Prospect Axycef

 Prospect : Informatii pentru utilizator

 Axycef Prospect

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inaintea inceperii tratamentului.

Pastrati acest prospect. Poate veti avea nevoie sa-l recititi.

Daca aveti intrebari, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra si nu trebuie sa-l recomandati si altcuiva. Ii poate face rau, chiar daca simptomele sunt aceleasi cu ale dumneavoastra.

In acest prospect veti gasi:

 1. Ce contine Axycef si pentru ce este utilizat.
 2. Precautii inaintea inceperii tratamentului cu Axycef.
 3. Cum  sa utilizati Axycef.
 4. Reactii  adverse posibile.
 5. Pastrarea produsului Axycef.
Axycef prospect
Axycef prospect

AXYCEF  125

Comprimate acoperite, 125 mg

AXYCEF  250

Comprimate acoperite, 250 mg

AXYCEF  500

Comprimate acoperite, 500 mg Compozitie

Ax/cef 125 mg:Un comprimat acoperit contine cefuroxim 125 mg sub,forma de cefuroxim axetil 150,36 mg si excipienti: nucleu: laurilsulfat de sodiu, copovidona, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal, manitol (granulat), celuloza microcristalina, crospovidona, talc; strat de acoperire: manitol, amidon solubil, talc, dioxid de titan (E 171), aspartam.

Axycef 250 mg:Un comprimat acoperit contine cefuroxim 250 mg sub forma de cefuroxim axetil 300,72 mg si excipienti: nucleu: laurilsulfat de sodiu, copovidona, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal, manitol (granulat), celuloza icrocristalina, crospovidona, talc; strat de acoperire: manitol, amidon solubil, talc, dioxid de titan (E 171), aspartam.

Axycef 500 mg:Un comprimat acoperit contine cefuroxim 500 mg sub forma de cefuroxim axetil 601,44 mg si excipienti: nucleu: laurilsulfat de sodiu, copovidona, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal, manitol (granulat), celuloza microcristalina, crospovidona, talc; strat de acoperire: manitol, amidon solubil, talc, dioxid de titan (E 171), aspartam.

Grupa farmacoterapeutica: alte antibiotice beta-lactamice; cefalosporine si substante inrudite.

Indicatii terapeutice

Axycef poate fi utilizat in tratamentul urmatoarelor infectii cauzate de bacterii, incluzand:

 • Infectii ale aparatului respirator (bronsite sau pneumonii);
 • Infectii ale urechilor, nasului si gatului;
 • Infectii ale aparatului urinar (inflamatii ale rinichilor si vezicii urinare);
 • Infectii ale pielii si tesuturilor moi;
 • Infectii gonococice (boala cu transmitere sexuala);
 • Tratamentul fazei precoce a bolii Lyme si profilaxia acestei boli la adulti si copii peste 12 ani.

Contraindicatii

NU trebuie sa utilizati Axycef daca aveti sau vi s-a spus ca aveti hipersensibilitate sau alergie la antibioticele cefalosporinice si / sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii

Axycef poate fi folositor sau nu pentru dumneavoastra, daca apare una din situatiile de mai jos. Daca nu sunteti sigur, spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Axycef:

Sunteti sau credeti ca sunteti insarcinata sau alaptati.

Daca ati avut vreodata reactie alergica la penicilina.

Daca aveti diaree severa sau varsaturi.

Daca aveti sifilis sau sunteti in tratament pentru boala Lyme, poate aparea o reactie Jarisch- Herxheimer (acutizarea simptomelor). Aceasta reactie este de obicei autolimitata. Daca aveti nelamuriri, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Interactiuni

Asigurati-va ca ati spus medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati, indiferent daca acestea sunt recomandate de medic sau sunt fara prescriptie medicala:medicamente care           schimba      pH-ul      gastric     (de       exemplu

omeprazol sau lansprazol),antibiotice bacteriostatice (de exemplu tetraciclinele), macrolide       (de           exemplu eritromicina au             azitromicina),

cloramfenicol, probenecid.

Daca efectuati teste sanguine (cum este testul Coombs) sau determinarea glucozei din urina, intrebati medicul dumneavoastra daca medicamentul poate determina reactii fals pozitive.

Sarcina si alaptarea

In general, cereti sfatul medicului inainte de a utiliza orice medicament.

Nu exista date suficiente referitoare la efectele Axycef asupra fatului, daca se administreaza la femeile insarcinate. Pana in prezent, testele la animal nu au evidentiat efecte teratogene. Cefuroxim traverseaza bariera feto – placentara. Daca este necesara administrarea in cursul sarcinii, trebuie evaluat raportul beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat. Cefuroxim este excretat intr-o mica masura in laptele matern; de aceea, trebuie sa incetati sa alaptati in timpul tratamentului cu acest produs medicamentos. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Axycef nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante despre excipientii Axycef, comprimate acoperite

Datorita continutului de aspartam, sursa de fenilalanina, se recomanda prudenta la pacientii cu fenilcetonurie. Un comprimat acoperit Axycef 125 contine 0,2 mg aspartam. Un comprimat acoperit Axycef 250 contine 0,3 mg aspartam. Un comprimat acoperit Axycef500 contine 0,4 mg aspartam.

Acum se mai citeste