Prospect Logest

PROSPECT: INFORMATII PENTRU UTILIZATOR

LOGEST Prospect,

0,075 mg/0,02 mg, drajeuri

Gestoden, etinilestradiol

În   acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Logest şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte să utilizaţi Logest
 3. Cum să utilizaţi Logest
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Logest
 6. Informaţii suplimentare

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–          Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–          Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. CE ESTE LOGEST ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Logest este un contraceptiv oral combinat. Fiecare drajeu conţine, în cantităţi mici, doi hormoni feminini diferiţi. Aceştia sunt: gestoden (un progestativ) şi etinistradiol (un estrogen). Datorită cantităţilor mici ale celor doi hormoni, Logest este considerat un contraceptiv oral cu doze scăzute de hormoni. Deoarece toate drajeurile din ambalaj conţin aceiaşi hormoni în aceleaşi doze, acesta este considerat un contraceptiv oral combinat monofazic.

logest prospect
logest prospect

Logest este utilizat pentru prevenirea sarcinii.

Contraceptivele orale reprezintă o metodă eficace de control al sarcinii. Atunci când sunt utilizate corect (fără a se omite administrarea unor drajeuri), şansele de a rămâne gravidă sunt foarte mici.

2. ÎNAINTE SA UTILIZAŢI LOGEST Nu utilizaţi Logest

Nu utilizaţi contraceptive orale combinate dacă suferiţi de oricare dintre afecţiunile menţionate mai jos. Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile menţionate, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi Logest. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să utilizaţi un alt tip de contraceptiv oral sau o cu totul altă metodă (non-hormonală) de control al sarcinii.

 • Dacă aveţi sau aţi avut vreodată o tulburare care să afecteze circulaţia sângelui, îndeosebi acele afecţiuni legate de tromboză (formarea unui cheag de sânge) în vasele de sânge ale picioarelor (tromboză venoasă profundă), ale plămânilor (embolism pulmonar), ale inimii (infarct miocardic) sau ale oricărei alte părţi a corpului (vezi, de asemenea, pct. ,, Contraceptivul oral şi tromboză”).
 • Dacă aveţi sau aţi avut vreodată un atac vascular cerebral (determinat de către un cheag de sânge sau o ruptură a unui vas de sânge al creierului).
 • Dacă aveţi sau aţi avut vreodată o afecţiune care poate fi un prim semn al infarctului miocardic (cum ar fi angina pectorală sau durerea în piept) sau al atacului vascular cerebral (cum ar fi atacul ischemic tranzitor sau atac vascular cerebral minor reversibil).
Citeste acum ...
Prospect Loratadina 10 mg - Antihistaminic AntiAlergic

Dacă aveţi antecedente de migrenă însoţită de simptome vizuale, tulburări de vorbire sau senzaţie de slăbiciune sau amorţeală la nivelul oricărei părţi a corpului dumneavoastră.

Dacă aveţi diabet zaharat cu afectare vasculară.

Dacă aveţi sau aţi avut pancreatită (inflamaţie a pancreasului) asociată cu concentraţii crescute ale substanţelor grase în sângele dumneavoastră.

Dacă aveţi icter (colorarea în galben a pielii) sau boală hepatică severă.

Dacă aveţi sau aţi avut un tip de cancer care poate să crească sub influenţa hormonilor sexuali (de exemplu cancer de sân sau al organelor genitale).

Dacă aveţi sau avut o tumoră hepatică benignă sau malignă.

Dacă aveţi orice fel de sângerare vaginală inexplicabilă.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că s-ar putea să fiţi gravidă.

Dacă sunteţi alergică (hipersensibilă) la gestoden sau etinilestradiol sau la oricare dintre celelalte componente ale Logest.

Dacă oricare dintre aceste afecţiuni apar pentru prima dată în timp ce utilizaţi contraceptivul oral, întrerupeţi imediat utilizarea acestuia şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră. În acest timp puteţi utiliza metode contraceptive non-hormonale. Vezi, de asemenea, pct. ,,Note generale” în cadrul paragrafului următor.

Citeste acum ...
Prospect Itraconazol

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Logest

 • Note generale

În acest prospect, sunt descrise câteva situaţii în care trebuie să întrerupeţi utilizarea contraceptivului oral sau în care siguranţa utilizării contraceptivului oral poate fi diminuată. În astfel de situaţii nu trebuie să aveţi contact sexual sau trebuie să utilizaţi metode contraceptive suplimentare non­hormonale, de exemplu: să utilizaţi prezervativul sau altă metodă de barieră. Nu utilizaţi metoda calendarului sau a temperaturii locale. Aceste metode nu pot fi sigure deoarece contraceptivul influenţează modificările obişnuite alte temperaturii locale şi ale mucusului cervical care apar în timpul ciclului menstrual.

 

Ca toate contraceptivele, Logest nu protejează împotriva infecţiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuală.

 • Înainte de a începe să utilizaţi Logest

Dacă este utilizat contraceptivul oral combinat în cazul în care suferiţi de oricare dintre afecţiunile menţionate mai jos s-ar putea să fie necesar să fiţi monitorizată cu atenţie. Medicul dumneavoastră vă poate explica aceasta. De aceea, dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi Logest.

Citeste acum ...
Prospect Minoz

Fumaţi.

Aveţi diabet zaharat.

Sunteţi supraponderală.

Aveţi hipertensiune arterială.

Aveţi o boală a valvelor inimii sau o anumită tulburare a ritmului inimii.

Aveţi inflamaţie a venelor (flebită superficială).

Aveţi varice.

