Prospect Coryol 6,25-25 mg- Hipertensiune Arteriala

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Prospect Coryol comprimate 

 6,25 mg; 12,5 mg ; 25 mg

Carvedilol

Compozitie

Coryol, comprimate 6,25 mg

 

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa mai aveti nevoie sa il recititi.

întrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi. Acest medicament a fost prescis numai pentru dumneavoastra personal. Daca este administrat altor pacienti, chiar cu aceeasi simptomatologie, poate produce efecte negative.

 

Un comprimat contine carvedilol 6,25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Coryol, comprimate 12,5 mg

Un comprimat contine carvediloi 12,5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Coryol, comprimate 25 mg

Un comprimat contine carvedilol 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutica: agenti alfa sf beta-blocanti

coryol prospectcoryol prospect

Cum actioneaza Coryol

Comprimatele de Coryol contin carvedilol, care apartine grupului de medicamente numite agenti alfa si beta-blocanti. Carvedilolul scade tensiunea arteriala si frecventa cardiaca si previne aparitia durerilor de piept (angina pectorala). La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, amelioreaza functia cordului si simptomele bolii. Efectul sau asupra tensiunii arteriale si frecventei cardiace este maxim la 1 – 2 ore de la administrare. Efectul complet asupra tensiunii arteriale apare de obicei in 1-2 saptamani.

Pentru ce se utilizeaza Coryol?Coryol se utilizeaza in tratamentul hipertensiunii arteriale.

Hipertensiunea arteriala duce la forme variate de boli cardiovasculare. Medicamentul v-a fost prescris de catre medic pentru prevenirea infarctului de miocard si a hemoragiei cerebrale, In acest fel prelungindu-va viata. Medicul va decide daca trebuie sa luati Coryol impreuna cu alte medicamente cu efect antihipertensiv.

Coryol este utilizat pentru prevenirea durerilor de piepMangina pectorala).

Chiar daca luati Coryol, trebuie sa continuati dieta si activitatea fizica, dupa indicatiile medicului Coryol este recomandat pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica.

Cine nu trebuie sa utilizeze Coryol

Nu trebuie sa utilizati Coryol daca ati avut reactii de hipersensibilitate la carvedilol sau la oricare dintre excipienti! produsului. Nu se recomanda Coryol daca aveti: astm bronsic sau boala pulmonara cronica obstructiva, insuficienta hepatica severa, ritm cardiac scazut sau alte afectari ale ritmului cardiac, insuficienta cardiaca severa sau instabila hemodinamic, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar sau soc cardiogen.

Informati medicul dumneavoastra daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.

Precautii

La initierea tratamentului cu Coryol si la cresterea dozelor ridicati-va in picioare cu atentie, deoarece puteti avea ameteli sau vertij. Fiti deosebit de precauti daca aveti insuficienta cardiaca, daca folosiţi alte medicamente cu efect hipotensiv sau daca aveti peste 65 ani.

Interactiuni

înainte de a lua Coryol, informati medicul dumneavoastra daca luati orice alt medicament, chiar si produse fara prescriptie medicala.

Coryol nu trebuie administrat in cazul tratamentelor intravenoase cu verapamil sau diltiazem. Administrarea concomitenta a Coryol si a altor medicamente, anumite antiaritmice, antihipertensive, aniianginoase si antidiabetice, narcotice, picaturi oftalmice cu p-blocante, antagonisti adrenergici (de ex. inhibitori de monoamino-oxidaza si rezerpina), digoxina, alcaloizi din secara cornuta, clonidina si medicamente care afecteaza activitatea enzimelor hepatice, ca cimetidina sau rifampicina, poate determina reducerea sau cresterea efectului Coryol sau al acestor medicamente.

Atentionari speciale

înformati medicul dumneavoastra daca aveti boli cardiace, vasculare, renale sau hepatice, diabet, psoriazis, hipertiroidism sau feocromocitom. De asemenea, informati medicul dumneavoastra daca ati avut scaderi tensionale, reactii alergice sau acidoza metabolica. in aceste cazuri, medicul va poate da sfaturi suplimentare sau va decide daca Coryol este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Daca starea dumneavoastra se deterioreaza, consultati medicul cat mai curand posibil. înaintea interventiilor chirurgicale sau testelor alergice, informati medicul ca luati Coryol.

Copii

Siguranta si eficacitatea Coryol la copiii sub 18 ani nu au fost stabilite.

Sarcina si alaptarea

înaintea administrarii oricarui medicament cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Unele dintre medicamentele similare carvedilolului pot fi periculoase pentru fat. Deoarece nu se stie daca tratamentul cu Coryol este sigur in timpul sarcinii, va fi utilizat numai In cazuri urgente.

Nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului cu Coryol.

 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folos! utilaje

In special la initierea tratamentului cu Coryol sau la cresterea dozelor, tensiunea arteriala poate scadea excesiv si produce ameteli. Daca aveti ameteli, evitati conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

Doze si mod de administrare

Urmati strict indicaţiile medicului dumneavoastra. Nu trebuie sa modificaţi dozele sau sa intrerupeti tratamentul fara sa intrebati medicul dumneavoastra.

