Prospect Omeprazol – Aciditate in Stomac Ulcer

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Omeprazol

 10 mg, 20mg, 40mg  capsule gastrorezistente
Omeprazol

1. Ce este Omeprazol și pentru ce se utilizează

Omeprazol conţine substanţa activă omeprazol. Aparţine unei clase de medicamente denumite “inhibitori ai pompei de protoni”. Ele acţionează prin scăderea cantităţii de acid produsă de stomacul dumneavoastră.

Omeprazol este folosit pentru tratamentul următoarelor afecţiuni:

La adulţi:
⦁ „Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). În această boală, acidul din stomac trece în esofag (tubul care uneşte gâtul cu stomacul) producând durere, inflamaţie şi senzaţie de arsuri în capul pieptului (pirozis).
⦁ Ulcere în partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau în stomac (ulcer gastric).
⦁ Ulcere infectate cu bacteria numită „Helicobacter pylori”. Dacă aveţi această afecţiune, medicul dumneavoastră poate să vă prescrie şi antibiotice pentru a trata infecţia şi a permite ulcerului să se vindece.
⦁ Ulcere produse de medicamentele numite AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene). Omeprazol poate fi utilizat şi pentru a împiedica formarea ulcerelor atunci când luaţi AINS.
⦁ Prea mult acid în stomac din cauza unei tumori din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison).

La copii:
Copii cu vârsta peste 1 an şi greutate corporală ≥ 10 kg
”Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). În această boală, acidul din stomac trece în esofag (tubul care uneşte gâtul cu stomacul) producând durere, inflamaţie şi senzaţie de arsuri în capul pieptului.
Printre simptomele acestei tulburări, la copii mai pot apărea şi întoarcerea conţinutului stomacului în
gură (regurgitare), vărsături şi creştere redusă în greutate.

Copii cu vârsta peste 4 ani şi adolescenţi
Ulcere infectate cu bacteria numită „Helicobacter pylori”. Dacă copilul dumneavoastră are această
afecţiune, medicul dumneavoastră poate să îi prescrie şi antibiotice pentru a trata infecţia şi a permite ulcerului să se vindece.

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Omeprazol

Nu utilizaţi Omeprazol

⦁ dacă sunteţi alergic la omeprazol sau la oricare dintre componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).
⦁ dacă sunteţi alergic la alte medicamente inhibitoare ale pompei de protoni (de exemplu pantoprazol, lansoprazol, rabeprazol, esomeprazol).
⦁ dacă luaţi un medicament care conţine nelfinavir (utilizat pentru tratamentul infecţiei cu HIV)

Nu luați Omeprazol dacă oricare din situațiile de mai sus, vi se aplică. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Omeprazol .

Atenționări și precauții

Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte să luați Omeprazol . Omeprazol poate masca simptomele altor boli. De aceea, dacă oricare dintre următoarele vi se întâmplă înainte să luaţi Omeprazol sau în timp ce luaţi acest medicament, spuneţi imediat medicului dumneavoastră:
⦁ Scădeţi mult în greutate fără motiv şi aveţi tulburări de înghiţire.
⦁ Vă apare durere de stomac sau indigestie.
⦁ Începeţi să vărsaţi alimente sau sânge.
⦁ Eliminaţi scaune negre (materii fecale cu sânge)
⦁ Vă confruntaţi cu diaree severă sau persistentă, deoarece omeprazolul a fost asociat cu o creştere mică a cazurilor de diaree infecţioasă
⦁ Aveţi tulburări hepatice severe.
⦁ Ați avut vreodată reacții cutanate după tratamentul cu un medicament similar cu Omeprazol care reduce aciditatea stomacului
⦁ Sunteți pe cale să efectuați un test de sânge specific (Cromogranin A)

Spuneți medicului dumneavoastră înainte să luați Omeprazol :
⦁ Dacă ați avut vreodată o reacție a pielii după tratament cu un medicament similar cu Omeprazol care reduce aciditatea stomacului.
⦁ dacă vă pregătiți pentru efectuarea unui test de sânge (Cromogranin A)

Dacă observați mâncărimi la nivelul pielii, în special pe cele expuse la soare, spuneți medicului dumneavoastră imediat ce puteți deoarece este posibil să fie nevoie de întreruperea tratamentului cu Omeprazol . Amintiți-vă de asemenea să menționați orice alte boli ca cele cu privire la
articulații.

