Prospect Aceclofen supozitoare – Dureri Inflamatii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Aceclofen 500 mg/50 mg Supoz.

antibiotic

1.    Ce este Aceclofen supozitoare şi pentru ce se utilizează

 Aceclofen supozitoare face parte din clasa de medicamente cunoscută sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene şi se utilizează pentru reducerea durerii şi/sau inflamaţiei din bolile reumatismale (artrita reumatoidă, artrita reumatoidă juvenilă, spondilita anchilopoetică, osteoartrită, spondilartrită, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale, reumatism abarticular, reumatism psoriazic, atacuri acute de gută), precum şi în afecţiuni dureroase şi sau inflamatorii ginecologice (dismenoree primară, anexită).

2.     înainte să utilizaţi Aceclofen supozitoare.

 Nu luaţi Aceclofen supozitoare

– dacă sunteţi alergic la paracetamol, diclofenac sau la oricare dintre excipienţii produsului;

– dacă sunteţi alergic la antiinflamatorii nesteroidiene;

– dacă aveţi o boală hepatică severă;

– dacă aveţi o boală renală severă;

– dacă aveţi o boală cardiacă severă (insuficienţă cardiacă severă);

– dacă suferiţi de ulcer gastro-duodenal;

– dacă suferiţi de rectită sau rectoragii recente;

– dacă suferiţi de deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază

Aveţi grijă deosebită când utiiizaţi Acelofen supozitoare

– dacă aveţi o boală digestivă sau intestinală;

– dacă aveţi o boală de sânge sau tulburări de coagulare;

–  dacă aveţi o boală cardiacă, de ficat, rinichi sau aţi suferit o intervenţie chirurgicală majoră, în timpul tratamentului cu Aceclofen supozitoare este necesară monitorizarea funcţiei renale.

– dacă sunteţi vârstnic sau slăbit, utilizaţi cele mai mici doze eficace.– dacă luaţi şi alte medicamente, verificaţi prezenţa paracetamolului, pentru a evita riscul de supradozaj.

– dacă suferiţi de diaree, nu luaţi Aceclofen supozitoare.

– nu luaţi Aceclofen supozitoare timp îndelungat şi în doze mari, datorită riscului de iritaţii locale.

– Aceclofen supozitoare poate scade eficacitatea dispozitivelor intrauterine.

Medicamente precum Aceclofen supozitoare se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată.

Nu depăsiti doza şi durata recomandatepentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Folosirea altor medicamente cu Aceclofen

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Consultaţi medicul în condiţiile în care mai luaţi: alte antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente anticoagulante, litiu, metotrexat, diuretice, antihipertensive, interferon, mifepriston, glicozide, antidiabetice orale, ciclosporină.

Folosirea Aceclofen in sarcina şi alăptare

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Aceclofen supozitoare nu trebuie utilizat în primele două trimestre de sarcină decât în situaţiile în care este absolut necesar, ţinînd cont de raportul risc potenţial fetal/beneficiu matern, şi doar pentru durate scurte de timp. Aceclofen® supozitoare este contraindicat în trimestrul al III lea de sarcină.

Didofenacul se excretă în cantităţi mici în laptele matern. Administrarea didofenacului în perioada alăptării trebuie evitată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Aceclofen influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Puteţi avea ameţeli sau tulburări vizualeîn timpul tratamentului cu Aceclofen supozitoare.

3. Cum să luaţi Aceclofen supozitoare

Luaţi întotdeauna Aceclofen supozitoare exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi

în afecţiuni reumatismale acute, luaţi 100-150 mg didofenac sodic, în 2-3 prize, după cum urmează:

– un supozitor Acedofen de 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara) asociat cu 50 mg didofenac sodic administrat oral.

– sau un supozitor Acedofen seara, asociat cu 50-100 mg didofenac sodic administrat oral.

