Stiati ca … ne putem revigora

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ce putem face pentru a revigora un ficat obosit?

În primul rând, să renunţăm la mesele copioase după oră 19. Apoi, chinezii recomandă ceaiurile de păpădie, urzici, mentă, tătăneasă care curăţă şi regenerează ficatul. Însă nu uitaţi: odată ce încetaţi a mai mânca noaptea,ficatul îşi poate folosi energia pentru funcţia lui nemaifiindu-i”furată” de digestie, iar organismul are puterea de a se reface. Veţi observa că o mulţime de simptome neplăcute vor dispărea, inclusiv cele care nu  par să aibă vreo legătură cu digestia, precum durerile, inclusiv cele ale încheieturilor. În plus, veţi vedea cât de simplu este, în felul acesta, să  eliminaţi kilogramele în plus.

Dureri de spate? Iată soluţiile!
Durerile de spate dau disconfort şi pot să ascundă afecţiuni grave ale organismului. Le poţi trata cu ajutorul masajului, acupuncturii sau a  chiroterapiei. Masajul eliberează tensiunea din coloană

Cunoscut încă din antichitate pentru efectele sale benefice asupra organismului, masajul relaxează muşchii şi tendoanele, eliberând presiunea din coloană. El detensionează presiunea dintre vertebre şi discul intervertebral, ducând la dispariţia durerilor de spate. Masajul se face pe o masă specială sau pe un scaun de masaj. Sunt utilizate uleiuri sau loţiuni pe care le alege specialistul. Caracteristica esenţială a acestei practici este că se efectuează cu mişcări de tip continuu.

Acupunctură, pentru calmarea durerii
Acupunctura este o practică medicală chinezească în cadrul căreia diferite zone ale organismului sunt străpunse de ace în scopuri terapeutice sau pentru a calma durerea. Această terapie complementară din medicină te poate ajuta atunci când durerile de spate nu-ţi dau pace. Acupunctura nu presupune un tratament propriu-zis al bolii de care suferi, ci duce la o reechilibrare energetică a organismului. În momentul în care blocajele din calea fluxului de energie sunt eliminate, organismul se vindecă singur, indiferent de organul sau sistemul afectat.
Există nenumărate zone de tratament pe care specialiştii în acupunctură le cunosc şi pentru care pot opta atunci când te tratează. Uneori se înfig acele doar în braţe, alteori în picioare sau în urechi. În cazul durerilor de spate, problema se atenuează dacă acele sunt înfipte în pielea din respectiva zonă. În mod normal, nu ar trebui să simţi durere în timpul terapiei, dar persoanele mai sensibile pot simţi puţin disconfort.

Chiroterapia repoziţionează vertebrele
În momentul în care o vertebră nu este corect aliniată, ea produce blocaje şi apasă pe nervi. Acest lucru duce la dereglări neuro-hormonale şi la întreruperea transmisiei de mesaje de la creier către anumite părţi sau organe ale corpului. Prin chiroterapie sau osteopatie se realiniează coloana vertebrală şi se corectează poziţia vertebrelor deplasate.
Chiropracticianul este cel care poate să amelioreze sau chiar să trateze durerile de spate şi cele de gât. El acţionează doar cu mâinile asupra coloanei şi se foloseşte de anumite mişcări specifice care vindecă zonele dureroase.

Cele mai bune momente pentru a bea apă
Pentru că nu putem trăi fără apă, pentru că trebuie să ne asigurăm cei doi litri zilnici, o consumăm cu sfinţenie. Dar trebuie să facem asta cu cap. Aşadar, care sunt cele mai bune moment ale zilei în care să bem apă?
· Dimineaţa. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci cum te trezeşti este să bei un pahar cu apă. In unele cure se indica 640 ml. Pentru că organismul tău se deshidratează în timpul nopţii, împrospătează-l dimineaţa.
· Atunci când îţi este poftă de o gustare. Dacă simţi nevoia să ronţăi ceva, ori ţi s-a făcut brusc poftă sau chiar foame, bea un pahar cu apă şi aşteaptă o jumătate de oră. Dacă ţi-a trecut înseamnă că era doar o poftă ce nu merită atenţie sau că îţi era de fapt sete. Uneori, când ne e sete, avem impresia de foame.
· Pe tot parcursul zilei. Pentru a menţine organismul hidratat şi pentru echilibru. Cel mai bine este dacă bem încet. Dacă bem repede reuşim doar să ostoim setea, dar apa se va elimina imediat şi nu vom obţine hidratarea de care avem nevoie. În plus, un studiu german a scos la iveală faptul că 1 litru de apă rece băut (nu direct din frigider, dar mai rece decât la temperatura camerei)te poate ajuta să arzi cu până la 50 de calorii în plus pe zi, asta însemnând 2 kilograme şi jumătate pe an pierdute fără pic de efort. Nu trebuie să bei toată cantitatea de-o dată, ci încet şi sigur, cum am spus mai sus. Cercetătorii sunt de părere că aceste efecte apar datorită faptului că organismul trebuie să muncească pentru a încălzi apa înainte s-o prelucreze pentru a putea circula prin organism.

