Prospect Amoxicilina

Amoxicilină Antibiotice 250 mg – capsule

Amoxicilină Antibiotice 500 mg – capsule

 

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 Amoxicilină

 

Citiţi ot atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

-Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău,

chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului, în acest prospect găsiţi:

 

1. Ce este Amoxicilină Antibiotice şi pentru ce se utilizează

amoxicilina prospect
amoxicilina prospect


2. înainte să utilizaţi Amoxicilină Antibiotice

3. Cum să utilizaţi Amoxicilină Antibiotice

4.  Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Amoxicilină Antibiotice

6. Informaţii suplimentare

 

1.Ce este Amoxicilină Antibiotice şi pentru ce se utilizează

Amoxicilină este un antibiotic folosit pentm tratarea infecţiilor. Aparţine unui grup de antibiotice denumit “peniciline”.

Amoxicilină poate trata o gamă largă de infecţii: infecţii ale pieptului (bronşite, pneumonii), ale urechilor (otite), ale sinusurilor (sinuzite), infecţii ale vezicii urinare şi rinichilor (pielonefrită, cistită, uretrită), infecţii ale sistemului de reproducere feminin, infecţii abdominale, ale inimii (endocardită), ale pielii, dinţilor şi gingiilor (abcese). Amoxicilină poate fi folosită şi în tratamentul febrei tifoide şi paratifoide (determinate de o bacterie numită Salmonella).

Amoxicilină poate fi utilizată în asociere cu alte medicamente pentru tratarea ulcerului gastric şi duodenal.

 

2. înainte să utilizaţi Amoxicilină Antibiotice Nu utilizaţi Amoxicilină Antibiotice

–  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amoxicilină, la alte antibiotice din grupa penicilinelor, la cefalosporine sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

–  dacă aveţi o boală determinată de un virus numit Epstein-Barr, manifestată prin febră, inflamarea ganglionilor, mărirea splinei, inflamaţia faringelui şi amigdalelor;

–  dacă aveţi leucemie limfocitară (o boală a sângelui caracterizată prin creşterea excesivă a numărului de globule albe);

– la copii cu vârsta sub 6 ani.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Amoxicilină Antibiotice

–  dacă aveţi astm bronşic;

–  dacă aţi avut vreodată erupţii pe piele când aţi utilizat antibiotice;

–  dacă în timp ce utilizaţi amoxicilină aveţi scaune numeroase, cu striuri de sânge, dureri abdominale, febră;

–  dacă aveţi sifilis primar (leziune nedureroasă a pielii, localizată de obicei la nivelul zonei genitale, însoţită de inflamarea ganglionilordin vecinătate);

–  dacă aveţi afecţiuni ale ficatului;

–  dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor;

–  dacă aveţi diabet şi vi se efectuează dozarea glucozei din urină prin metode colorimetrice,

– dacă efectuaţi un test pentru detectarea anticorpilor faţă de globulele roşii (test Coombs).

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte

medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea amoxicilinei cu alte medicamente le poate modifica modul lor de acţiune.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente: alte antibiotice, alopurinol, anticoagulante orale (medicamente ce împiedică formarea cheagurilor de sânge), metotrexat, contraceptive orale, glicozide digitalice, probenecid, fenilbutazonă, oxifenilbutazonă. sulfasalazină. Nu întrerupeţi sau nuîncepeţi nici un tratament fără recomandarea medicului dumneavoastră.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandăriînaintedejlua orice medicament. Amoxicilina se poate administra în timpul saicinii.

Cantităţi foarte mici de amoxicilină trec în laptele matern; de obicei, în timpul administrării medicamentului, alăptarea nu trebuie întreruptă. Totuşi, în cazul apariţiei diareei, candidozei sau a erupţiei pe piele la sugar, se întrerupe fie alăptarea, fie administrarea antibioticului. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Amoxicilină nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Amoxicilină Antibiotice

Datorită conţinutului de p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de n-propil pot să apară reacţii alergice, chiar întârziate.

 

3.Cum să utilizaţi Amoxicilină Antibiotice

Utilizaţi întotdeauna Amoxicilină Antibiotice exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Capsulele se înghit întregi, cu un pahar cu apă. Capsulele de amoxiciiină se administrează în timpul mesei sau cu o cantitate mică de alimente. Nu zdrobiţi, mestecaţi sau deschideţi capsulele.

Tratamentul trebuie continuat inca 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă o perioadă de tratament de cel puţin 1O zile în cazul infecţiilor provocate de streptococi beta-hemolltici,în vederea eradicării agentului patogen.

 

Adulţi şi adolescenţi

în general, doza recomandată este de 250-500 mg amoxicilină, la intervale de 8 ore (de 3 ori pe zi), în infecţii grave doza recomandată este de 3 g amoxicilină de două ori pe zi. Nu trebuie depăşită doza zilnică maximă de 6 g.

La pacienţii la care este necesară profilaxia endocarditei bacteriene se administrează 3 g amoxicilină cu o oră înainte de o intervenţie stomatologică sau chirurgicală, apoi 1.5g după 6 ore de la intervenţie.

 

In infecţia cu Chlomydia la gravide, doza recomandată este de 500 mg amoxicilină, la intervale de 8 ore, timp de 7-10 zile.

In infecţii gonococice endocenricale sau uretrale necomplicate doza recomandată este de 50 mg amoxicilină/kg şi zi, în priză unică.

In gastrită şi ulcer gastric sau duodenal determinate de Helicobacter pylori, doza recomandată este 750 mg -1 g amoxicilină de 2 ori pe zi în cazul asocieri cu metronidazol 400mg şi omeprazol 40 mg pe zi sau 1 g amoxicilinâ de 2 ori pe zi în cazul asocierii cu claritromicină 500 mg şi omeprazol 40 mg pe zi.

Durata de tratament recomandată este de 7 zile.

 

Boala Lyme:

– în eritemul cronic migrator doza recomandată este de 4 g amoxicilină pe zi.

– în caz de manifestări sistemice determinate de diseminarea hematogenă a Borrelia burgdorferi, doza poate fi crescută până la 6 g amoxicilină pe zi, administrată în mai multe prize. Durata tratamentului este de 15-21 zile.

 

–   Pacienţi cu insuficienţă renală_____________________________________________________

Clearance al creatininei (ml/min)                     Doza recomandată pe zi                  Interval între prize

_________________ 10-30__________________________ 500 mg -1 g_________                       12 ore

__________________ <10_________________________ 250 mg – 500 mg_______                       12 ore

La pacienţii hemodializaţi, se administrează o doză suplimentară de 500 mg, la finalul şedinţei de dializă.

Acum se mai citeste