Dacă luaţi Omeprazol pe termen lung (mai mult de 1 an) medicul dumneavoastră vă va monitoriza probabil la intervale de timp regulate. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră orice simptome şi situaţii noi şi excepţionale.

Administrarea unui medicament inhibitor de pompă de protoni precum Omeprazol , în special pe o perioadă mai lungă de un an, poate determina creșterea ușoară a riscului de fractură la nivelul șoldului, la nivelul încheieturii mâinii sau de coloană vertebrală. Informați-vă medicul dacă aveti osteoporoză sau dacă luați corticosteroizi (medicamente care pot crește riscul de osteoporoză).Copii

Unii copii cu boli cronice pot avea nevoie de tratament de lungă durată cu toate că nu este recomandabil. Nu dați acest medicament la copii sub 1 an de vârstă sau cu greutate mai mica de 10 kg.

Omeprazol împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ și acele medicamente fără prescripție medicală. Aceasta deoarece Omeprazol poate afecta modul în care acţionează anumite medicamente şi unele medicamente pot avea o influenţă asupra Omeprazol .

Nu luaţi Omeprazol dacă luaţi un medicament care conţine nelfinavir (utilizat pentru tratarea infecţiei HIV).
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
⦁ Ketoconazol, itraconazol, posaconazol sau voriconazol (utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice).
⦁ Digoxină (utilizată pentru tratarea problemelor cardiace)
⦁ Diazepam (utilizat pentru tratamentul anxietăţii, relaxarea muşchilor sau în epilepsie).
⦁ Fenitoină (utilizată în epilepsie). Dacă luaţi fenitoină, medicul dumneavoastră va trebui să vă monitorizeze când începeţi sau opriţi administrarea de Omeprazol .
⦁ Medicamente care se utilizează pentru subţierea sângelui, cum este warfarina sau alte blocante ale vitaminei K. Este posibil să necesitaţi monitorizare efectuată de către medicul dumneavoastră
când începeţi sau opriţi administrarea de Omeprazol .
⦁ Rifampicină (utilizată pentru tratamentul tuberculozei)
⦁ Atazanavir (utilizat pentru tratamentul infecţiei cu HIV)
⦁ Tacrolimus (în cazurile de transplant de organe)
⦁ Sunătoare (Hypericum perforatum) (utilizată pentru tratamentul depresiei uşoare)
⦁ Cilostazol (utilizat pentru tratamentul claudicaţiei intermitente)
⦁ Saquinavir (utilizat pentru tratamentul infecţiei cu HIV)
⦁ Clopidogrel (utilizat pentru prevenirea cheagurilor de sânge (trombi)
⦁ Erlotinib (utilizat pentru tratamentul cancerului)
⦁ Metotrexat (un medicament chimioterapic utilizat în doze mari pentru tratamentul cancerului) – dacă luați o doză mare de metotrexat, medicul dumneavoastră poate să vă întrerupă temporar tratamentul cu Omeprazol

Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris antibioticele amoxicilină şi claritromicină precum şi Omeprazol pentru tratamentul ulcerelor provocate de infecţia cu Helicobacter pylori, este foarte important ca dumneavoastră să îl informaţi pe medic în legătură cu orice alte medicamente pe care le luaţi.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi însărcinată sau plănuiți a avea un copil, întrebați medicul dumneavoastră sau farmacistul pentru a vă sfătui înainte de a lua acest medicament. Omeprazolul este excretat în laptele matern dar este puțin probabil să înfluențeze copilul atunci când este utilizat. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteți lua Omeprazol în timpul alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Omeprazol să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pot apărea reacţii adverse cum sunt ameţeli şi tulburări vizuale (vezi pct. 4). Nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje dacă aveţi astfel de reacţii adverse.

Omeprazol capsule conţine lactoză (un tip de zahăr). Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi o intoleranţă la unele zaharuri, luaţi legătura cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luați Omeprazol

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va spune câte capsule să luaţi şi pentru cât timp. Acest lucru depinde de afecţiunea dumneavoastră şi de ce vârstă aveţi.
Dozele recomandate sunt date mai jos.

