Prospect MicardisPlus

Sharing

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

MicardisPlus 80 mg/12,5 mg comprimate

telmisartan/hidroclorotiazidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.    

–  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.                         

–  Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–  Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l j daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

 

micardis plus prospect
micardis plus prospect

 

 

 

 

 

 

 

 

–   Ce este MicardisPlus şi pentru ce se utilizează

–   înainte să luaţi MicardisPlus

–   Cum să luaţi MicardisPlus

–   Reacţii adverse posibile

–   Cum se păstrează MicardisPlus                                                               

–   Informaţii suplimentare

–   CE ESTE MICARDISPLUS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

MicardisPlus este o asociere a două substanţe active, telmisartan şi

hidroclorotiazidă, într-un singur comprimat. Ambele substanţe ajută la controlul tensiunii arteriale.

-Telmisartanul aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II. Angiotensina II este o substanţă prezentă în organism, care determină îngustarea vaselor sanguine, ceea ce va face să crească presiunea sanguină,. Telmisartanul determină blocarea acestui efect al , angiotensinei II, realizând relaxarea vaselor sanguine şi micşorând astfel presiunea sângelui.

  • Hidroclorotiazida aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de diuretice tiazidice, care vă determină creşterea cantităţii de urină, ceea ce conduce la scăderea tensiunii arteriale.

Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate afecta vasele sanguine din t câteva organe, ceea ce poate determina uneori infarct miocardic, insuficienţă cardiacă sau renală, accident vascular cerebral sau orbire. în mod obişnuit, nu apar simptome ale hipertensiunii arteriale înainte de apariţia afecţiunilor. De aceea este necesară măsurarea cu regularitate a tensiunii arteriale pentru a verifica dacă aceasta este sau nu în limite normale.

MicardisPlus este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială crescută) la pacienţi a căror tensiune arterială este insuficient controlată dacă fie telmisartanul, fie hidroclorotiazida sunt administrate separat.

5. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MICARDISPLUS

Nu luaţi MicardisPlus

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la telmisartan sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor de MicardisPlus (vezi „Informaţii suplimentare” pentru lista celorlalte componente).
  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hidroclorotiazidă sau ia orice alte medicamente derivate de sulfonamidă.
  • dacă sunteţi gravidă de mai mult de 3 luni. (De asemenea, este bine să evitaţi utilizarea MicardisPlus la începutul sarcinii – vezi secţiunea Sarcina).

• dacă suferiţi de o boală gravă a ficatului, cum ar fi colestază sau obstrucţie biliară (dificultate a eliminării bilei din vezica biliară) sau altele.

• boală hepatică severă.

  • dacă aveţi o boală renală severă.
  • dacă medicul dumneavoastră descoperă că aveţi o concentraţie scăzută de potasiu sau o concentraţie crescută de calciu în sângele dumneavoastră care nu a reacţionat bine la tratament.

Dacă sunteţi în oricare din situaţiile de mai sus, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua MicardisPlus.

 

Aveti grija deosebita cand luati MicardisPlus

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră aaca suferiţi sau aţi suferit de vreuna dintre următoarele afecţiuni sau tulburări:

–  tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială), care apare mai ales atunci când sunteţi deshidratat (pierdere excesivă a apei din corp) sau suferiţi de un deficit de sare din cauza unui tratament diuretic (comprimate diuretice/de apă), diete sarace în sare, diaree, vărsături sau hemodializă.

–  afecţiune renală sau transplant de rinichi.

–  stenoza arterei renale (îngustarea vaselor de sânge într-unui sau în ambii rinichi).

–  afecţiune hepatică.

–  probleme cardiace.

–  diabet.

–  gută.

–  concentraţii crescute ale aldosteronului (retenţie de apă şi sare în organism, asociate cu dezechilibrul diferitelor minerale din sânge).

–  lupus eritematos (denumit şi „lupus” sau „LES”) o boală care apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă organismul.

Trebuie să vă informaţi medicul dacă dumneavoastră credeţi că aţi putea fi (sau aţi putea rămâne) gravidă.

 

Acum se mai citeste