Prospect Coryol

 Prospect : Informatii pentru utilizator

CORYOL Prospect  comprimate 6,25 mg comprimate 12,5 mg comprimate 25 mg

Carvedilol

Compozitie

Coryol, comprimate 6,25 mg

 

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa mai aveti nevoie sa il recititi.

întrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi. Acest medicament a fost prescis numai pentru dumneavoastra personal. Daca este administrat altor pacienti, chiar cu aceeasi simptomatologie, poate produce efecte negative.

 

Un comprimat contine carvedilol 6,25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Coryol, comprimate 12,5 mg

Un comprimat contine carvediloi 12,5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Coryol, comprimate 25 mg

Un comprimat contine carvedilol 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zahar, polividona K 25, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutica: agenti alfa sf beta-blocanti

coryol prospect
coryol prospect

Cum actioneaza Coryol

Comprimatele de Coryol contin carvedilol, care apartine grupului de medicamente numite agenti alfa si beta-blocanti. Carvedilolul scade tensiunea arteriala si frecventa cardiaca si previne aparitia durerilor de piept (angina pectorala). La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, amelioreaza functia cordului si simptomele bolii. Efectul sau asupra tensiunii arteriale si frecventei cardiace este maxim la 1 – 2 ore de la administrare. Efectul complet asupra tensiunii arteriale apare de obicei in 1-2 saptamani.

Pentru ce se utilizeaza Coryol?

Coryol se utilizeaza in tratamentul hipertensiunii arteriale.

Hipertensiunea arteriala duce la forme variate de boli cardiovasculare. Medicamentul v-a fost prescris de catre medic pentru prevenirea infarctului de miocard si a hemoragiei cerebrale, In acest fel prelungindu-va viata. Medicul va decide daca trebuie sa luati Coryol impreuna cu alte medicamente cu efect antihipertensiv.

Coryol este utilizat pentru prevenirea durerilor de piepMangina pectorala).

Chiar daca luati Coryol, trebuie sa continuati dieta si activitatea fizica, dupa indicatiile medicului Coryol este recomandat pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica.

Cine nu trebuie sa utilizeze Coryol

Nu trebuie sa utilizati Coryol daca ati avut reactii de hipersensibilitate la carvedilol sau la oricare dintre excipienti! produsului. Nu se recomanda Coryol daca aveti: astm bronsic sau boala pulmonara cronica obstructiva, insuficienta hepatica severa, ritm cardiac scazut sau alte afectari ale ritmului cardiac, insuficienta cardiaca severa sau instabila hemodinamic, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar sau soc cardiogen.

Informati medicul dumneavoastra daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.

Precautii

La initierea tratamentului cu Coryol si la cresterea dozelor ridicati-va in picioare cu atentie, deoarece puteti avea ameteli sau vertij. Fiti deosebit de precauti daca aveti insuficienta cardiaca, daca folosiţi alte medicamente cu efect hipotensiv sau daca aveti peste 65 ani.

Interactiuni

înainte de a lua Coryol, informati medicul dumneavoastra daca luati orice alt medicament, chiar si produse fara prescriptie medicala.

Coryol nu trebuie administrat in cazul tratamentelor intravenoase cu verapamil sau diltiazem. Administrarea concomitenta a Coryol si a altor medicamente, anumite antiaritmice, antihipertensive, aniianginoase si antidiabetice, narcotice, picaturi oftalmice cu p-blocante, antagonisti adrenergici (de ex. inhibitori de monoamino-oxidaza si rezerpina), digoxina, alcaloizi din secara cornuta, clonidina si medicamente care afecteaza activitatea enzimelor hepatice, ca cimetidina sau rifampicina, poate determina reducerea sau cresterea efectului Coryol sau al acestor medicamente.

Atentionari speciale

înformati medicul dumneavoastra daca aveti boli cardiace, vasculare, renale sau hepatice, diabet, psoriazis, hipertiroidism sau feocromocitom. De asemenea, informati medicul dumneavoastra daca ati avut scaderi tensionale, reactii alergice sau acidoza metabolica. in aceste cazuri, medicul va poate da sfaturi suplimentare sau va decide daca Coryol este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Daca starea dumneavoastra se deterioreaza, consultati medicul cat mai curand posibil. înaintea interventiilor chirurgicale sau testelor alergice, informati medicul ca luati Coryol.

Copii

Siguranta si eficacitatea Coryol la copiii sub 18 ani nu au fost stabilite.

Sarcina si alaptarea

înaintea administrarii oricarui medicament cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Unele dintre medicamentele similare carvedilolului pot fi periculoase pentru fat. Deoarece nu se stie daca tratamentul cu Coryol este sigur in timpul sarcinii, va fi utilizat numai In cazuri urgente.

Nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului cu Coryol.

Acum se mai citeste