Ai nervi? Foloseşte muşetel!
Dacă vrei să foloseşti un remediu naturist pentru calmarea stărilor tale nervoase, poţi alege între muşeţel şi valeriană. Ele au rolul de a calma spasmele musculare şi sunt cele mai bune sedative.
Muşeţelul                                                                                                              – Pentru îndepărtarea stărilor tensionate, specialiştii în medicina naturistă recomandă ceaiul de muşeţel seara, înainte de culcare, cu puţină lămâie proaspătă.
-Inhalaţiile cu ceai de muşeţel va regla respiraţia, ritmul cardiac va fi normalizat şi astfel te vei putea odihni până dimineaţa.
-Folosit sub forma uleiurilor esenţiale, în baie, muşeţelul îşi face rapid efectul. În baia obişnuită, cu apa la o temperatură suportabilă, adaugă câteva picături de ulei esenţial. Mirosul plăcut şi efectul sedativ al muşeţelului te vor detensiona pe loc şi toate problemele tale vor dispărea pentru câteva minute, până când vei adormi.
-Muşeţelul poate fi folosit cu succes pentru tratarea stărilor de anxietate, dar efectele vor fi sesizate după cel puţin o săptămână de tratament.

Valeriana
-Ca tratament în eliminarea stărilor nervoase, valeriana se poate folosi atât ca infuzie, cât şi ca pudră sau tinctură. Are aceeaşi acţiune precum muşeţelul, diferenţa fiind că valeriana este mult mai concentrată şi poate fi folosită numai de adulţi.
-Dozele în tratamentele naturiste cu valeriană sunt reduse, pentru că uleiul volatil al plantei este foarte concentrat şi o folosire necorespunzătoare poate avea efecte nedorite asupra  organismului.
-Sub formă de infuzie, valeriana este eficientă dacă se utilizează o dată pe zi, iar dacă foloseşti tinctura, o lingură dimineaţa este suficientă pentru un efect îndelungat.