Cineva dintre rudele dumneavoastră directe apropiate a avut tromboză, infarct miocardic sau atac vascular cerebral.

Suferiţi de migrenă.

Suferiţi de epilepsie.

Dumneavoastră sau cineva dintre rudele dumneavoastră directe apropiate aveţi sau aţi avut concentraţii crescute ale colesterolului sau trigliceridelor (substanţe grase) în sânge.

Oricine dintre rudele dumneavoastră directe apropiate a avut cancer de sân.

 • Aveţi boală hepatică sau a veziculei biliare.
 • Aveţi boală Crohn sau colită ulcerativă (boală intestinală inflamatorie cronică).
  • Aveţi lupus eritematos sistemic (LES, o boală care afectează pielea de pe întreaga suprafaţă a corpului).
  • Aveţi sindrom hemolitic uremic (SHU), o boală care afectează coagularea sângelui şi care determină insuficienţă renală).
  • Aveţi siclemie.
   • Aveţi o afecţiune care a apărut pentru prima dată sau s-a agravat în timpul sarcinii sau al utilizării anterioare a hormonilor sexuali (de exemplu: pierderea auzului, o boală metabolică numită porfirie, o boală a pielii numită herpes gestaţional, o boală neurologică numită coreea Sydenham).
   • Dacă aveţi sau aţi avut chloasmă (pete cutanate de pigmentare cafenii, mai ales la nivelul feţei); în acest caz trebuie să evitaţi expunerea excesivă la lumina solară sau radiaţiile ultraviolete.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus apar pentru prima dată, reapar sau se agravează în timp ce utilizaţi contraceptivul, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

 

Contraceptivul oral şi tromboză

Tromboză înseamnă formarea unui cheag de sânge care poate bloca un vas de sânge.

Tromboza poate apare câteodată la nivelul venelor profunde ale piciorului (tromboză venoasă profundă). Dacă acest cheag de sânge este mobilizat de la nivelul venei în care s-a format poate să ajungă şi să blocheze arterele din plămâni, determinând aşa-numitul ,,embolism pulmonar”. Tromboza venoasă profundă apare rar. Poate să apară şi dacă nu utilizaţi contraceptivul oral. Poate să apară, de asemenea, dacă rămâneţi gravidă. Riscul de apariţie este mai mare la persoanele care utilizează contraceptivul oral decât la cele care nu îl utilizează dar nu la fel de mare cum este cel din timpul sarcinii.

Citeste acum ...
Prospect Losartan

Cheagurile de sânge pot, de asemenea, să apară, foarte rar la nivelul vaselor de sânge ale inimii (determinând un infarct miocardic) sau ale creierului (determinând un accident vascular cerebral). Cheagurile de sânge pot să apară foarte rar şi la nivelul ficatului, intestinului, rinichilor sau ochilor.

Foarte rar tromboza poate determina invaliditate permanentă sau poate pune în pericol viaţa.

Riscul de apariţie a infarctului miocardic sau al accidentului vascular cerebral creşte pe măsură ce înaintaţi în vârstă.

 Nu trebuie să fumaţi când utilizaţi contraceptivul oral, mai ales dacă aveţi vârsta peste 35 ani.

Dacă apare hipertensiunea arterială în timp ce utilizaţi contraceptivul oral, vi se poate spune să întrerupeţi utilizarea acestuia.

Riscul de apariţie a trombozei venoase profunde este temporar crescut ca urmare a unei operaţii sau imobilizări (de exemplu: când aveţi un picior sau ambele picioare în ghips sau în atele). Riscul poate fi şi mai mare la femeile care utilizează contraceptivul oral. Spuneţi medicului dumneavoastră că utilizaţi contraceptivul oral, cu o perioadă de timp destul de mare înainte oricărei spitalizări sau intervenţii chirurgicale programate. Medicul dumneavoastră vă poate spune să întrerupeţi utilizarea contraceptivului oral cu câteva săptămâni înainte de efectuarea intervenţiei chirurgicale sau în orice moment al perioade de imobilizare. Medicul dumneavoastră vă va spune, de asemenea când puteţi să reîncepeţi să utilizaţi contraceptivul oral după ce v-aţi însănătoşit.

Citeste acum ...
Prospect Gripstop - Tratamentul Obstructiei Ventilatorii Nazale

Dacă observaţi semne posibile ale unei tromboze, încetaţi să utilizaţi contraceptivul oral şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră (vezi, de asemenea, ,,Când trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră ”).

 

Contraceptivul oral şi cancerul

Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai des la femeile care utilizează contraceptivul oral decât la cele care nu utilizează şi care au aceeaşi vârstă. Această uşoară creştere a numărului diagnosticelor de cancer de sân dispare treptat în decurs de 10 ani după întreruperea utilizării contraceptivului oral. Nu se ştie dacă diferenţa este cauzată de către contraceptivul oral. Această diferenţă s-ar putea datora frecvenţei mai mari a controalelor medicale, care au permis diagnosticarea mai precoce a cancerului de sân.

În cazuri rare, a fost raportată apariţia tumorilor hepatice benigne şi, chiar mai rar, a tumorilor hepatice maligne la femeile care utilizează contraceptivul oral. Aceste tumori pot fi cauza unor sângerări interne. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat dacă observaţi apariţia unei dureri severe în abdomenul dumneavoastră.

Apariţia cancerului de col uterin a fost raportată mai des la femeile care utilizează o perioadă îndelungată contraceptivul oral. Această observaţie poate să nu fie determinată de către contraceptivul oral dar poate fi în legătură cu comportamentul sexual şi alţi factori.

 

Când trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile