Prospect Coldrex Maxgrip

Coldrex MAXGRIP, comprimate

Paracetamol/Clorhidrat de fenilefrină/Terpinhidrat

Acid Ascorbic/Cofeina

 Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest prospect.

 1 Compoziţie COLDREX MAXGRIP

1 comprimat conţine: paracetamol 500 mg, cofeină 25 mg, clorhidrat de fenilefrină 5 mg, terpinhidrat 20 mg, acid ascorbic 30 mg şi excipienţi: amidon pregelatinizat, amidon de porumb, polividonă, sorbat de potasiu, laurilsulfat de sodiu, Eurocol sunset yellow (E110),acid stearic, talc.

2 Grupa farmacoterapeutica:

paracetamol, combinaţii, exclusiv psiholeptice.

3 Indicaţii terapeutice COLDREX MAXGRIP

Răceală comună, gripă, stări febrile, inclusiv cefalee, guturai, dureri în gât, sinuzită, mialgii.

Se obţine atenuarea sau ştergerea simptomelor pe durată limitată, paliativ.

Coldrex MaxGrip
Coldrex MaxGrip

4 Contraindicaţii  COLDREX MAXGRIP

Hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare din componenţii produsului. Copii sub 6 ani.

Insuficienţă hepatică sau renală gravă, hipertensiune, hipertiroidism, diabet, boli cardiace. Administrarea la pacienţi sub tratament cu antidepresive tricidice, betablocante, inhibitori de monoaminoxidază – IMAO (inclusiv cei care au făcut tratament cu IMAO în ultimele 2 săptămâni).

5 Precauţii COLDREX MAXGRIP

Nu se recomandă asocierea cu alte medicamente folosite pentru răceală sau ca decongestive şi cu alte produse care conţin paracetamol.

6 Interacţiuni COLDREX MAXGRIP

Efectul anticoagulant al warfarinei sau al altor cumarinice poate fi crescut în cazul administrării timp îndelungat de doze mari de paracetamol, cu risc hemoragie. Metoclopramida şi domperidona grăbesc absorbţia paracetamolului. Colestiramină micşorează absorbţia paracetamolului. La dozele recomandate aceste interacţiuni nu au semnificaţie clinică. Asocierea fenilefrinei cu IMAO creşte riscul accidentelor hipertensive. Fenilefrina poate reduce eficacitatea beta-blocantelor şi antihipertensivelor. Asocierea acestor medicamente este contraindicată.

7 Atenţionări speciale COLDREX MAXGRIP

Este necesară prudenţă la vârstnici şi la hipertensivi – fenilefrina poate creşte tensiunea arterială.

Riscul hepatotoxicităţii paracetamolului este mai mare în caz de afectare hepatică pre-existentă sau când sunt asociate alte medicamente cu potenţial hepatotoxic. Dacă simptomele de răceală persistă adresaţi-vă medicului.

Copii

Pentru copiii sub 6 ani se vor administra forme farmaceutice adecvate acestei categorii de pacienţi.

8 Sarcina şi alăptarea COLDREX MAXGRIP

Studii epidemiologice nu au evidenţiat efecte nedorite datorate paracetamolului la dozele recomandate în timpul sarcinii. Siguranţa utilizării fenilefrinei în perioada sarcinii nu a fost stabilită. Administrarea produsului la femeile gravide este posibilă numai dacă este considerată esenţială de către medic.

Paracetamolul se excretă în laptele matern, dar nu în cantităţi semnificative clinic. Datele publicate disponibile nu contraindică alăptarea.

9 Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Substanţele active conţinute în COLDREX MAXGRIP, comprimate nu au proprietăţi sedative. Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

10 Doze şi mod de administrare COLDREX MAXGRIP

Acum se mai citeste

Leave a Reply