Prospect Tot’Hema – Supliment de Fier – Anemie

Prospect : Informatii pentru utilizator

Tot’Hema Prospect

solutie buvabila – fiole

COMPOZITIE:

  • GLUCONAT DE FIER: contine echivalentul a 50 mg Fe++;
  • GLUCONAT DE MANGAN: contine echivalentul a 1,33 mg Mn;
  • GLUCONAT DE CUPRU: contine echivalentul a 0,70 mg Cu;
  • Benzoat de sodiu: 20 mg;
  • Excipienti (E 150) q.s.f. o fiola buvabila de 10 ml.

Prospect Tot’Hema – INDICATII: acest medicament contine un supliment de fier si este folosit in tratamentul anemiei cu eficienta de fier.

Prospect Tot’Hema – CONTRAINDICATII: anemiile care nu au drept cauza deficienta de fier.

Prospect Tot’Hema – PRECAUTII DE FOLOSIRE: consumul de ceai in cantitati mari inhiba absorbtia fierului. A se lua in consideratie aportul de 3 g de zahar/fiola in ratia zilnica de hrana. Prevenirea deficientei de fier la sugar se bazeaza pe introducerea la timp a unei alimentatii diversificate.

INFORMATI SISTEMATIC MEDICUL SAU FARMACISTUL DUMNEAVOASTRA DESPRE TRATAMENTELE CURENTE.

tothema prospect
tothema prospect

NU LASATI PRODUSUL LA INDEMANA COPIILOR.

Prospect Tot’Hema – EFECTE ADVERSE: sub tratament, materiile fecale se coloreaza in negru; simptome digestive: arsuri gastrice, greata, constipatie, diaree.

Prospect Tot’Hema – DOZAJUL Sl MODUL DE UTILIZARE:

– fiolele se beau dupa diluarea lor in apa indulcita, apa normala sau intr-o bautura racoritoare. Este de preferat administrarea produsului inainte de masa, dar administrarea si dozajul se modifica in functie de toleranta digestiva.

Tratament curativ: la adulti: de la 100-200 mg de fier metalic pe zi, adica 2-4 fiole Tot’Hema; la sugari si la copii: 5-10 mg de fier metalic/kg corp/zi.

Tratament preventiv: la femei insarcinate: 50 mg de fier metalic/zi, adica o fiola de Tot’Hema pe zi in timpul ultimelor doua trimestre de sarcina, adica din luna a IV-a.

Durata tratamentului trebuie sa fie suficienta pentru corectarea anemiei si restabilirea rezervelor de fier, care sunt de 600 mg la femeia adulta si de 1.200 mg la barbat. In anemia prin deficienta de fier severa se administreaza timp de 3-6 luni in functie de starea rezervelor de fier.

Tratamentul se poate prelungi daca nu este controlata cauza anemiei.

Controlul eficientei terapeutice se va face dupa cel putin 3 luni de tratament: se va urmari corectarea anemiei (hemoglobina, indicii eritrocitari) si refacerea rezervelor de fier (fierul seric si saturatia transferinei). Se va respecta durata tratamentului.

IN TOATE CAZURILE, RESPECTATI CU STRICTETE PRESCRIPTIILE MEDICALE. Cititi prospectul mai departe.

SUPRADOZAJ: cazurile de supradozaj cu saruri de fier au fost raportate dupa ingestii masive, in special la copiii mai mici de 2 ani, simptomele includ in cele mai multe cazuri greata, varsaturi si stari de soc. Tratamentul lor se face in spital cât mai repede posibil.

IN CAZ DE DUBIU, NU EZITATI SA INTREBATI MEDICUL SAU FARMACISTUL DUMNEAVOASTRA.

PREZENTARE: cutie cu 20 de fiole.

A NU SE FOLOSI DUPA DATA LIMITA INDICATA PE CUTIE.

LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL 7-9,