Prospect Omeprazol – Aciditate in Stomac Ulcer

Sharing

  • Prospect :
 • Omeprazol  poate fi utilizat în următoarele situaţii:

  • dacă aveţi un “ulcer duodenal” (un ulcer al tubului care porneşte din partea inferioară a stomacului)

  • dacă aveţi un “ulcer gastric” (un ulcer la stomac)

  • dacă aveţi o “esofagită de reflux” sau simptome ale “bolii gastro-esofagiene de reflux” (determinată de acidul din stomacul dumneavoastră care intră în tubul care leagă gura de stomac)

  • dacă aţi suferit în trecut de “esofagită de reflux”, cu scopul prevenirii reapariţiei ei

  • dacă aveţi o afecţiune denumită “sindrom Zollinger-Ellison” (o mărire a pancreasului care face stomacul să producă acid mai mult decât ar trebui)

  • dacă aveţi un ulcer determinat de utilizarea unor medicamentelor numite antiinflamatoare nesteroidiene (adesea numite “AINS”)

  • dacă luaţi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (adesea numite “AINS”) şi aţi suferit în trecut de ulcer, cu scopul prevenirii reapariţiei acestuia

  • în asociere cu antibiotice, dacă aveţi un ulcer care este infectat cu un tip de bacterie denumită  Helicobacter pylori.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Omeprazol STADA 10 mg capsule gastrorezistente

Omeprazol STADA 20 mg capsule gastrorezistente

Omeprazol STADA 40 mg capsule gastrorezistente Omeprazol

Citiţi acest prospect în întregime înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie nevoie să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să îl daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Omeprazol STADA şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Omeprazol STADA

  3. Cum să luaţi Omeprazol STADA

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Omeprazol STADA

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE OMEPRAZOL STADA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Substanţa activă din Omeprazol STADA aparţine unei grupe de medicamente denumite inhibitori ai pompei de protoni.

  2. Acestea reduc secreţia de suc gastric la nivelul stomacului, ceea ce ajută la oprirea formării ulcerelor şi permite ulcerelor existente să se vindece. De asemenea, ajută la atenuarea disconfortului produs de inflamarea esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomacul dumneavoastră) şi permite vindecare leziunilor existente.

   • Copii cu vârsta peste 1 an şi greutate corporală mai mare de 10 kg: esofagită de reflux. Tratamentul simptomatic al senzaţiilor de arsură în capul pieptului şi regurgitărilor acide asociate bolii de reflux gastro-esofagian.

  3. ÎNAINTE SĂ LUAŢI OMEPRAZOL STADA Nu luaţi Omeprazol STADA

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la omeprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Omeprazol STADA

 • în asociere cu claritromicină (medicament utilizat în tratarea anumitor infecţii) dacă aveţi probleme hepatice

 • dacă luaţi atazanavir (medicament utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV)

  Aveţi grijă deosebită când luaţi Omeprazol STADA

  În oricare dintre următoarele situaţii:

  • Spuneţi medicului dumneavoastră dacă resimţiţi sau aţi resimţit recent oricare dintre următoarele simptome: scădere neintenţionată în greutate, vărsături repetate sau cu sânge sau scaun de culoare închisă. Medicul vă poate face apoi o investigaţie suplimentară denumită endoscopie pentru a putea diagnostica afecţiunea dumneavoastră şi/sau a putea exclude alte afecţiuni mai grave.

  • Tratamentul cu inhibitori ai secreţiei acide gastrice duce la o uşoară creştere a riscului de apariţie a infecţiilor gastro-intestinale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome gastro-intestinale, cum sunt diarea sau durerea abdominală.

  • Dacă utilizaţi acest medicament pe o perioadă lungă de timp (mai mult de 1 an) trebuie să vă adresaţi medicului în mod regulat pentru a vă asigura că tratamentul este în continuare necesar.

  • Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut probleme hepatice sau renale. Acesta vă poate face analize de sânge pentru a confirma funcţionarea corespunzătoare a ficatului şi rinichilor, în special dacă luaţi Omeprazol STADA de mult timp.

  • În cazul tulburărilor hepatice severe doza maximă zilnică trebuie să fie de 20 mg.

