Prospect Oxacilina 250 – 500 mg

Sharing

Oxacilină 250 mg – capsule

Oxacilină 500 mg – capsule

Compoziţie Oxacilină  250mg

0 capsulă conţine oxacilină 250 mg, sub formă de oxacilină sodică monohidrat şi excipienţi pentru conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu şi pentru învelişul capsulei: dioxid de titan (E 171), albastru strălucitor FCF (E 133), eritrozină (E 127), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină.

Oxacilină 500 mg

0 capsulă conţine oxacilină 500mg, sub formă de oxacilină sodică monohidrat şi excipienţi pentru conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu şi pentru învelişul capsulei: dioxid de titan (E171), albastru strălucitor FCF (E133), eritrozină (E127), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină.

Crupa farmacoterapeutică: peniciline rezistente la betalactamază

Indicaţii terapeutice

Infecţii provocate de stafilococi şi streptococi sensibili la oxacilină:

– infecţii ale aparatului respirator;

– infecţii otorinolaringologice; -infecţii cutanate; -infecţii osoase.

Septicemii şi endocardite, în continuarea tratamentului parenteral.

Oxacilina
Oxacilina

Contraindicaţii

Este contraindicată administrarea în cazul pacienţilor care prezintă hipersensibilitate la oxacilină, la alte peniciline sau la oricare dintre excipienţii produsului, insuficienţă hepatică sau la gravide în primele luni de sarcină.

Precauţii

Apariţia oricărei manifestări de hipersensibilitate impune întreruperea tratamentului. Cu toate că reacţiile de hipersensibilitate la oxacilină sunt foarte rare, înaintea începerii tratamentului este necesară efectuarea unei anamneze atente. Trebuie luat în considerare riscul hipersensibilităţii încrucişate cu cefalosporinele.

în timpul tratamentului îndelungat cu oxacilină trebuie să fie făcut un control periodic al funcţiei renale, hepatice şi al hematopoiezei.

Interacţiuni

Există relaţii de antagonism ale oxacilinei cu rifampicina şi chinina.

Oxacilina poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale (prin modificarea florei intestinale). Probenecidul şi mezlocilina inhibă eliminarea renală a oxacilinei.

Acidul acetilsalicilic şi sulfonamidele deplasează oxactttna de la nivelul proteinelor plasmatice. Oxacilina poate să determine potenţarea efectului terapeutic al metotrexatului, în timpul tratamentului cu oxacilină fiind necesară ajustarea dozei acestuia. Consumul concomitent de etanol poate să determine efect de iritaţie gastrică.

Atenţionări speciale

Insuficienţă hepatică, insuficienţă renală

La pacienţi cu insuficienţă renală gravă nu este necesară reducerea dozelor.

 Copii

La nou-născuţi oxacilina se administrează cu prudenţă, datorită riscului de hiperbilirubinemie (prin deplasarea bilirubinei la nivelul proteinelor plasmatice) şi chiar de icter nuclear.

 

Nou născuţii trataţi cu oxacilină trebuie să fie monitorizaţi clinic şi prin teste de laborator pentru evidenţierea reacţiilortoxice şi a reacţiilor adverse.

Sarcina şi alăptarea

Cu toate că studiile efectuate la animale nu au evidenţiat potenţial teratogen sau fetotoxic, oxacilina trebuie utilizată cu prudenţă la gravide. în primele luni de sarcină nu este recomandată utilizarea oxacilinei.

Deoarece oxacilina este excretată în laptele matern, în timpul administrării produsului trebuie luată în considerare eventualitatea întreruperii alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Administrarea acestui produs nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...