Stiati ca … asta nu o stii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ceaiul de busuioc regenerează părul!
Ai încercat de toate: deodorante, şampoane contra mătreţii, plasturi antisforăit şi degeaba, nu scapi de aceste probleme mărunte, dar neplăcute? Schimbă foaia: noi îţi propunem nişte reţete naturale, “culese” din cartea “Leacurile bunicii”, de Yoland Chevrier. Da, autoarea este franţuzoaică, dar reţetele ei le ştiu şi bunicile noastre. Şi sigur ţi le-ar recomanda!

Dacă îţi cade părul
Pune 100 g de busuioc proaspăt într-un litru de apă rece. Ţine vasul pe foc până când dă apa în clocot, apoi redu flacăra la minimum şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute. Filtrează şi mai adaugă în ceaiul astfel obţinut 45 g de busuioc uscat. Masează pielea capului, de două-trei ori pe săptămână, cu acest preparat, apoi aplică imediat şamponul şi spală părul.

Dacă ai negi (veruce)
-Lasă la înmuiat coajă de portocală în oţet alb, timp de şase ore. Apoi aplic-o pe neg -o să vezi ce repede dispare!
-Răceşte apa în care ai fiert câteva ouă. Îmbibă cu ea un tampon şi aplică-l pe verucă. Repetă operaţia zilnic, până la dispariţia acesteia.

Dacă sforăi
-În cursul zilei,pune câte o picătură de suc de morcov în fiecare nară. Seara, pune şi câte o picătură de suc de lămâie. Foloseşte acest remediu zilnic, până când se rezolvă problema.
-Toacă un căţel de usturoi, pune-l într-un recipient şi toarnă peste el 15 ml de oţet de cidru şi 500 ml de apă clocotită. Fă inhalaţii timp de 5 minute.

Dacă ai mătreaţă
– Masează pielea capului cu un pumn de sare de mare. Spală-te apoi pe cap ca de obicei. Repetă de două-trei ori pe săptămână, până când dispare mătreaţa.
– Pune la fiert spanac, scurge bine apa, lasă frunzele să se răcorească, apoi aplică pe cap cataplasma astfel obţinută. Las-o să acţioneze zece minute, apoi freacă părul ca şi cum l-ai şampona. La final, clăteşte bine. Foloseşte acest tratament câteva zile la rând, până când scapi de mătreaţă.

Ca să scapi de mirosul de  transpiraţie
Amestecă, în părţi egale, apă şi oţet alb sau oţet de cidru de mere (îl găseşti la magazinele naturiste). Lasă vasul în aer liber 20-30 de minute, ca să se evapore mirosul de oţet. Toarnă apoi lichidul într-un flacon pe care îl închizi ermetic. Îmbibă uşor cu această soluţie o bucăţică de vată şi tamponează zona care transpiră (axilele, pielea dintre degetele picioarelor etc.).

Află ce plante te ajută să dormi!
Tulburările de somn sunt vechi de când lumea. De aceea, pentru a le face să dispară, poţi apela cu încredere la remedii binecunoscute ca somnifere naturale.
·   Valeriană pentru somn adânc.Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, datorită valerianei nu te vei mai trezi des noaptea. Explicaţia constă în faptul că această plantă calmează sistemul nervos şi pe cel cardiac, reglând palpitaţiile inimii. Ai nevoie de o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită din care pregăteşti un ceai. Bei două căni pe zi, una cu 30 de minute înainte de culcare.
· Tei şi mac, amestec garantat. Florile de tei asociate cu petalele macului de câmp au efect uşor sedativ. În câteva minute îţi pregăteşti singură somniferul, cu o linguriţă de amestec la o cană de apă clocotită. Un alt ceai conţine, pe lângă cele două plante, o linguriţă de rădăcină de valeriană, una de sovârv şi două de hamei.
· Ulei de levănţică.Numai gândul la o baie fierbinte te face să închizi pleoapele. Efectul îl dublezi dacă adaugi zece picături de ulei esenţial de levănţică. Pe lângă parfumul îmbietor şi relaxant, este şi un tonic bun pentru sistemul nervos. După o zi plină, cu siguranţă îţi va reda calmul de care ai nevoie să adormi, în special dacă îl foloseşti şi pentru a-ţi masa corpul.

