Prospect Amoxiplus 875 / 125 mg | Infectii Respiratorii Urinare

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Amoxiplus Prospect

 875 mg/125 mg comprimate filmate

Amoxicilină/Acid clavulanic

Antibiotice

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Amoxiplus Prospect
Amoxiplus Prospect

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament,

 -Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. -Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

 
 1. Ce este Amoxiplus şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi Amoxiplus
 3. Cum să luaţi Amoxiplus
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Amoxiplus
 6. Informaţii suplimentare

1. Ce este Amoxiplus şi pentru ce se utilizează

Amoxiplus este un antibiotic şi acţionează ucigând bacteriile care provoacă infecţii. Conţine două —medicamente diferite-denuroite amoxicilină şi acid etevulanic. Amoxicilina apartine unei clase de medicamente denumite “peniciline”, cărora le poate fi blocată funcţionarea (pot fi inactivate). , Cealaltă substanţă activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru. Amoxiplus este indicat pentru tratamentul următoarelor infecţii bacteriene, la copii şi adulţi: •infecţii ale urechii sau ale sinusurilor •infecţii ale tractului respiratorinfecţii ale tractului urinar

•infecţii ale pielii şi ale ţesuturilor moi, inclusiv infecţii dentare •infecţii osoase şi articulare.

2. înainte să luaţi Amoxiplus

Nu luaţi Amoxiplus :

•dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amoxicilină, acid clavulanic, penicilină sau la oricare dintre celelalte componente ale Amoxiplus (enumerate la punctul 6)

•dacă aţi avut vreodată vreo reacţie alergică (de hipersensibilitate) la orice alt antibiotic. Aceasta

poate include o erupţie pe piele sau o umflare a feţei sau gâtului.

•dacă aţi avut vreodată probleme hepatice sau icter (îngălbenirea pielii) când aţi luat un

antibiotic.

Nu luaţi Amoxiplus dacă oricare dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră

Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Amoxiplus .

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Amoxiplus

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua acest medicament dacă:

•aveţi mononucleoză infecţioasă

•urmaţi tratament pentru probleme hepatice sau renale

•nu urinaţi regulat.

Dacă nu sunteţi sigur dacă vreuna dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Amoxiplus . în anumite situaţii, medicul dumneavoastră poate face investigaţii pentru a determina tipul de bacterie care a provocat infecţia dumneavoastră. în funcţie de rezultat, este posibil să primiţi concentraţii diferite de Amoxiplus sau alte medicamente.

Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent

Amoxiplus poate agrava unele dintre afecţiunile existente sau poate provoca reacţii adverse. Acestea includ reacţii alergice, convulsii şi inflamaţia intestinului gros. Trebuie să fiţi atent la anumite simptome în timp ce luaţi Amoxiplus , pentru a reduce riscul oricăror probleme. Vezi “Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent” la punctul 4.

Analize de sânge şi de urină

Dacă faceţi analize de sânge (cum ar fi analize ale formulei globulelor roşii ale sângelui sau analize

ale funcţiei hepatice) sau analize urinare (pentru glucoză), spuneţi-i medicului sau asistentei că luaţi Amoxiplus . Trebuie să faceţi acest lucru din cauză că Amoxiplus poate influenţa rezultatele acestor tipuri de analize.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fără prescripţie medicală sau medica­mente din plante.

în cazul în care luaţi alopurinol (utilizat pentru gută), concomitent cu Amoxiplus va creşte proba­bilitatea de a avea o reacţie alergică pe piele.

în cazul în care luaţi probenecid (utilizat pentru gută), medicul dumneavoastră poate decide ajustarea dozei dumneavoastră de Amoxiplus*.

Dacă se iau, concomitent cu Amoxiplus , medicamente care împiedică formarea de cheaguri de sânge (cum ar fi warfarina), atunci vor fi necesare analize de sânge suplimentare. Amoxiplus poate afecta modul în care funcţionează metotrexatul (un medicament utilizat pentru a trata cancerul sau afecţiunile reumatice).

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi, vă rugăm informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Amoxiplus poate provoca reacţii adverse, iar simptomele vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule.

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât dacă vă simţiţi bine. 3. Cum să luaţi Amoxiplus

Luaţi întotdeauna Amoxiplus exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu greutatea de cel puţin 40 kg •doza uzuală – 1 comprimat de două ori pe zi •doza crescută -1 comprimat de trei ori pe zi

Copii cu greutate mai mică de 40 kg

Copiii cu vârsta de cel mult 6 ani trebuie să fie trataţi, de preferinţă, cu Amoxiplus suspensie orală sau plicuri.