Adulţi:

Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt senzația de arsură în capul pieptului şi regurgitările acide:
⦁ Dacă medicul dumneavoastră a constatat că esofagul vă este uşor afectat, doza uzuală este de 20 mg o dată pe zi, timp de 4-8 săptămâni. Dacă esofagul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate spune să luaţi o doză de 40 mg pentru încă 8 săptămâni.
⦁ După ce esofagul s-a vindecat, doza recomandată este de 10 mg o dată pe zi.
⦁ Dacă esofagul nu a fost afectat, doza recomadată este de 10 mg o dată pe zi.

Pentru a trata ulcerele în partea de sus a intestinului (ulcer duodenal):
⦁ Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 2 săptămâni. Dacă ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate spune să luaţi aceeaşi doză pentru încă 2 săptămâni.
⦁ Dacă ulcerul nu se vindecă complet, doza poate fi crescută până la 40 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni.

Pentru a trata ulcerele stomacului (ulcer gastric):
⦁ Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. Dacă ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate spune să luaţi aceeaşi doză pentru încă 4 săptămâni.
⦁ Dacă ulcerul nu se vindecă complet, doza poate fi crescută până la 40 mg o dată pe zi, timp de 8 săptămâni.

Pentru a preveni reapariţia ulcerelor duodenale şi gastrice:
⦁ Doza recomandată este 10 mg sau 20 mg o dată pe zi. Medicul dumneavoastră poate creşte doza până la 40 mg o dată pe zi.

Pentru a trata ulcerele duodenale şi gastrice produse de AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene):
⦁ Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 4 – 8 săptămâni.

Pentru a preveni ulcerele duodenale şi gastrice, dacă luaţi AINS:
⦁ Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi.

Pentru a trata ulcerele cauzate de infecţia cu Helicobacter pylori şi a le împiedica să reapară:
⦁ Doza recomandată este 20 mg Omeprazol de două ori pe zi, timp de o săptămână.
⦁ Medicul dumneavoastră vă va spune să mai luaţi şi două dintre antibioticele amoxicilină, claritromicină şi metronidazol.

Pentru a trata prezenţa a prea mult acid în stomac, produs de o tumoră din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison):
⦁ Doza recomandată este 60 mg pe zi.
⦁ Medicul dumneavoastră va ajusta doza în funcţie de nevoile dumneavoastră şi va decide cât timp să luaţi medicamentul.

Utilizarea la copii și adolescenți :
Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt sanzatia de arsura in capul pieptului şi regurgitările acide:
⦁ Copiii cu vârsta mai mare de 1 an şi greutate corporală mai mare de 10 kg pot lua Omeprazol . Doza pentru copii va fi stabilită în funcţie de greutatea copilului. Medicul va decide doza corectă.

Pentru a trata ulcerele cauzate de infecţia cu Helicobacter pylori şi a le împiedica să reapară:
⦁ Copiii cu vârsta peste 4 ani pot lua Omeprazol . Doza pentru copii va fi stabilită în funcţie de greutatea copilului. Medicul va decide doza corectă.
⦁ Medicul dumneavoastră va mai prescrie pentru copilul dumneavoastră şi două antibiotice numite amoxicilină şi claritromicină.

Utilizarea acestui medicament
⦁ Se recomandă să luaţi capsulele dimineaţa.
⦁ Puteţi să luaţi capsulele pe stomacul gol sau cu alimente.
⦁ Înghiţiţi capsulele întregi, cu jumătate de pahar de apă. Nu mestecaţi şi nu zdrobiţi capsulele.
Acest lucru deoarece capsulele conţin microgranule filmate care împiedică medicamentul să fie distrus de aciditatea din stomacul dumneavoastră. Este important să nu deterioraţi microgranulele.

Ce trebuie făcut dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi dificultăţi în a înghiţi capsulele
⦁ Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi dificultăţi în a înghiţi capsulele:
⦁ Deschideţi capsulele şi înghiţiţi conţinutul direct, cu jumătate de pahar de apă sau puneţi conţinutul într-un pahar cu apă plată (necarbogazoasă), suc din fructe acid (de exemplu măr, portocală sau ananas) sau compot de mere.
⦁ Întotdeauna agitaţi amestecul înainte să îl beţi (amestecul nu trebuie să fie limpede). Beţi apoi amestecul imediat sau în următoarele 30 de minute.
⦁ Pentru a vă asigura că aţi băut tot medicamentul, clătiţi bine paharul cu jumătate de pahar de apă şi beţi-o. Componentele solide conţin medicamentul – nu le mestecaţi sau sfărâmaţi.