  • Dacă afecţiunile dumneavoastră hepatice sunt severe, valorile concentraţiilor serice ale enzimelor hepatice trebuie verificate regulat, în timpul tratamentului cu omeprazol.

  • Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris Omeprazol STADA împreună cu alte medicamente numite antibiotice (pentru tratarea infecţiilor cu o bacterie numită Helicobacter pylori) sau împreună cu medicamente antiinflamatoare (utilizate la tratarea durerilor sau afecţiunilor reumatice) vă rugăm, să citiţi de asemenea cu atenţie şi prospectele acestor medicamente.

  • Dacă utilizaţi acest medicament împreună cu medicamente antiinflamatoare şi calmante ale durerii (AINS)

   Omeprazol STADA nu este recomandat utilizării la copii şi sugari cu vârsta sub un an.

   Cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre atenţionările de mai sus este sau a fost valabilă în cazul dumneavoastră la orice momentîn trecut.

   Folosirea altor medicamente

   Medicamentele luate în acelaşi timp se pot influenţa reciproc din punct de vedere al efectelor şi/sau al reacţiilor adverse. Aceasta se numeşte interacţiune. Interacţiunile pot apărea şi dacă aţi luat de curând anumite medicamente sau dacă le veţi lua în viitorul apropiat. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat de curând orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   În mod special, este important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat de curând orice medicamente care conţin:

   • Ciclopsorină şi tacrolimus (medicamente care inhibă mecanismul de autoapărare şi astfel previn respingerea)

   • Digoxină (medicament utilizat în tratarea afecţiunilor cardiace)

   • Disulfiram (medicament utilizat în tratarea alcoolismului)

   • Medicamente care sunt metabolizate de asemenea pe cale hepatică, cum sunt:

    • benzodiazepine (medicamente cu efecte sedative, care induc somnul şi/sau relaxante musculare), cum sunt diazepam, triazolam, flurazepam.

    • fenitoină (un medicament utilizat, spre exemplu, în tratamentul epilepsiei)

    • warfarină (medicament utilizat pentru prevenirea coagulării sângelui)

    • voriconazol (un medicament utilizat în tratarea infecţiilor fungice)

    • anumite medicamente utilizate în tratarea depresiei, cum sunt citalopram, imipramină şi clomipramină

   • Ketoconazol şi itraconazol (medicamente utilizate în tratarea infecţiilor fungice) şi alte medicamente a căror absorbţie este influenţată de gradul de aciditate din stomac

   • Antibiotice macrolide (anumite medicamente utilizate în prevenirea/tratarea anumitor infecţii), cum sunt claritromicină, roxitromicină şi eritromicină

   • Sunătoare (plantă medicinală utilizată adesea ca antidepresiv natural)

   • Vitamina B12

    Dacă luaţi aceste tipuri de medicamente, trebuie să ţineţi cont de observaţiile de mai sus şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

    Atenţionare: medicamentele enumerate mai sus vă pot fi cunoscute sub alte nume, adesea denumirile lor comerciale. La acest punct sunt menţionate numai substanţele active sau grupele terapeutice, nu şi denumirile comerciale. Prin urmare, trebuie să citiţi întotdeauna ambalajul şi prospectul medicamentelor pe care le luaţi pentru a ştii substanţa activă sau grupa terapeutică a acestor medicamente.

    Folosirea Omeprazol STADA cu alimente şi băuturi

    Capsulele trebuie înghiţite întregi cu suficient lichid (de exemplu un pahar cu apă) înainte de masă (de exemplu mic dejun sau cină) sau pe nemâncate. Capsulele nu trebuie mestecate sau sfărâmate.

    Sarcina şi alăptarea

    Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Medicul dumneavoastră va trebui să ia în considerare posibilele riscuri la care vă puteţi expune luând Omeprazol STADA. În prezent, informaţiile disponibile sunt insuficiente pentru a aprecia dacă omeprazolul, substanţa activă din Omeprazol STADA, produce efecte nocive asupra fătului. Până în prezent nu există dovezi în acest sens.

    Dacă alăptaţi, trebuie să luaţi Omeprazol STADA doar dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar. În prezent, informaţiile disponibile sunt insuficiente pentru a evalua riscurile la care este expus sugarul prin alăptare.

    Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

    Nu există dovezi privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Trebuie reamintit că pot apărea anumite reacţii adverse, cum sunt somnolenţa şi tulburările vizuale şi pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

    Informaţii importante privind unele componente ale Omeprazol STADA

    Acest medicament conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

    1. CUM SĂ LUAŢI OMEPRAZOL STADA Doze şi mod de administrare

     Mod de administrare

     Capsulele trebuie înghiţite întregi, cu un pahar cu apă, înainte de masă (de exemplu mic dejun sau cină) sau pe nemâncate. Capsulele nu trebuie mestecate sau sfărâmate.

     Dacă aveţi dificultăţi la înghiţire sau trebuie să daţi acest medicament unui copil mic, capsulele pot fi desfăcute şi conţinutul poate fi amestecat cu o cantitate mică de iaurt sau suc de fructe şi apoi luat imediat (fără a fi mestecat).

     Blisterele se desfac prin îndepărtarea celor două straturi de folie de aluminiu, într-o mică parte unde cele două folii nu sunt lipite.

     Dacă aveţi impresia că efectul Omeprazol STADA este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

     Luaţi întotdeauna Omeprazol STADA exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dozele uzuale sunt prezentate pe scurt mai jos:

     Ulcer duodenal (un ulcer al tubului care porneşte din partea infe rioară a st omacului)

     O capsulă a 20 mg omeprazol, o dată pe zi , timp de 2 până la 4 săptămâni. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate creşte doza până la 40 mg pe zi. Pentru prevenirea reapariţiei ulcerului duodenal, doza uzuală este de 20 mg pe zi, deşi în anumite situaţii poate fi suficientă o doză de 10 mg.

     Ulcer gastric (un ulcer la stomac)

     O capsulă a 20 mg omeprazol, o dată pe zi, în general, timp de 4 săptămâni, deşi tratamentul se poate prelungi până la 8 săptămâni. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate creşte doza până la

     40 mg pe zi.

     Esofagită de reflux ( determinată de acidul din stomac care intră în tubul c are leagă gura de stomac)

     O capsulă a 20 mg omeprazol, o dată pe zi, în general, timp de 4 săptămâni care se poate prelungi până la 8 săptămâni. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate creşte doza până la 40 mg pe zi.

     În tratamentul de întreţinere pentru prevenirea unei recidive, poate fi prescrisă o capsulă a 10 – 20 mg omeprazol, o dată pe zi.

     Reflux gastro-esofagian (simptome care apar datorită acidului din stomac care intră în tubul c are leagă gura de stomac)

     O capsulă a 10 sau 20 mg omeprazol, o dată pe zi , în general, timp de 2-4 săptămâni. Dacă simptomele nu se ameliorează după 2 săptămâni de tratament, medicul dumneavoastră poate decide că aveţi nevoie de investigaţii suplimentare.

     Sindrom Zollinger-Ell ison (o mărire a pancreasului care face stomacul să producă acid mai mult decât ar trebui)

     În general, tratamentul este început cu 60 mg omeprazol pe zi. Dozele mai mari de 80 mg pe zi trebuie împărţite în două prize.

     Tratamentul ulcerelor determinate de utilizarea medicamentelor antiinflamatoare:

     Doza uzuală este de 20 mg omeprazol pe zi. Durata tratamentului este de 4 până la 8 săptămâni.

     Tratamentul de întreţinere al ulcerelor determinate de utilizarea medicamentelor antiinflamatoare: Doza uzuală este de 20 mg pe zi.

     Omeprazol ST ADA utilizat în asociere cu antibiotice, dacă aveţi un ulcer care este infectat cu un tip de

     bacterie numită Helicobacter pylori

     Doza uzuală este de o capsulă a 20 mg omeprazol, de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi şi două dintre următoarele antibiotice timp de o săptămână: amoxicilină, claritromicină, metronidazol.

     Asocierile de antibiotice recomandate sunt următoarele:

   • omeprazol 20 mg + amoxicilină 1000 mg + claritromicină 500 mg

   • omeprazol 20 mg + claritromicină 250 mg + metronidazol 400-500 mg,

   toate luate de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră vă va spune care dintre asocieri trebuie utilizată.

   Tratamentul durează, de obicei, o săptămână. Nu întrerupeţi tratamentul mai devreme, pentru a evita supravieţuirea unor bacterii (şi dezvoltarea rezistenţei).