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului când administraţi Amoxiplus comprimate copiilor cu greutate mai mică de 40 kg.

Pacienţii cu probleme renale şi hepatice

•Dacă aveţi probleme renale, doza poate fi modificată. Medicul dumneavoastră poate alege o concentraţie diferită sau un alt medicament.

•Dacă aveţi probleme hepatice este posibil să faceţi mai des analize de sânge pentru a vedea cum funcţionează ficatul dumneavoastră.

Cum să luaţi Amoxiplus                          

•înghiţiţi comprimatele întregi cu un pahar de apă la începutul unei mese sau imediat înainte de masă •Spaţiaţi dozele la intervale egale în timpul zilei, lăsând un interval de cel puţin 4 ore între ele. Nu luaţi 2 doze într-o oră.

•Nu luaţi Amoxiplus mai mult de 2 săptămâni. Dacă continuaţi să nu vă simţiţi bine, trebuie să mergeţi din nou la medic.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Amoxiplus

Dacă luaţi prea mult Amoxiplus , semnele pot include disconfort la nivelul stomacului (greaţă, vărsături sau diaree) sau convulsii. Discutaţi cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Luaţi cu dumneavoastră cutia sau flaconul medicamentului pentru a-l arăta medicului.

Dacă uitaţi să luaţi Amoxiplus

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi. Nu trebuie să luaţi următoarea doză prea curând, ci să aşteptaţi să treacă aproximativ 4 ore înainte de a lua următoarea doză.

Dacă încetaţi să luaţi Amoxiplus

Continuaţi să luaţi Amoxiplus până la terminarea tratamentului, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Aveţi nevoie de fiecare doză pentru â ajuta la combaterea infecţiei. Dacă o parte din bactem supravieţuiesc, ele pot provoca revenirea infecţiei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4.Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amoxiplus poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent

 Reacţii alergice: •erupţie pe piele

•inflamaţia vaselor de sânge (vasculită) care poate fi vizibilă ca pete umflate roşii sau violet pe piele, dar care poate afecta şi alte părţi ale corpului

•febră, durere articulară, umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, subbraţului sau zonei inghinale •umflare, uneori a feţei sau gurii (angioedem), care determină dificultăţi de respiraţie •colaps.

Contactaţi un medic imediat dacă prezentaţi vreunul dintre aceste simptome. întrerupeţi adminis­trarea de Amoxiplus*.

Inflamaţia intestinului gros

Inflamaţia intestinului gros, care provoacă diaree apoasă, de obicei însoţită de sânge şi mucus, durere de stomac şi/sau febră.

Contactaţi-1 pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil pentru recomandări în cazul în care prezentaţi aceste simptome.

Reacţii adverse foarte frecvente

Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane •diaree (la adulţi).

Reacţii adverse frecvente

Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane

•candidoză (candida – o infecţie fungică a vaginului, cavităţii bucale sau a pliurilor pielii)

•senzaţie de rău (greaţă), mai ales în cazul dozelor mari

în acest caz luaţi Amoxiplus înainte de masă.

•vărsături

•diaree (la copii).

Reacţii adverse mai puţin frecvente

Acestea pot afecta până la 1 din 100 de persoane

•erupţie pe piele, mâncărime

•urticarie (erupţie supradenivelată cu mancărimi)

•indigestie

•ameţeli

•durere de cap.

Reacţii adverse mai puţin frecvente care se pot observa în analizele dumneavoastră de sânge: •creşterea valorilor anumitor substanţe (enzime) produse de ficat.

Reacţii adverse rare

Acestea pot afecta până la 1 din 1000 de persoane

•erupţie pe piele, care poate fi veziculară şi care poate arăta ca nişte mici ţinte (pete închise la culoare în centru înconjurate de o zonă mai palidă, cu un inel închis la culoare în jurul marginii – eritem polimorf)

Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome; contactaţi de urgenţă un medic.

Reacţii adverse rare care se pot observa în analizele dumneavoastră de sânge: •număr mic de celule implicate în procesul de coagulare a sângelui •număr mic de globule albe.

Alte reacţii adverse

Alte reacţii adverse au apărut la un număr foarte mic de persoane, dar frecvenţa lor exactă nu este cunoscută.