Dacă luaţi mai mult Omeprazol decât trebuie
Dacă luaţi mai mult Omeprazol decât v-a prescris medicul dumneavoastră, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă uitaţi să luaţi Omeprazol
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru
următoarea doză, săriţi peste doza pe care aţi uitat-o. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă opriți tratamentul cu Omeprazol
Nu opriți tratamentul cu Omeprazol fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse rare dar grave, întrerupeţi administrarea de Omeprazol şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră:
⦁ Apariţie bruscă a respiraţiei şuierătoare, umflarea buzelor, limbii, gâtului sau corpului, erupţii pe piele, leşin sau dificultăţi de înghiţire (reacţie alergică severă).
⦁ Înroşirea pielii cu vezicule sau exfoliere. De asemenea, pot apărea vezicule severe şi hemoragie la nivelul buzelor, ochilor, nasului şi organelor genitale. Acesta poate fi “sindromul Stevens- Johnson” sau “necroliza epidermică toxică”.
⦁ Piele galbenă, urină închisă la culoare şi oboseală, care pot fi simptome de tulburări hepatice.

Alte reacţii adverse includ:
Reacţii adverse frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)
⦁ Durere de cap.
⦁ Efecte asupra stomacului sau intestinului dumneavoastră: diaree, dureri de stomac, constipaţie, gaze (flatulenţă).
⦁ Senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături).
⦁ Polipi benigni la nivelul stomacului

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)
⦁ Umflarea picioarelor şi gleznelor.
⦁ Tulburări de somn (insomnie).
⦁ Ameţeli, senzaţie de furnicături ca “înţepături şi ace”, stare de somnolenţă.
⦁ Senzaţie de învârtire (vertij).
⦁ Modificări ale analizelor de sânge care verifică cum vă funcţionează ficatul.
⦁ Erupţie pe piele, erupţii noduloase (urticarie) şi mâncărime a pielii.
⦁ Senzaţie generală de rău şi lipsă de energie.
⦁ Fractură de șold, incheietura mâinii sau a coloanei vertebrale.

Reacţii adverse rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)
⦁ Tulburări ale sângelui cum sunt scăderea numărului de globule albe sau de trombocite. Acest lucru poate determina slăbiciune, vânătăi sau creşterea riscului de infecţii.
⦁ Reacţii alergice, uneori foarte severe, incluzând umflarea buzelor, limbii şi gâtului, febră, respiraţie şuierătoare.
⦁ Concentraţii scăzute de sodiu în sânge. Acest lucru poate determina slăbiciune, senzaţie de rău (vărsături) şi crampe.
⦁ Senzaţie de agitaţie, confuzie sau depresie.
⦁ Modificări ale gustului.
⦁ Probleme cu vederea cum este vederea înceţoşată.
⦁ Instalare bruscă a respiraţiei şuierătoare sau dificultăţi respiratorii (bronhospasm).
⦁ Uscăciunea cavităţii bucale.
⦁ Inflamaţie a interiorului gurii.
⦁ O infecţie denumită “candidoză” care afectează intestinele şi este determinată de o ciupercă.
⦁ Probleme hepatice, inclusiv icter, care pot provoca îngălbenirea pielii, urină închisă la culoare şi oboseală.
⦁ Căderea părului (alopecie).
⦁ Erupţie pe piele la expunerea la lumină solară.
⦁ Dureri articulare (artralgii) sau dureri musculare (mialgii).
⦁ Probleme renale severe (nefrită interstiţială).
⦁ Transpiraţii excesive.
⦁ Inflamație a intestinelor (provoacă diaree).