Ce alimente te ajută
· Lapte contra insomniei.Băut seara, laptele este un remediu delicios pentru insomnie. Explicaţia efectului său sedativ este simplă: conţine triptofan, aminoacid esenţial pe care corpul îl transformă în serotonină. Aceasta este un hormon cunoscut mai ales pentru faptul că îţi dă o stare de bine.
· Smochinele îţi redau calmul.Datorită conţinutului lor de magneziu, un mineral antistres, smochinele au avantajul de a absorbi calciul şi potasiul. La rândul lor, aceste două minerale normalizează ritmul cardiac şi combat insomnia. De aceea, sunt leacul perfect fie că eşti hiperactivă, fie doar puţin agitată.
· Bananele, somnifere naturale.Magneziul şi potasiul, pe care cercetătorii le-au descoperit în banane, relaxează muşchii, ajutându-te să adormi mai uşor. Mai mult, reglează şi tensiunea arterială, reducând în acest fel riscul hipertensiunii sau al producerii unui atac de cord. Un plus de B6 venit din banane te va feri de insomnie, iritabilitate şi senzaţia de slăbiciune a întregului organism.

De ce nu e bine să mâncăm după ora 7 seara? Medicina chineză deţine secretul!

Stresul de zi cu zi, tipic societăţilor moderne, dieta importata de peste ocean, bogată în alcool, prăjeli şi alimente de tip fast food au numai efecte negative asupra sănătăţii, şi în special asupra funcţionării ficatului. Pentru a ne “spăla” de toate “relele” de peste zi, specialiştii recomandă să nu mai punem nimic în gură după ora 19.
Medicina tradiţională chineză a fostîntotdeauna o sursă inepuizabilă de terapii şi obiceiuri care îşi găsesc funcţionalitatea chiar şi în zilele noastre. Chinezii nu mănâncă nimic seara, după o anumită oră, iar explicaţia rezidă tot în vechile tratate de medicină.
Tradiţia lor spune că energia sau qi circulă în corpul nostru prin 12 canale  principale, care mai sunt cunoscute drept meridiane. Fiecărui meridian îi corespunde un interval de 2 ore, timp în care energia în canalul respectiv atinge cota maximă.
Potrivit vechilor învăţături chinezeşti, digestia este controlată de elementul Pământ. Organele care aparţin acestui element sunt stomacul şi splina. Pragul maxim de energie în meridianul stomacului este atins între orele 7 şi 9 dimineaţa, iar în canalul splinei,energia atinge cota maximă între orele 9 şi 11. Prin urmare, cel mai bine este să mâncăm între orele 7 şi 9 dimineaţa, întrucât energia alocată digestiei este maximă în acest interval.
12 ore mai târziu, energia din aceste meridiane atinge cel mai scăzut nivel, drept pentru care învăţaţiichinezi ne sfătuiesc să nu mai mâncăm după ora 19. Dacă totuşi ne este foame, ideal ar fi să alegem alimente uşor de digerat, precum fructe, legume sau sucuri proaspete.
Digestia este în mod normal mai lentă seara, din pricina resurselor scăzute de energie. Dacă ne lăcomim la mese bogate în această parte a zilei, alimentele staţionează mai mult în stomac şi tind să fermenteze, ceea ce duce la formarea de gaze, creează senzaţie de balonare şi disconfort. Pentru a face faţă efortului, organismul sustrage energia de la alte organe, pentru a susţine digestia.
Peste noapte, între orele 23 şi 3 dimineaţa, canalele vezicii biliare şi cel al ficatul ating pragul maxim de energie. Aceste organe au rolul de a curăţa sângele şi de a ne asigura, în felul acesta un somn odihnitor. Însă, când mâncăm la ore târzii, energia lor nu mai este centralizată asupra purificării organismului, consecinţele fiind indigestia, insomnia şi senzaţia de oboseală dimineaţa. Mai mult decât atât, pentru că toxinele nu au fost eliminate complet din organism, se stochează la nivelul articulaţiilor, expunându-ne riscului de artrită.