In tratamentul de întreţinere

  • luaţi un supozitor Acedofen, seara, la culcare, pentru calmarea durerii nocturne şi diminuarea redorii matinale, asociat cu 50 mg diclofenac sodic administrat oral, dimineaţa,
  • în dismenoreea primară, luaţi 1-2 supozitoare Acedofen sau un supozitor Acedofen şi 50 mg diclofenac sodic administrat oral. Doza se poate creşte treptat până la maxim 1-2 supozitoare Acedofen pe zi, la care se adaugă didofenac sodic administrat oral până la doza totală.

Nu se recomandă utilizarea Acedofen supozitoare la copii; se vor utiliza forme farmaceutice cu concentraţii adecvate vârstei.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Acedofen supozitoare

Luaţi Acedofen supozitoare respectând întocmai prescripţia medicală. Totuşi, dacă aţi luat o doză de Acedofen supozitoare mai mare decât cea indicată, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă uitaţi să luaţi Acedofen supozitoare

Daca aţi uitat o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Acedofen supozitoare

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.4.  Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Acedofen supozitoare poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Acestea pot fi: acumulare de lichid în ţesuturi, creşterea tensiunii arteriale şi insuficienţă cardiacă (incapacitatea inimii de a-şi asuma funcţia de pompare a sângelui), greaţă, vărsături, dureri în capul pieptului, diaree, dureri abdominale, acumulare de gaze în intestin, lipsa poftei de mancare, rare cazuri de ulcer gastro- duodenal, hemoragie digestivă sau perforaţie, exacerbarea colitei ulcerohemoragice; iritaţii locale sau agravarea bolii hemoroidale, dureri de cap, ameţeli şi somnolenţă, amorţeli, tulburări de memorie, dezorientare, tulburări de vedere şi auz, insomnie, iritabilitate, depresie, anxietate, erupţii ale pielii, mâncărimi, eczeme, roşeaţă, purpură, sânge în urină, necroza rinichilor, insuficienţă renală acută, creşteri ale transaminazelor, hepatite cu sau fără icter, scăderea numărului de globule albe, scăderea numărului de trombocite, scăderea numărului de globule roşii, bronhospasm, anafilaxie, diaree şi dureri rectale.

Medicamente precum Acedofen supozitoare se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5 Cum se păstrează Acedofen supozitoare

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.              

Ase păstra la temperaturi sub25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Acedofen supozitoare după data de expirare înscrisă pe ambala], după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  Informaţii suplimentare

Ce conţine Acedofen supozitoare

Substanţele active sunt: paracetamol 500 mg şi didofenac sodic 50 mg.

Celelalte componente sunt: grăsime solidă, parafină lichidă.

Cum arată Acedofen supozitoare şi conţinutul ambalajuluf Cutie cu 2 folii termosudate AI-PE a câte 3 supozitoare. Cutie cu 2 folii termosudate AI-PE a câte 6 supozitoare.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr.1,707410, laşi, RomâniaPentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect Aceclofen Supozitoare a fost aprobat în Aprilie, 2007

Orice redamaţie va fi însoţită de cutia cu datele de identificare ale produsului

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesarsă-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Medicamentul ACECLOFEN 500mg/50mg conține substanța paracetamol+diclofenac și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) M01AB55 este Sistemul musculo-scheletic | Produse antiinflamatoare și antireumatice, non-steroidiene | Derivați de acid acetic și substanțe înrudite.

Date generale despre ACECLOFEN 500mg/50mg ANTIBIOTICE

Substanța: paracetamol+diclofenac

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2022

Codul comercial: W14016001

Concentrație: 500mg/50mg

Forma farmaceutică: SUPOZITOARE

Cantitate: 6

Prezentare produs: cutie x2 folii termosudate al/pe x3 supoz

Tip produs: generic

Restricții eliberare rețetă: P-6L – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care nu se reține în farmacie (se poate reînnoi); prescripția medicală poate fi folosită timp de 6 luni din momentul eliberării.

Preț: 15.96 RON

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close