Prospect Daleron C junior

Daleron C junior

granule pentru soluţie orală

Ce conţin granulele DALERON C JUNIOR?

Un plic (5 g granule) conţine paracetamol 12^) mg şi acid ascorbic 10 mg.

Excipienţi: Aromă de portocală 74016, amidor^ de porumb, Orange Sunset Yellow (E 110), povidonă, acid citric aţihidru, zahăr.

 

Ce sunt granulele DALERON C JUNIOR?

Granulele Daleron C junior conţin paracetamol şi acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhibă sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, scăzând astfel febra şi ameliorând durerea. Vitamina C creşte capacitatea naturală de apărare a organismului, contribuie la o recuperare mai fapidă şi în acelaşi timp ameliorează gustul medicamentului.

Medicamentul, sub formă de soluţie caldă, este adecvat în special pentru copiii cu inflamaţia mucoaselor bucală şi faringiană, la care deglutiţia este dificilă.

Daleron-C-Junior Prospect
Daleron-C-Junior Prospect

Pentru ce sunt indicate granulele DALERON C JUNIOR?

Daleron C junior este indicat pentru:

–  scăderea febrei asociată diferitelor infecţii bacteriene sau virale,

–  ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată din răceală şi gripă,

–  ameliorarea durerilor acute cum sunt cefalee, dureri dentare,

–  ameliorarea durerilor apărute după leziuni, proceduri chirurgicale sau dentare.

 

Cine nu trebuie să utilizeze granule DALERON C JUNIOR?

Granule Daleron C junior nu trebuie administrate copiilor cu hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic sau la oricare dintre excipienţii medicamentului sau copiilor cu afecţiuni hepatice sau renale severe.

Ce trebuie urmărit în timpul tratamentului cu granule Daleron C JUNIOR?

Copiii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată sau insuficienţă hepatică, pot utiliza granule Daleron C junior numai sub supraveghere medicală.

Copiii cu vârsta sub 2 ani pot utiliza Daleron C junior numai sub supraveghere medicală. Nu trebuie depăşite dozele recomandate. Nu se recomandă administrarea granulelor Daleron C junior împreună cu alte medicamente care conţin paracetamol. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 3 zile, decât la recomandarea medicului. Dacă starea generală nu se ameliorează sub tratament sau chiar se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Pacienţii cu diabet zaharat trebuie atenţionaţi că un plic Daleron C junior conţine 4,6 g zahăr.

Datorită conţinutului de zahăr, acest medicament nu este recomandat pacienţilor cu intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei, deficit de Bucrază-izomaltază.

Care sunt medicamentele care pot interacţiona cu granulele Daleron C JUNIOR?

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră utilizează concomitent alte medicamente. Informaţi medicul dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră utilizează tratament cu medicamente care conţin metoclopramidă, domperidonă, colestiramină sau warfarină.

Nu administraţi copilului dumneavoastră granulele Daleron C junior concomitent cu medicamente antiepileptice, barbiturice, rifampicină şi cloramfenicol.

 

Acum se mai citeste

Leave a Reply