   Copii cu vârsta peste 4 ani

   În asocierea cu antibiotice, în tratamentul ulcerului duodenal determinat de Helicobacter pylori.

   La selectarea asocierii terapeutice corespunzătoare, trebuie luate în considerare recomandările oficiale locale privind rezistenţa bacteriană, durata tratamentului (cel mai frecvent 7 zile, dar uneori până la 14 zile) şi utilizarea corespunzătoare a substanţelor antibacteriene.

   Tratamentul trebuie supervizat de către un medic de specialitate.

   Greutate Doză

   15-≤30 kg În asociere cu două antibiotice: omeprazol 10 mg, amoxicilină 25 mg/kg şi claritromicină 7,5 mg/kg administrate împreună de 2 ori pe zi, timp de 1 săptămână.

   30-≤40 kg În asociere cu două antibiotice: omeprazol 20 mg, amoxicilină 750 mg şi claritromicină 7,5 mg/kg administrate împreună de 2 ori pe zi, timp de 1 săptămână.

   >40 kg În asociere cu două antibiotice: omeprazol 20 mg, amoxicilină 1 g şi claritromicină 500 mg administrate împreună de 2 ori pe zi, timp de 1 săptămână.

   Grupe speciale de pacienţi:

   Copii

   Omeprazolul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an.

   Pacienţi cu insuficienţă hepatică (afecţiuni hepatice)

   Dacă aveţi afecţiuni hepatice, poate fi necesară reducerea dozei dumneavoastră de omeprazol. Dacă vă aflaţi în această situaţie, doza zilnică maximă de omeprazol este de 20 mg.

   Dacă luaţi mai mult Omeprazol STADA decât ar trebui

   Dacă luaţi mai mult Omeprazol STADA decât ar fi trebuit, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistulului.

   Dacă uitaţi să luaţi Omeprazol STADA

   Dacă aţi uitat să luaţi Omeprazol STADA, luaţi doza omisă imediat ce vă aduceţi aminte. Cu toate acestea, dacă se apropie momentul când ar trebuie să luaţi următoarea doză, renunţaţi la doza omisă şi continuaţi să luaţi medicamentul la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

    Omeprazol STADA poate determina o reducere a numărului de celule albe din sânge şi rezistenţa dumneavoastră la infecţii poate fi diminuată. Dacă prezentaţi o infecţie cu simptome, cum sunt febra şi deteriorarea gravă a stării generale sau febră însoţită de simptome ale unei infecţii locale, cum este durerea de gât/faringe/cavitate bucală sau tulburări urinare, trebuie să mergeţi imediat la medicul dumneavoastră. Vi se va face o analiză a sângelui pentru a verifica dacă nu a apărut o reducere a numărului de celule albe (agranulocitoză). Este important să spuneţi medicului dumneavoastră ce medicament luaţi.

    Trebui să nu mai luaţi Omeprazol STADA şi să mergeţi imediat la medicul dumneavoastră, dacă prezentaţi simptomele unui edem angioneurotic, cum sunt:

    • umflarea feţei, limbii şi/sau faringelui şi/sau

    • dificultăţi la înghiţire sau

    • urticarie şi dificultăţi la respiraţie.

    Ca toate medicamentele, Omeprazol STADA poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot apărea următoarele reacţii adverse:

    Frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 100):

 • Constipaţie, diaree, flatulenţă (posibil însoţită de dureri abdominale), greaţă sau vărsături,

 • Somnolenţă, tulburări ale somnului (insomnie), ameţeli şi cefalee. Aceste simptome dispar, în mod normal, în timpul tratamentului.

  Mai puţin frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 1000):

 • mâncărime, erupţie trecătoare pe piele, cădere a părului, apariţia de băşici pe piele, creştere a sensibilităţii la lumina solară şi transpiraţie abundentă;

 • vedere înceţoşată, reducere a câmpului vizual, tulburări ale auzului şi gustului;

 • reţinere de lichide (edeme);

 • modificări ale valorilor analizelor de sânge utilizate pentru a verifica funcţionarea corespunzătoare a ficatului dumneavoastră

  Rare (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 10000):

 • Colorarea neagru brună a limbii în timpul administrării concomitente a claritromicinei (medicament utilizat în prevenirea/tratarea anumitor infecţii) şi chisturi benigne (cavităţi umplute cu lichid) la nivelul glandelor;

 • slăbiciune musculară, durere musculară şi durere la nivelul articulaţiilor;

 • senzaţie de iritaţie, mâncărime sau înţepătură fără o cauză aparentă (parestezie) şi stare confuzională. Confuzie şi percepere a unor lucruri care nu există (halucinaţii), în special la pacienţii cu boli severe sau vârstnici;

 • anemie la copii;

 • o reducere a cantităţii de hemoglobină, pigmentul care transportă oxigenul în sânge, la copii.

  Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 de utilizatori) sau cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • senzaţie de uscare a gurii, inflamare a mucoaselor din cavitatea bucală, infecţii fungice (candidoză) şi inflamare a pancreasului (pancreatită);

 • inflamare a ficatului (hepatită) cu sau fără icter (colorare în galben a pielii sau albului ochilor) şi modificări cerebrale caracterizate, spre exemplu, de spasme şi diminuarea stării de conştienţă la pacienţii cu afecţiuni hepatice preexistente;

 • valori anormale ale investigaţiilor de laborator;

 • modificări ale numărului de celule din sânge, reducere reversibilă a numărului de plachete, celule albe sau celule albe şi roşii şi producere insuficientă de celule albe;

 • o concentraţie anormal de mică de sodiu în sânge;

 • reacţii alergice severe, cum sunt boli de piele severe, febră, acumulare bruscă de lichid în piele şi mucoase (de exemplu gât sau limbă), dificultăţi la respiraţie, inflamare a vaselor de sânge şi şoc (scădere puternică a tensiunii arteriale, paloare, agitaţie, puls slab şi rapid, piele transpirată, diminuare a stării de conştienţă);

 • inflamare a rinichilor însoţită de prezenţa sângelui în urină, febră şi dureri în părţile laterale (nefrită);

 • agitaţie şi depresie, în special la pacienţii cu boli severe sau vârstnici;

 • dezvoltare a sânilor la bărbaţi.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. CUM SE PĂSTREAZĂ OMEPRAZOL STADA

   A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   Nu utilizaţi Omeprazol STADA capsule după data de expirare înscrisă pe cutie, după ”EXP„. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

   A se păstra la temperaturi sub 25°C.

   Blister OPA-Al-PVC/Al: A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Flacon PEÎD: A se păstra flaconul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  2. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Omeprazol STADA

 • Substanţa activă este omep razol. Omeprazol STADA 10 mg, fiecare capsulă conţine omeprazol 10 mg; Omeprazol STADA 20 mg, fiecare capsulă conţine omeprazol 20 mg şi Omeprazol STADA 40 mg, fiecare capsulă conţine omeprazol 40 mg.

 • Celelalte componente sunt:

 • Conţinutul capsulei: sfere de zahăr (compuse din amidon de porumb şi zahăr), laurilsulfat de sodiu, fosfat disodic anhidru, manitol (E 421), hipromeloză, macrogol 6000, talc, polisorbat 80, dioxid de titan (E 171), copolimer de acid metacrilic şi acrilat de etil.

 • Capsulă: gelatină. Capsulele de 10 şi 20 mg conţin şi coloranţii galben de chinolină

(E 104) şi dioxid de titan (E 171). Capsulele de 40 mg conţin indigotină (E 132) şi dioxid de titan (E 171).

Cum arată Omeprazol STADA capsule şi conţinutul ambalajului

Capsule gastrorezistente

Omeprazol 10 mg capsule: capsule cu capac şi corp de culoare galben opac, conţinând microgranule sferice de culoare aproape albă până la alb-crem.

Omeprazol 20 mg capsule: capsule cu capac şi corp de culoare galben opac, conţinând microgranule sferice de culoare aproape albă până la alb-crem.

Omeprazol 40 mg capsule: capsule cu capac de culoare albastru opac şi corp de culoare alb opac,conţinând microgranule sferice de culoare aproape albă până la alb-crem.

Capsulele sunt ambalate în blistere cu 7, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100, 140 280 şi 500 capsule

şi în flacoane din PEÎD cu 5, 7, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 90 şi 100 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: Stada Arzneimittel AG

Stadastraße 2-18, D-61118 Bad Vilbel, Germania

Producătorul LABORATORIOS LICONSA S.A.