•reacţii alergice (a se vedea mai sus) •inflamaţie a intestinului gros (a se vedea mai sus) •reacţii grave ale pielii:

-o erupţie generalizată cu vezicule şi descuamare a pielii, mai ales în jurul gurii, nasului, ochilor şi organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson) şi o formă mai severă, provocând o descuamare extensivă a pielii (mai mult de 30% din suprafaţa corporală – necroliză epidermică toxică) -erupţie generalizată cu piele roşie şi mici vezicule conţinând puroi (dermatitâ buloasâ exfoiiativâ)

-o erupţie roşie, solzoasă, cu noduli sub piele şi vezicule (pustulozâ exantematică).

Contactaţi imediat un medic dacă prezentaţi oricare dintre aceste simptome. •inflamaţie hepatică (hepatită)

•icter, provocat de o creştere a bilirubinei din sânge (o substanţă produsă în ficat) care face ca pielea dumneavoastră şi albul din jurul ochilor să fie galbene •inflamaţia tubulilor renali

•este necesar să treacă mai mult timp ca sângele să coaguleze •hiperactivitate

•convulsii (la persoanele care iau doze mari de Amoxiplus sau care au probleme renale)

• limbă de culoare neagră care arată păroasă

•dinţi pătaţi (la copii), de obicei care dispar prin periere.

Reacţii adverse care se pot observa în analizele dumneavoastră de sânge sau de urină:

•o scădere severă a numărului de globule albe

•un număr scăzut de globule roşii (anemie hemolitică)

•cristale în urină.

Dacă vă apar reacţii adverse

Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă oricare dintre reacţiile adverse devine severă sau îngrijorătoare, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

5. Cum se păstrează Amoxiplus

Nu utilizaţi Amoxiplus după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare Ce conţine Amoxiplus

-Substanţele active sunt amoxicilina şi acidul clavulanic. Fiecare comprimat filmat conţine 875 mg amoxicilină (sub formă de amoxicilină trihidrat 1003,44 mg) şi 125 mg acid clavulanic (sub formă de clavulanat de potasiu – Avicel (1:1) 277,77 mg).

-Celelalte componente sunt: nucleu- celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film- hipromeloză 5 cp (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, hipromeloză 15 cp (E 464).

Cum arată Amoxiplus şi conţinutul ambalajului

Amoxiplus 875 mg/125 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate având formă de capsulă, de culoare albă, marcate cu logo “A” pe una din feţe şi cu o linie transversală între cifrele “6” şi “5” marcate pe cealaltă faţă.

Amoxiplus 875 mg/125 mg comprimate filmate este disponibil în cutii cu unul sau 2 blistere din PA- Al-PVC/Al a câte 7 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr.1, laşi, România

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2010

Rugăm a însoţi orice reclamaţie cu prezentul prospect.

Sfaturi/Educaţie medicală

Antibioticele sunt utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii. Sunt ineficiente împotriva infecţiilor provocate de virusuri.

Uneori o infecţie provocată de o bacterie nu se vindecă în urma unei cure de tratament cu un antibiotic. Una dintre cele mai frecvente cauze se datorează rezistenţei la antibioticul utilizat pe care o dezvoltă bacteria care a provocat infecţia. Aceasta înseamnă că acestea pot supravieţui sau chiar se pot înmulţi, în ciuda tratamentului cu antibiotic.

Bacteriile pot deveni rezistente la antibiotice din numeroase motive. Utilizarea responsabilă a antibioticelor poate ajuta la reducerea şanselor de dezvoltare a rezistenţei bacteriene.

Când medicul vă prescrie o cură de tratament cu un antibiotic, acesta este pentru a trata infecţia dumneavoastră curentă. Urmând sfaturile de mai jos veţi ajuta la prevenirea riscului de apariţie a bacteriilor rezistente care ar putea opri funcţionarea antibioticului.

 • Este         foarte important să luaţi antibioticul în doza corectă, la momentul corespunzător şi pentru numărul indicat de zile. Citiţi informaţiile de pe etichetă şi dacă aveţi nelămuriri cereţi explicaţii medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Nu             trebuie să luaţi un antibiotic decât dacă acesta a fost prescris special pentru dumneavoastră şi trebuie să îl utilizaţi numai pentru a trata infecţia pentru care a fost prescris.
 • Nu             trebuie să luaţi antibiotice care au fost prescrise altor persoane chiar dacă acestea au avut o infecţie asemănătoare cu a dumneavoastră.
 • Nu trebuie să daţi altor persoane antibioticele care au fost prescrise pentru dumneavoastră.
 • După     completarea tratamentului conform indicaţiilor medicului dumneavoastră, trebuie să returnaţi orice antibiotic nefolosit farmaciei dumneavoastră pentru a fi eliminate corespunzător.
 •  

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close