Coriandrul, un tonic pentru trup şi suflet
Plantă descoperită cu mai bine de 2000 de ani în urmă, coriandrul nu trebuie să lipsească din farmacia verde a oricărei gospodării. Datorită popularităţii de care se bucură în India şi în multe ţări asiatice, planta a fost adoptată şi de ţările europene. Acţiunea sa complexă asupra sănătăţii organismului se datorează conţinutului bogat în: aminoacizi (şapte tipuri), în uleiuri esenţiale ( 11 feluri), în vitamine (mai ales A şi C), dar şi în minerale, precum fosforul.
· Previne uzura ochilor. Aceste substanţe conţinute de plantă sunt capabile să prevină uzura ochilor şi scăderea acuităţii vizuale. În acelaşi timp, pentru că această plantă-medicament este un puternic dezinfectant, cu efecte  antimicrobiene dovedite, protejează ochii de boli contagioase, precum conjunctivita.
· Are proprierăţi antiinflamatorii. Ca iarbă aromatică, coriandrul ascunde numeroase surprize plăcute. Proprietăţile sale antiinflamatorii îl recomandă în tratarea afecţiunilor reumatice, a bolilor de rinichi şi a anemiilor.
·Normalizează valorile colesterolului. Ca şi alte ierburi aromatice, coriandrul ascunde numeroase surprize.
·Calmează crampele abdominale, previne balonările sau diareea, favorizând secreţia biliară. Acizii conţinuţi, printre care cel linoleic, cel oleic, ascorbic sau stearic, ajută suferindul să aibă o tensiune arterială mai mică şi să normalizeze valorile ridicate ale colesterolului rău. Câteva boabe mestecate în gură împrospătează respiraţia şi au un rol antimicrobian”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
·Eficient în lupta cu agenţii patogeni. Studiile efectuate recent dovedesc cât de eficiente sunt soluţiile concentrate, care conţin coriandru, în bătălia cu agenţii patogeni cum ar fi:
escheria coli (vinovată de apariţia infecţiilor urinare şi digestive), salmonela şi stafilococul auriu. Cercetătoii de la Universitatea Beira din Portugalia au constatat că mulţi dintre agenţii patogeni au fost distruşi de soluţiile care conţin cantităţi modeste de ulei de coriandru (numai 1,6 % sau
şi mai puţin).
·Combate astenia şi epuizarea nervoasă. Coriandrul este tonic şi stimulent. Ceaiul preparat din fructele acestei plante aromatice este eficient şi în cazuri de epuizare nervoasă, de migrene şi de astenie. Mai mult, condimentul este apreciat ca un stimulent al circulaţiei periferice şi ca un renumit afrodiziac. În acest caz, din vremuri îndepărtate, coriandrul a fost numit „iarba fericirii în cuplu”. Nu în ultimul rând, coriandrul este o sursă de bioflavonoide, utile în tratamentul hemoroizilor şi varicelor.
· Scade riscul apariţiei cancerului. Mai multe studii efectuate pe animale au scos în evidenţă faptul că administrarea unei cantităţi de seminţe de coriandru măcinate, în acea zi, au redus valorile parametrilor tumorali. Coriandrolul din compoziţia acestui condiment a demonstrat că este un adjuvant eficient în cancerul ficatului.
Mod de administrare
Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de fructe de coriandru la o cană de apă şi se recomandă să beţi trei căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale, în cazul lipsei poftei de mâncare. Pentru favorizarea digestiei, ceaiul se bea după mesele principale.
Siropul de coriandru: Se prepară din  planta întreagă (20 fire cu frunze şi tije) care se fierb, timp de 5 minute, în doi litri de apă. Apoi, infuzia se strecoară şi în aceasta se adaugă un kg de zahăr. Când deasupra siropului apar balonaşe, se pune ultimul ingredient – zeama unei lămâi. După aceea, siropul trebuie să mai clocotească cinci minute. Siropul se toarnă călduţ în vase de sticlă şi se consumă câte o lingură, după mesele principale.

3 plante care vindecă stomacul
Ai dureri de stomac? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, recomandă trei plante de mare ajutor în astfel de situaţii.
1.Coriandrul, contra balonării Balonarea sau abdomen umflat reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine.De multe ori, regimul de post sau, din contră, mesele îmbelşugate, pot duce la balonări.
Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
2.Ghimbirul stinge acidul din stomac
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte.
Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.
3.Cimbrul te scapă de crampe. Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru,maceraţi-o în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

6 ponturi ca să nu mai ai pete pe piele
Petele pigmentare apar din cauza stresului, a modificărilor hormonale, a alimentaţiei sărace în nutrienţi şi, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă.
Ce poţi face pentru a scăpa de inesteticile pete brune de pe piele:
1.Aplică pe zona pătată zeamă de lămâie.
2.Înainte de culcare, masează zona afectată cu ulei de cocos, iar dimineaţa clăteşte cu apă călduţă.
3.Prepară un amestec din două linguri de pulbere de coajă de portocală măcinată şi iaurt. Pune pe piele, după care spală cu apă rece, când amestecul se usucă.
4.Fierbe 10 minute o legătură de pătrunjel în puţină apă, filtrează şi adăugă linguri de suc de lămâie, înmoaie o dischetă demachiantă în acest lichid şi apoi tamponează zonele afectate.
5.Exfoliază-ţi pielea o dată pe săptămână. În acest mod, vei îndepărta celulele moarte şi vei stimula regenerarea pielii.
6.Hrana zilnică trebuie să cuprindă multe fructe, în special lămâi şi portocale, roşii, castraveţi, căci acestea purifică sângele şi ajută la menţinerea strălucirii naturale a pielii.