Av. Miralcampo, Nº 7, Polígono Industrial Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara), Spania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Olanda: Omeprazol CF 10 mg maagsapresistente capsule, hard

Omeprazol CF 20 mg maagsapresistente capsule, hard Omeprazol CF 40 mg maagsapresistente capsule, hard

Austria:

Omeprazol STADA 10 mg magensaftresistente Hartkapsel Omeprazol STADA 20 mg magensaftresistente Hartkapsel Omeprazol STADA 40 mg magensaftresistente Hartkapsel

Belgia:

Omeprazole Eurogenerics 10 mg gélule gastro-résistante Omeprazole Eurogenerics 20 mg gélule gastro-résistante Omeprazole Eurogenerics 40 mg gélule gastro-résistante

Bulgaria:

Omeprazol STADA 10 mg Cтомашно-устойчива калсула , твърдаOmeprazol STADA 20 mg Cтомашно-устойчива калсула , твърда Omeprazol STADA 40 mg Cтомашно-устойчива калсула , твърда

Republica Cehă:

Omeprazol STADA 10 mg Omeprazol STADA 20 mg Omeprazol STADA 40 mg

Germania:

Omeprazol STADA 10 mg magensaftresistente Hartkapsel Omeprazol STADA 20 mg magensaftresistente Hartkapsel Omeprazol STADA 40 mg magensaftresistente Hartkapsel

Danemarca:

Omestad 10 mg enterokapsel, hård Omestad 20 mg enterokapsel, hård Omestad 40 mg enterokapsel, hard

Estonia:

Omeprazole STADA 10 mg Omeprazole STADA 20 mg Omeprazole STADA 40 mg

Finlanda:

Omestad 10 mg enterokapseli, kova Omestad 20 mg enterokapseli, kova Omestad 40 mg enterokapseli, kova

Ungaria:

Omeprazol STADA 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Omeprazol STADA 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Omeprazol STADA 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

Irlanda:

Omeprazole Clonmel 10 mg gastro-resistant capsule, hard Omeprazole Clonmel 20 mg gastro-resistant capsule, hard Omeprazole Clonmel 40 mg gastro-resistant capsule, hard

Italia:

Omeprazolo Eurogenerici 10 mg capsula rigida gastroresistente Omeprazolo Eurogenerici 20 mg capsula rigida gastroresistente

Lituania:

Omeprazol STADA 10 mg skrandyje neiri kieta kapsulé Omeprazol STADA 20 mg skrandyje neiri kieta kapsulé Omeprazol STADA 40 mg skrandyje neiri kieta kapsulé

Luxemburg:

Omeprazole Eurogenerics 10 mg gélule gastro-résistante Omeprazole Eurogenerics 20 mg gélule gastro-résistante Omeprazole Eurogenerics 40 mg gélule gastro-résistante

Lituania:

Omeprazol STADA 10 mg zarnās šķīstošās cietās kapsulas Omeprazol STADA 20 mg zarnās šķīstošās cietās kapsulas Omeprazol STADA 40 mg zarnās šķīstošās cietās kapsulas

Norvegia:

Omeprazol STADA 10 mg enterokapsel, hard Omeprazol STADA 20 mg enterokapsel, hard Omeprazol STADA 40 mg enterokapsel, hard

Polonia:

Omeprazol STADA Omeprazol STADA Omeprazol STADA

Portugalia:

Omestad Omestad Omestad

România:

Omeprazol STADA 10 mg, capsule gastrorezistente Omeprazol STADA 20 mg, capsule gastrorezistente Omeprazol STADA 40 mg, capsule gastrorezistente

Suedia:

Omestad 10 mg enterokapsel, hård Omestad 20 mg enterokapsel, hård Omestad 40 mg enterokapsel, hård

Republica Slovacia:

Omeprazol STADA 10 mg Omeprazol STADA 20 mg Omeprazol STADA 40 mg

Slovenia:

Omeprazol STADA 10 mg gastrorezistentna kapsula, trda Omeprazol STADA 20 mg gastrorezistentna kapsula, trda Omeprazol STADA 40 mg gastrorezistentna kapsula, trda

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2009

Data ultimei verificări a prospectului Ianuarie 2010

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

[wpseo_breadcrumb]