Prospect Diane 35

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Diane-35 Prospect

Contraceptiv oral pentru tratamentul sindromului de androgenizare la femei

Informatii importante, va rugam sa le cititi cu atentie!

Compozitie:

Un drajeu de Diane-35 contine 2 mg acetat de ciproteron si 0,035 mg etinilestradiol.

Proprietati

Acetatul de ciproteron continut in Diane-35 impiedica actiunea hormonilor sexuali masculini (androgeni) care sunt produsi si de organismul feminin. Este deci posibil sa tratam afectiuni cauzate fie de cresterea productiei de androgeni ,fie de o sensibilitate particulara la acesti hormoni.

diane 35 prospect
diane 35 prospect

In timpul administrarii de Diane-35 este redusa activitatea in exces a glandelor sebacee, activitate care joaca un rol important in aparitia acneei si seboreei. Aceasta face ca, in general, dupa un tratament de 3­4 luni, focarele de acnee sa se vindece. Ingrasarea accentuata a parului si a pielii dispare de obicei chiar mai repede. Se reduce si caderea excesiva a parului capului. La femeile cu forme usoare de hirsutism, aflate in perioada fertila, efectul favorabil apare dupa o administrare de mai multe luni. In afara efectului antiandrogen descris, acetatul de ciproteron are si o actiune progestativa pronuntata. Administrarea unica a acetatului de ciproteron determina tulburari ale ciclului care sunt evitate prin combinarea lui cu etinilestradiol in Diane-35. Aceasta actiune este prezenta atata timp cat preparatul este luat ciclic conform instructiunilor. In timpul tratamentului cu Diane-35 ovulatia nu va avea loc. In acelasi timp mucusul cervical ramane vascos facand dificila ascensiunea spermatozoizilor. In plus, mucoasa uterina nu este pregatita pentru nidarea ovulului fecundat. Acestea sunt motivele pentru care Diane-35 ofera o protectie multipla fata de o sarcina nedorita.

Indicatii

Pentru tratamentul bolilor androgen-dependente la femei ca: acneea in special formele pronuntate si cele insotite de seboree, inflamatii, si cu formare de noduli (acnee papulo-pustuloasa, acnee nodulochistica), alopecia androgenica si formele usoare de hirsutism; de asemenea ca si contraceptiv oral la femeile cu aceste afectiuni.

In hirsutismul recent aparut sau care s-a accentuat si extins considerabil, medicul trebuie informat, pentru ca este necesara clarificarea cauzei.

Dozare si mod de administrare

Inaintea administrarii unor medicamente care contin hormoni precum Diane-35, trebuie facuta o investigatie medicala si ginecologica temeinica, inclusiv examenul sanilor si un examen de citologie cervicala, precum si o atenta anamneza heredo-colaterala. Daca din antecedente se semnaleaza existenta de afectiuni tromboembolice la rude de gradul I trebuie investigat sistemul de coagulare. De asemenea, trebuie exclusa sarcina. Daca in timpul administrarii de Diane-35 se instalea-za o sarcina, tratamentul se va intrerupe imediat.

Utilizarea anterioara de Diane-35 nu este un motiv de intrerupere a unei sarcini. In timpul administrarii, se recomanda controale la intervale de aproximativ 6 luni.

Inceputul tratamentului

Asteptati urmatorul ciclu menstrual si incepeti sa luati cate un drajeu din prima zi a ciclului (prima zi de sangerare). Primul ciclu menstrual va aparea ceva mai devreme decat de obicei dar urmatoarele cicluri vor fi la intervale de 4 saptamani.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...