Oţetul opreşte căderea părului
Considerat unul dintre cele mai vechi condimente, oţetul nu lipseşte din “arsenalul” nici unei gospodine. În afară de a conserva legumele şi de a da gust bun salatelor, lichidul are şi puteri vindecătoare în boli reumatice sau de piele.
Se obţine din vin slab alcoolizat, căruia i se adaugă culturi bacteriologice. Procesul lent are loc în butoaie din lemn, iar produsul final conţine numeroşi compuşi aromatici. Este cel mai folosit în bucătăria tradiţională, dar româncele îl utilizează de sute de ani, atât pentru a da strălucire  părului, cât şi pentru a opri căderea lui.
După spălare, se clăteşte podoaba capilară cu apă în care s-a diluat şi puţin oţet, apoi se limpezeşte bine cu apă călduţă pentru a îndepărta mirosul. Pe de altă parte, oţetul e bun şi în tratarea sidezinfectarea rănilor.
Pentru arsurile de gradul I şi II (dar în nici un caz III şi IV), se foloseşte oţet dizolvat în apă, pentru a ameliora durerea şi pentru a de-zinfecta rana. Arsura cauzată de soare se acoperă cu un şerveţel înmuiat în oţet diluat. Contra guturaiului, se freacă puţin lateralele nasului cu degetele înmuiate în oţet.
Oţetul de mere, remediu pentru viermii intestinali
Amigdalita poate fi ameliorată cu oţet de mere: la fiecare oră, se clăteşte gura cu o linguriţă de produs diluat într-un pahar cu apă.
Pentru problemele unghiilor, se pun comprese de şase ori pe zi şi se bea un pahar de apă fiartă cu două linguriţe de oţet şi două linguriţe de miere, de trei ori pe zi, timp de o săptămână.
Soluţia din mere poate fi aplicată şi pe muşcăturile de ţânţari sau local, pentru calmarea hemoroizilor.
Pentru viermii intestinali, medicina tradiţională recomandă oţet de mere fiert cu sare şi urzică proaspătă, mărunţită, preparat care apoi se consumă călduţ.
O altă problemă de sănătate ce poate fi tratată cu oţet de mere o reprezintă micozele de la picioare.
Pentru colecistită şi alte afecţiuni ale bilei, se iau două linguriţe de oţet de mere cu 10 minute înainte de fiecare masă.

Oul, cel mai bun remediu antistres
Oul este un adevărat depozit de vitamine, minerale, oligoelemente şi proteine de înaltă calitate. Mai mult, e considerat un aliment ideal în curele de slăbire, datorită proprietăţilor sale   anorexigene şi conţinutului redus de calorii. Nutriţionistul Mihaela Bilic susţine, în cartea “Trăiesc, deci mă abţin”, că în ou se găsesc toate substanţele necesare dezvoltării copiilor şi adulţilor, dar şi menţinerii stării de sănătate a adulţilor.
Lista de “fapte bune” pentru care este lăudat oul este însă mult mai lungă. Potrivit dr. Mihaela Bilic, proteinele din ou sunt mai bine folosite de organism decât cele din carne, datorită conţinutului de săruri minerale şi de vitamine (A, B, D şi E).
“Oul este una din puţinele surse alimentare de vitamina D necesară pentru absorbţia calciului din alimente şi fixarea lui în oase. Chiar dacă cea mai mare parte din vitamina D se produce în  organism sub acţiunea razelor de soare, copiii,persoanele în vârstă şi femeile însărcinate au nevoie de cantităţi crescute de vitamina D, iar oul este sursa ideală”, susţine nutriţionistul.
Poate fi consumat de patru ori pe săptămână.
În plus, datorită conţinutului bogat în vitaminele B6, B12 şi acid folic, oul menţine sănătatea sistemului nervos şi combate stresul, principalul responsabil de dezechilibrele organismului. Seleniul şi vitamina E din compoziţia sa au proprietăţi antioxidante şi protejează vasele de sânge.
Chiar dacă nu e reprezentativ din punct de vedere cantitativ, oul, mai ales cel fiert, inhibă senzaţia de foame şi conţine doar 80 de calorii, în diete putând fi consumat de maximum patru ori pe săptămână.
Atenţie, are şi contraindicaţii!
-Gălbenuşul conţine mult colesterol şi, chiar dacă nu le creează probleme persoanelor sănătoase, celor care au trigliceridele şi colesterolul crescute, nu le este recomandat mai mult de un ou pe săptămână;
-Oul fiert tare le poate provoca indigestie persoanelor cu probleme biliare;
-Pentru că poate conţine parazitul numit salmonella, nu e bine să fie consumat crud, ci doar preparat.
Asociază-l cu legume bogate în vitamina C. Deşi este alimentul cel mai bine echilibrat la capitolul proteine, oul nu conţine glucide şi nici vitamina C, iar pentru o mai bună absorbţie a fierului din compoziţia sa este indicat să fie asociat cu legume care conţin această vitamină: sfeclă roşie, pătrunjel, ţelină, ceapă, cartof, varză albă, conopidă sau dovlecel. În schimb, alături de ficat şi de unt, oul este o sursă excelentă de vitamina A, asigurând 50% din necesarul unui copil şi 20% din cel al unui adult. Mai mult, oul furnizează 15% din aportul zilnic de fier şi 25% din doza de fosfor necesară copiilor.

