Prospect Faringosept

Sharing

Faringosept Lămâie 10mg

Comprimate pentru supt

Compoziţie

Un comprimat pentru supt conţine ambazonă monohidrat 10 mg şi excipienţi: sucroză, lactoză monohidrat, cacao, povidonă K 30, acid stearic, aromă de lămâie.

Grupa farmacoterapeutică: preparate pentru zona oro- faringiană, produse pentru gât, antiseptice.

Indicaţii terapeutice

Adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare buco-faringiană: gingivită, stomatită, angină, precum şi după amigdalectomie şi extracţii dentare.

Faringosept Lamaie
Faringosept Lamaie

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la ambazonă sau la oricare dintre compo­nenţii produsului.

Interacţiuni

Nu s-au semnalat interacţiuni ale produsului cu alte produse medicamentoase.

Atenţionări speciale

Datorită conţinutului în zahăr al comprimatelor de Faringosept Lămâie (745mg pentru un comprimat), se recomandă evitarea administrării la pacienţii cu diabet zaharat. Datorită conţinutului în lactoză al comprimatelor de -Faringosept- tămâie (150mg pentru tur comprimat), se recomandă evitarea administrării la pacienţii cu intoleranţă la lactoză.

Sarcina si alăptarea

Faringosept Lămâie se poate administra în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Produsul nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza recomandată este de 3 – 5 comprimate Faringosept Lămâie (30 – 50 mg ambazonă) pe zi, timp de 3 – 4 zile. Comprimatele de Faringosept Lămâie nu se înghit, ci se lasă să se dizolve lent în cavitatea bucală. Produsul se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); timp de 2- 3 ore după administrarea produsului se recomandă evitarea consumului de alimente sau lichide.

Reacţii adverse

Nu s-au semnalat reacţii adverse.

Supradozaj

Nu se cunosc cazuri de supradozaj cu acest produs. Nu există antidot pentru ambazonă. în cazul ingerării unei doze foarte mari de Faringosept Lămâie, se recomandă provocarea vărsăturilor şi/sau lavaj gastric.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister AI/PVC-PE-PVDC cu 10 comprimate pentru supt.

Autorizaţie de punere pe piaţă nr.: 2527/2002/01

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

TERAPIA SA

Str. Fabricii Nr.124, Cluj-Napoca, România

Data ultimei verificări a prospectului

Noiembrie 2010

Producător:

Terapia SA, Cluj-Napoca, România

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Faringosept