Prospect Micardis

Sharing

Micardis 80 mg comprimate

Telmisartan

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament

– Păstraţi acest prospect S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm sări spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

micardis prospect
micardis prospect

în acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Micardis şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi Micardis
 3. Cum să luaţi Micardis
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Micardis
 6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE MICARDIS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Micardis aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II. Angiotensina II este o substanţă produsă de corpul dumneavoastră, care produce micşorarea diametrului vaselor sanguine, determinând astfel creşterea tensiunii dumneavoastre arteriale. Micardis blochează acest efect al angiotensinei D, vasele sanguine se relaxează şi tensiunea dumneavoastră arterială se micşoreăză.

Micardis este folosit pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale (tensiune arterială crescută).Termenul “esenţială” înseamnă că tensiunea arterială crescută nu este cauzată de alte afecţiuni.

Dacă nu este tratată, tensiunea arterială crescută poate afecta vasele de sânge in unele organe, ceea ce ar putea conduce uneori la atac de cord, insuficienţă cardiacă sau renală, infarct miocardic sau orbire. De obicei nu există simptome ale tensiunii arteriale crescute înainte de apariţia afecţiunii. De aceea este important să se măsoşre în mod regulat tensiune arterială pentru a verifica dacă se găseşte în limitele normale.

Micardis este folosit, de asemenea, pentru reducerea evenimentelor cardiovasculare (de exemplu infarct miocardic sau accident vascular cerebral) la pacienţi cu risc datorat reducerii sau blocării circulaţiei sângelui către inimă sau către picioare, sau care au suferit un accident vascular cerebral sau suferă de o formă de diabet zaharat cu mare risc. Medicul dumneavoastră vă poate informa dacă prezentaţi un risc crescut de apariţie a acestor evenimenteL

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MICARDIS Nu utilizaţi Micardis

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la telmisartan sau la oricare dintre celelalte componente conţinute în Micardis comprimate (vezi pct Informaţii importante privind unele componente ale Micardis)
 • dacă sunteţi gravidă de mai muftde 3 luni. (De asemenea, este bine evitaţi utilizarea Micardis la începutul sarcinii- vezi secţiunea Sarcina).
 • dacă suferiţi de afecţiuni hepatice severe cum sunt colestaza sau obstrucţia biliară (dificultăţi în eliminarea bilei din ficat şi din vezica biliară) sau alte afecţiuni severe ale ficatului.

Dacă sunteţi în vreuna din situaţiile de mai sus, vă rugăm să vă informaţi medicul sau farmacistul înainte de a lua Micardis.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Micardis

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi sau aţi suferifde oricare dintre afecţiunile următoare:

 • Boii renale sau aveţi un transplant renal
 • Stenoza arterei renale (îngustarea vaselor de sânge la unul sau ambii rinichi)
 • Boli hepatice
 • Probleme cardiace
 • Valori crescute ale concentraţiei de aldosteron (retenţie de apă şi de sare în corp împreună cu dezechilibre ale diferitelor minerale din sânge).

-Tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială) care poate să apară dacă sunteţi deshidratat (pierdere excesivă, de apă din corp) sau aveţi un deficit de sare din cauza terapiei cu diuretice (“comprimate care elimină apa din corp”), dietă săracă în sare, diaree sau vărsături

• Valori crescute ale concentraţiei potasiului în sânge.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 2.00 out of 5)

Loading...