Cum afli dacă e proaspăt
Pentru a te asigura că ouăle pe care vrei să le prepari sunt proaspete, cufundă-le într-un vas cu apă rece. Dacă rămân la fund, le poţi consuma fără grijă.

Alimente care inving depresia
Starile depresive,rezultatul unei activitati nervoase anormale in anumite zone cerebrale, se afla in stransa legatura cu alimentatia si sportul, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Harvard.

Rosiile
In tratarea depresiilor, rosiile sunt recomandate datorita unui continut crescut in uridina, un compus cu efecte extraordinare in combaterea acestor stari. Uridina se mai gaseste in alimente precum zaharul din trestie, drojdie de bere sau broccoli. De asemenea, consumate proaspete, rosiile ofera un aport important de viatmina A, C, calciu si potasiu, continand substante benefice pentru organism, precum oligoelemente si licopen, pigmentul care le confera culoarea rosie. Acesta este un puternic antioxidant ce intensifica detoxifierea organismului si arderea grasimilor.

Bananele
Aceste fructe contin numeroase componente nutritive: sunt bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active, dar si vitamine: B6 si B12. Metabolismul acestor vitamine a fost asociat cu tulburarile depresive. Alte alimente asemanatoare sunt: avocado, ficat, soia, carne de pasare si vita, ton, somon, alune, arahide.
Cerealele integrale
Cerealele integrale sunt recomandate chiar in alimentatia zilnica, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Este indicat sa le consumati dimineata cu o mare cantitate de lichide (cu lapte de exemplu) pentru ca reprezinta o sursa de energie pentru cateva ore bune, asigurand un tonus foarte bun pana la orele pranzului. Totodata cerealele contin si o mare cantitate de vitamine din
complexul B, una dintre acestea fiind vitamina B1 sau tiamina, implicata in combaterea depresiei. Vitamina B1 are un rol deosebit in biosinteza neurotransmitatorilor, substante elibetare in general de sistemul nervos..
Studiile medicale au demonstrat o legatura intre deficitul de vitamina D si starile despresive. Astfel, puteti consuma galbenus de ou, branzeturi.

Ai probleme cu trezirea devreme?
Ai vrea sa te ridici din pat si sa stralucesti ca soarele diminetii? Sa te simti odihnit si gata de noi activitati? Din pacate, nu foarte multi pot evita “mahmureala” de la primele ore ale zilei, pentru ca ori nu ai un ritm stabil de odihna, ori pur si simplu nu esti programat genetic sa fii matinal. Totodata, exista cateva mici trucuri care te pot face sa te ridici din asternuturi cu un zambet larg pe buze, chiar si in zorii zilei.
“Oricat as dormi, dimineata ma trezesc obosit!”. Am auzit asta de nenumarate ori.
Chiar si tu ai aceeasi problema pentru care nu ai gasit in atatia ani o solutie. Dar, asta nu inseamna ca nu exista una.
In primul rand trebuie sa actionam pe plan psihic!
Alarma enervanta a ceasului iti da trezirea in fiecare zi? Aceasta este o prima problema. Stim ca daca ti-ar canta o melodie suava mai mult ca sigur ai dormi in continuare, dar poate ar trebui sa incerci un cantec vesel precum “Bare neccesities” din Cartea Junglei! Programeaza-ti cd-playerul sau telefonul sa te trezeasca pe aceste acorduri si nu te vei mai fi morocanos. Ai putea sa incerci si un scurt dans pe muzica vesela, pentru o minima inviorare care te va scapa de durerile de oase. Important este ca,atunci cand te trezesti, sa traiesti sentimente placute, nu cele de “Ah, e prea devreme” sau “Ma dor toate”. Incearca sa te trezesti mai devreme pentru a-ti savura cafeaua fara graba, sa poti zabovi putin cu privirea pe geam si sa mananci.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close