Hipertensiune arteriala: doza initiala este de 12,5 mg carvedilol pe zi (dimineata) sau 6,25 mg carvedilol de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Medicul poate mari treptat dozele. Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol de 2 ori/zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Angina pectorala cronica stabila: doza initiala este de 12,5 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Medicul poatecreste gradat dozele. Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Peste 70 ani, nu se recomanda mai mult de 25 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Medicul va decide administrarea unei doze mai mici in caz ca sunteti o persoana in varsta, daca aveti insuficienta cardiaca sau daca faceti tratament concomitent cu alte medicamente.

Insuficienta cardiaca cronica: medicul va ajusta dozele in conformitate cu starea sanatatii dumneavoastra. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Doza initiala este foarte scazuta: 3,125 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Medicul va creste doza cu atentie, pana la atingerea unei doze optime. Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol, de 2 ori pe zi. Daca aveti peste 85 kg, puteti utiliza maxim 50 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic.

Coryol este administrat in completarea tratamentului insuficientei cardiace, alaturi de alte medicamente.

Medicul dumneavoastra va va monitoriza cu atentie la inceputul tratamentului si la cresterea dozelor.

Daca aveti simptome neplacute dupa oricare doza (de ex. daca va simtiti mai obosit sau respiratia este mai dificila), informati medicul dumneavoastra cat mai repede. Acesta va decide daca este necesara modificarea terapiei.

Daca aveti impresia ca medicamentul este prea puternic sau prea slab, informaţi medicul dumneavoastra sau farmacistul.Daca uitati sa luati Coryol

Daca uitati sa luati medicamentul, luati-l cat mai curand posibil. Daca este timpul pentru o noua doza, urmati schema normala de administrare. Nu luati o doza dubla pentru a recupera o doza pierduta.

Ce efecte pot aparea fa intreruperea tratamentului

Tratamentul cu Coryol nu trebuie intrerupt brusc. Aceste lucru poate produce reactii adverse cardiovasculare severe. Dozele vor fi Feduse treptat, intr-o perioada de 1 – 2 saptamani.

Medicamentul va fi administrat cu regularitate. Daca ati facut o intrerupere mai mare de 2 saptamani, tratamentul va fi reluat de la cea mai mica doza.

Administrarea Coryol cu alimente si lichida

Nu se recomanda consumul de alcool etilic in timpul tratamentului.

Daca ati luat prea mult Coryol

Daca ati luat o supradoza, informati de urgenta medicul dumneavoastra sau farmacistul! Supradozajul usor determina o scadere a tensiunii arteriale (cu ameteli sau vertij; lesinul este, de asemenea, posibil) si reducerea ritmului cardiac. De obicei este suficient sa reduceti dozele sau sa intrerupeti temporar tratamentul.

Supradozajul masiv poate afecta serios circulatia, respiratia, functia cordului si starea de constienta. Medicul va lua masurile ce se impun pentru monitorizarea si tratamentul functiei organelor afectate. Ce masuri se pot lua pana la venirea medicului: daca sunteti constient, va puteti provoca varsatura si va puteti culca pe spate, cu capul coborat si picioarele usor ridicate. Pacientul inconstient va fi culcat pe-o parte a corpului. Nu se va incerca producerea varsaturilor la pacientii inconstienti.

Reactii adverse

La fel ca alte medicamente, Coryol poate prezenta reactii adverse.

Foarte rar apar reactii adverse severe, ce necesita reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului. Anuntati medicul imediat, daca observati aparitia de prurit, eruptii cutanate, respiratie dificila, scadere marcata a tensiunii arteriale, lesin, castig rapid in greutate, tumefierea gatului, fetei, gleznelor sau picioarelor, ritm cardiac foarte scazut sau neregulat (sub 55 batai/minut), dureri in piept, tulburari ale vederii, mictiuni frecvente, sangerari sau echimoze neobisnuite, colorarea in galben a ochilor sau pielii, modificarea comportamentului, afectare mentala sau tulburari ale somnului. Reactiile adverse ce apar in timpul tratamentului cu Coryol sunt de cele mai multe ori usoare si temporare si, de regula, nu necesita intreruperea tratamentului. Pot aparea tulburari gastro-intestinale (pierderea apetitului, diaree, greata, varsaturi), hipotensiune cu vertij sau ameteli (in special la ridicare din pat), ritm cardiac rar, oboseala, somnolenta, cefalee, dureri musculare sau articulare, senzatie de maini sau picioare reci, uscaciune a gurii si scaderea secretiei lacrimale (care poate produce neplaceri in cazul

lentilelor de contact). Nivelele glicemiei sau colesterolului pot creste. Rareori pot aparea modificari ale potentei.

Daca observaţi aparitia reacţiilor adverse, chiar nementionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Coryol, 6,25 mg; Coryol, 12,5 mg;

Cutie cu 4 blistere din OPA-AI-PVC/AI a cate 7 comprimate Coryol, 25 mg

Cutie cu 2 blistere OPA-AI-PVC/AI a cate 14 comprimate ProducatorKRKA, d. d., Novo mesto, Slovenia

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

KRKA, d.d., Novo mesto, Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Data ultimei verificari a prospectului

Februarie, 2005

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close