Prospect Fer-sol

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Fer-sol, solutie interna

Ferricholinatum

Compozitie
Fiecare 1 ml contine citrat de fier colina 200 mg (24 mg Fe elementar, fier trivalent – preparate orale). 

Actiune terapeutica
Antianemic prin aport de fier. fierul, prezent in Fer-Sol sub forma chelata este mai putin astringent, mai solubil in sucurile digestive, mai bine absorbit si mai putin iritant pentru tractul digestiv. De asemenea, fiind o sare a acidului citric, nu necesita aport suplimentar de vitamina C pentru fixare. Fer – Sol este foarte bine tolerat de bolnavi. Fer – Sol se poate administra din prima zi de viata. 

Indicatii
Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive. 

Fer-Sol Prospect
Fer-Sol Prospect

Precautii
Fierul scade absorbtia tetraciclinelor. Absorbtia digestiva este redusa de: cimetidina, antiacide, cofeina, fiind necesar un interval de 2 – 3 ore intre administrarea Fer-Sol-ului si a acestora. 

Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale usoare si tranzitorii. 

Mod de administrare
copii – sub 2 ani 5 picaturi de 3 ori pe zi;
        –  2-6 ani 10 picaturi de 3 ori pe zi;
        –  6 -10 ani 15 picaturi de 3 ori pe zi. 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Fer-sol