Caderea Parului

Sharing

Creşterea părului

Spălări cu urzică

Urzica, plantă care de cele mai multe ori nu este apreciată la justa ei valoare, are efecte miraculoase asupra creşterii părului. Pentru spălările pe cap se folosesc urzici proaspăt culese. Se iau zece pumni cu urzici şi se încălzesc lent într-un vas cu cinci litri de apă (se face un decoct). Se lasă apoi să stea cinci minute, după care se strecoară şi se spală părul. Pentru întărirea rădăcinii părului se pot folosi şi rădăcinile de urzică. Doi pumni cu rădăcini de urzică se pun la macerat, în apă rece, timp de 12 ore. Apoi se încălzeşte amestecul, se lasă „să tragă” zece minute, se strecoară şi se spală părul cu extractul obţinut.

Tratament caderea parului

Esenţă de urzică

în paralel cu spălările pe cap cu decoct de urzică se pot face masaje ale pielii capului cu esenţă de urzică. Aceasta se prepară în modul următor: primăvara sau toamna se dezgroapă rădăcinile, se spală, se taie mărunt, se introduc într-o sticlă care se umple cu alcool rafinat de 38-40% şi se lasă la loc călduros timp de două săptămâni. Cu esenţa obţinută se masează, zilnic, pielea capului. în afară de efectul tonifiant asupra părului, îi conferă acestuia o strălucire deosebită.

Cură pentru întărirea părului

într-un vas de cinci litri cu apă rece se încălzeşte treptat un amestec de plante alcătuit din câte un pumn de: urzici proaspete, frunze de mesteacăn, frunze de soc, frunze de nuc şi o tulpină de rostopască. Se aduce apa până aproape de fierbere, se trage de pe foc, se lasă câteva minute să stea, se strecoară şi, cu jumătate din cantitatea compoziţiei obţinute, se spală părul folosind şi un săpun(sau şampon). Se clăteşte părul cu apă curată. Cu restul din extract se mai spală o dată capul, fără săpun, se lasă să stea câteva minute ca soluţia să pătrundă la rădăcina părului făcând masaj, după care se usucă părul, fără a-1 mai clăti.

Rădăcină de scai mărunt

Se iau 100 grame de rădăcini de scaiete şi se pun la macerat pentru 12 ore, în apă rece. Amestecul este apoi uşor încălzit şi se strecoară. Cu jumătate din cantitatea obţinută se spală capul, folosind şi săpun. Cu jumătatea rămasă se înlătură săpunul. Nu se clăteşte cu apă curată, astfel ca maceratul de scaieţi să rămână în păr. Apoi se usucă părul

Căderea părului / Calviţie

Nuc

Se iau două linguriţe pline-vârf cu frunze proaspete de nuc tăiate mărunt, se opăresc cu o ceaşcă de ceai, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Cu infuzia obţinută se masează, în fiecare zi, pielea capului.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Caderea Parului
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!