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)
⦁ Modificări ale hemogramei, inclusiv agranulocitoză (lipsa globulelor albe din sânge)
⦁ Agresivitate.
⦁ Auzirea, simţirea sau vederea unor lucruri care nu există în realitate (halucinaţii).
⦁ Probleme hepatice severe care duc la insuficienţă hepatică şi la inflamaţia creierului.
⦁ Debut brusc al unei erupţii severe pe piele sau vezicule ori exfolieri ale pielii. Acestea se pot asocia cu febră mare şi dureri articulare (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică)

⦁ Slăbiciune musculară
⦁ Mărirea sânilor la bărbaţi

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
⦁ Inflamații ale intestinului (ce poate duce la diaree)
⦁ Dacă sunteți sub tratament cu Omeprazol pentru mai mult de trei luni, este posibil ca nivelul de magneziu din sânge să scadă. Nivele scăzute de magneziu pot fi reprezentate de oboseală, contracții musculare involuntare, dezorientare, convulsii, amețeală sau creșterea ratei cardiace. Dacă observați oricare din aceste simptome, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră imediat. Nivele scăzute de magneziu pot conduce deasemenea la reducerea nivelului de calciu și potasiu din sânge. Medical dumneavoastră va decide să efectuați periodic teste sanguine pentru monitorizarea nivelului de magneziu.
⦁ Erupții cutanate, posibil cu dureri articulare

În cazuri foarte rare, Omeprazol poate să afecteze globulele albe ducând la deficit imun. Dacă aveţi o infecţie cu simptome precum febră cu o stare generală alterată sever sau febră cu simptome de infecţie locală precum durere la nivelul gâtului, faringelui sau gurii sau dificultăţi de urinare, trebuie să mergeţi cât mai repede posibil la medicul dumneavoastră pentru a putea fi exclusă o lipsă de globule albe (agranulocitoză), printr-o analiză de sânge. Este important pentru dumneavoastră ca în acel moment să spuneţi despre medicaţia dumneavoastră.

Nu vă îngrijoraţi în legătură cu această listă de posibile reacţii adverse. Este posibil să nu prezentaţi niciuna dintre ele.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web- site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale .
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 Cum se păstrează Omeprazol

Nu lasați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister, eticheta flaconului şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Omeprazol

⦁ Substanţa activă este omeprazol. Fiecare capsulă gastrorezistentă conţine omeprazol 10 mg, 20 mg sau 40 mg.
⦁ Celelalte componente sunt:

Conţinutul capsulei:
Lactoză monohidrat, laurilsulfat de sodiu, celuloză microcristalină tip 102, hidroxipropilceluloză de joasă vâscozitate, manitol (E421), hidrogenofosfat disodic dihidrat, hipromeloză 5 cP,
trietilcitrat, talc, copolymer de acid metacrilic și acrilat de etil (1:1),dispersie 30%, monostearat de glicerol 40-55, polisorbat 80, dioxid de titan (E171).
Învelişul capsulei: oxid de fer roşu (E172), dioxid de titan (E171), gelatină, laurilsulfat de sodiu.
Cerneală de imprimare: Shellac, propilenglicol, oxid negru de fer (E172), hidroxid de potasiu.

Cum arată Omeprazol şi conţinutul ambalajului
Capsule gastrorezistente

Omeprazol 10 mg:
Capsule de mărimea 3 cu cap și corp de culoare roz (lungimea aproximativă de 15.40 mm-16.20 mm ), imprimate cu cerneală neagră pe cap cu “E” și pe corp cu “65”, care conţin granule de culoare albă sau aproape albă acoperite cu film gastrorezistent.

Omeprazol 20 mg:
Capsule de mărimea 1 cu cap de culoare brun roşcat și corp de culoare roz (lungimea aproximativă de 18,90 mm-19,70 mm), imprimate cu cerneală neagră pe cap cu “E” și pe corp cu “67”, care conțin
granule de culoare albă sau aproape albă acoperite cu film gastrorezistent.

Omeprazol 40 mg:
Capsule de mărimea 0 cu cap și corp de culoare brun roşcat (lungimea aproximativă de 21,0 mm-21,80 mm), imprimate cu cerneală neagră pe cap cu “E” și pe corp cu “69”, care conțin granule de culoare
albă sau aproape albă acoperite cu film gastrorezistent.

Omeprazol capsule sunt disponibile în blistere din Poliamidă-Aluminiu- PVC/Aluminiu şi flacoane din PEÎD.

Acest prospect Omeprazola fost revizuit în mai 2019

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close