice altă afecţiune.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

  Determinarea Antigenului Specific de Prostată (PSA) în plasmă trebuie efectuată înainte de începerea tratamentului cu finasteridă şi în timpul tratamentului.

  Finasterida poate afecta fertilitatea la bărbat. Pacienţii care plănuiesc să procreeze un copil trebuie să ia în considerarea întreruperea tratamentului.

  Utilizarea altor medicamente

  Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate nu interferă de obicei cu alte medicamente. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Nu există informaţii disponibile privind utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate împreună cu minoxidil de uz topic (aplicat pe piele) la bărbaţii cu alopecie.

  Utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate cu alimente şi băuturi Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate poate fi utilizat cu sau fără alimente. Sarcina şi alăptarea

  Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate este destinat doar utilizării la bărbaţi. Femeile care sunt sau pot deveni gravide nu trebuie să manipuleze comprimatele de Finasteridă Accord 1 mg, în special dacă sunt sfărâmate sau rupte. Dacă finasterida este absorbită prin piele sau dacă este administrată oral unei femei care este gravidă având un făt de sex masculin, copilul se poate naşte cu malformaţii ale organelor genitale.

  Dacă partenera sexuală a pacientului este sau poate fi potenţial gravidă, se recomandă ca pacientul să reducă expunerea ei la lichidul seminal (de exemplu prin utilizarea prezervativelor) sau să întrerupă tratamentul cu finasteridă.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Nu există date care să sugereze faptul că administrarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Finasteridă Accord 1 mg

  Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l contactaţi pe medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI FINASTERIDĂ ACCORD 1 mg

   Utilizaţi întotdeauna Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Doza uzuală este de un comprimat filmat de Finasteridă Accord 1 mg pe zi (echivalent la 1 mg). Comprimatele filmate pot fi utilizate fie pe stomacul gol, fie cu alimente. Comprimatele filmate trebuie înghiţite întregi şi nu trebuie rupte sau zdrobite.

   • Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate nu va acţiona mai repede sau mai bine dacă le utilizaţi mai mult de o dată pe zi.

   • Căderea părului la bărbaţi este o stare care se produce de-a lungul unei perioade lungi de timp. În general, pot fi necesare trei până la şase luni de tratament zilnic înainte ca dumneavoastră să observaţi o creştere a densităţii părului sau o scădere a căderii părului.

   • Medicul dumneavoastră vă va ajuta să evaluaţi dacă Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate este eficace. Este important să continuaţi utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate atâta timp cât medicul dumneavoastră vă prescrie acest medicament.

    Pacienţi cu insuficienţă hepatică

    Nu există experienţă privind utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate la pacienţii cu insuficienţă hepatică.

    Pacienţi cu insuficienţă renală

    Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală.

    Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Finasteridă Accord 1 mg

    Dacă utilizaţi mai mult Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate decât vi s-a recomandat, sau dacă altcineva a utilizat Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate, mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră orice comprimate filmate rămase sau cutia goală, pentru identificarea uşoară a medicamentului.

    Dacă uitaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

    Dacă uitaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate, continuaţi doar să luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

    Dacă încetaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

    Este recomandată utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate pentru obţinerea beneficiului maxim. Dacă tratamentul este întrerupt, în următoarele 9 – 12 luni este posibil să pierdeţi părul apărut.

    Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei, reacţiile adverse au fost temporizate pe parcursul tratamentului sau au dispărut dacă tratamentul a fost întrerupt.

   Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi):

   • dorinţa redusă de a face sex

   • dificultăţi în a avea o erecţie

   • probleme de ejaculare, cum ar fi o scădere a cantităţii de lichid seminal eliberat

    Cu frecvenţă necunoscută:

   • reacţii alergice cum ar fi erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, umflături pe piele (urticarie) şi umflarea buzelor şi a feţei

   • mărirea şi sensibilitatea sânilor

   • dureri la nivelul testiculelor

   • bătăi cardiace rapide

   • dificultăţi în a avea o erecţie după întreruperea tratamentului

   • infertilitatea a fost raportată la bărbaţii care au utilizat finasteridă timp îndelungat şi au avut alţi factori de risc care pot afecta fertilitatea. Normalizarea sau îmbunătăţirea calităţii lichidului seminal a fost raportată după întreruperea tratamentului cu finasteridă. Nu au fost efectuate studii clinice de lungă durată privind efectul finasteridei asupra fertilităţii la bărbaţi.

    Întrerupeţi utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate şi discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome:

    • umflarea feţei, limbii sau gâtului

    • dificultăţi de înghiţire

    • umflături pe piele (urticarie)

    • dificultăţi în respiraţie

    Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. CUM SE PĂSTREAZĂ FINASTERIDĂ ACCORD 1 mg

   • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   • Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

   • Nu utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate după data de expirare, care este clar înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   • Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

  Ce conţine Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate

 • Substanţa activă este finasterida. Fiecare comprimat conţine finasteridă 1 mg.

 • Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină (E 460), amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (Tip A), lauril macrogolgliceride, stearat de magneziu (E 572)

Film: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172).

vegis.ro
vegis.ro

Cum arată Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate.

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare cărămizie, marcate cu “F1” pe una din feţe şi plane pe cealaltă faţă.

evomag.ro
vitamix.ro

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate sunt ambalate în cutii cu blistere din Aluminiu/Aluminiu cu 28 sau 84 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Accord Healthcare Limited, Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow, Middlesex HA1 4HF, Marea Britanie.

Producătorul

Accord Healthcare Limited, Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow, Middlesex, HA1 4HF, Marea Britanie.

vitalconcept.com

Cemelog BRS Ltd,

viataverdeviu.ro
genetx.eu

H-2040, Budaors, Vasut u. 13., Ungaria

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Statul Membru

 

Denumire comercială

Estonia

 

Finasteride Accord 1 mg õhukese polümeerikattega tabletid

Germania

 

Finasteride Accord 1 mg Filmtabletten

Italia

 

Finasteride AHCL 1 mg compresse rivestite con film

Letonia

 

Finasteride Accord 1 mg apvalkotās tabletes

Malta

 

Finasteride 1 mg Film-coated Tablets

Portugalia

 

FINOX 1 mg comprimidos revestidos por película

Spania

 

Finasterida Norman 1 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Marea Britanie

 

Finasteride 1 mg Film-coated Tablets

Bulgaria

 

Финастерид Акорд 1 mg филмирани таблетки

Cipru

 

Finasteride Accord 1 mg επικαλυμμένα με λεπηό υμένιο διζκία

Republica Cehă

 

Finasteride Accord 1 mg potahované tablety

Grecia

 

Finasteride Accord 1 mg επικαλυμμένα με λεπηό υμένιο διζκία

Ungaria

 

Finasteride Accord 1 mg filmtabletta

Lituania

 

Finasteride Accord 1 mg plevele dengtos tabletės

Polonia

 

Finasteride Accord 1 mg tabletki powlekane

România

 

Finasteride Accord 1 mg, comprimate filmate

Suedia

 

Finasteride Accord 1 mg filmdragerade tabletter

Slovacia

 

Finasteride Accord 1 mg filmom obalené tablety

Olanda

 

Finasteride Accord 1 mg filmomhulde tabletten

Acest prospect a fost aprobat în Ianuarie 2011.

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close