Cele 6 cicluri de somn
Oamenii trec prin patru-sase cicluri de somn in fiecare noapte, spun specialistii pe site-ul webmd.com. Fiecare ciclu consta in cinci etape, variind de la un somn foarte usor (etapa 1) la unul foarte adanc (etapa 4) si apoi in etapa 5, cea “de miscare rapida a ochiilor”, adica aceea in care visezi.
Iata cum stau lucrurile stiintific: trezirea din stadiu profund, precum etapa 3 sau etapa 4, este resimtita foarte dificil. De aceea, a fi trezit dintr-un pui de somn poate fi atat de derutant. De asemenea, acesta este si motivul pentru care unii dintre cei care se trezesc prea devreme se pot simti “mizerabil”. Ironic este ca suntem programati natural sa trecem prin cele mai adanci etape ale somnului in intervalul orar 04.00-06.00. otodata, nu iti pierde sperantele: te poti reprograma!
Reprogrameaza-te!
Daca vrei sa-ti muti etapa de somn adanc la o alta ora din noapte, o poti face cu putin antrenament. Exista o formula foarte simpla si aplicabila. Un ciclu de somn dureaza aproximativ 90 de minute. Inmulteste cele 90 de minute cu 6 cicluri de somn si vei constata ca ai nevoie de aproape 8 ore de somn pe noapte. Asadar, daca ora 22.00 te gaseste cu capul pe perna, la ora 6.00 vei fi proaspat ca painea calda.
Nu-ti ajung cele 8 ore de somn?
Cercetatorii spun ca exista si oameni care au nevoie de doar sase ore de somn pe noapte, pe cand altii au nevoie de zece! De ce? Ciclurile de somn variaza. Cei care au nevoie de foarte mult somn au ciclurile lungi, de pana la doua ore! Aici intervine partea interesanta: multora dintre cei care au ciclurile de somn decalate de la obisnuitele 90 de minute nu li s-a spus, inca din copilarie, la
ce ora sa mearga la culcare. Asadar, corpul asculta de propriile semnale.
Solutia ta este sa te impui cu un orar fix in fata propriei persoane.
-Stai in pozitia sezut pe marginea patului si leagana-ti picioarele. Te vei trezi mai repede.
-Seteaza alarma ceasului pentru ultimul moment! Astfel, nu vei fi tentat sa decalezi ora
de trezire. Cateva minute de somn in plus te vor face doar sa te simti mai rau.
-Cand te scoli prea devreme, fa un exercitiu de respiratie: inspira-expira adanc pentru a lua contact cu realitatea.
-Spala-te doar cu apa rece pe fata. E un mod natural de a-ti tonifia mintea!

Părul – cum funcţionează şi cum îl îngrijim?
Înainte de a prezenta scurte explicaţii privind modul în care funcţionează părul, iată câteva adevăruri despre păr, care infirmă tot atâtea mituri:
-părul nu creşte mai repede dacă îl radeţi frecvent;
-purtarea pălăriei nu grăbeşte apariţia cheliei;
-părul nu creşte mai repede noaptea şi nici dacă îl spălaţi des;
-spălatul frecvent ori vopsirea părului nu distruge foliculul părului (“punga” în care firul de păr se dezvoltă);
-pălarea frecventă a părului nu duce la “îngrăşarea” mai rapidă a acestuia.
În stratul inferior al pielii (derma), pe lângă glandele sebacee şi glandele sudoripare mai există ceva: părul. Împânzit pe toată suprafaţa corpului, acesta constă în lungi şiruri de celule moarte pline cu cheratină (proteină care intră în structura părului, epidermei, unghiilor etc,care are şi rolul de a întări stratul exterior al pielii).
Fiecare fir de păr se formează într-un folicul – un mic “sac” în care părul este creat de celule ale pielii. Atunci când un nou strat de celule este adăugat la rădăcina firului de păr, acestea mor, iar firul devine un pic mai lung. După cum se poate observa, părul se află în aceeaşi situaţie cu pielea: celulele vii sunt la interior, cele moarte la exterior.

Tipuri de par

Deşi avem mai multe fire de păr pe centimetru pătrat decât un cimpanzeu, cele mai multe fire de păr prezente pe corpul nostru sunt greu vizibile. Acest tip de păr, subţire şi care creşte greu se numeşte păr velus.
Părul terminal este acela prezent pe cap, la subsuori, pe piept, sprâncenele, genele, în zona organelor genitale etc. După cum aţi observat, acest tip de păr este mai gros, mai lung şi creşte relativ repede. Părul creşte drept sau ondulat. Se întâmplă ca ca cei care au părul drept să şi-l dorească ondulat şi viceversa (în special se aplică această regulă femeilor). Cine dictează cum va fi părul, ondulat ori nu?
Responsabil este foliculul care în care se dezvoltă firul de păr: dacă foliculul este perfect rotund, firul va ieşi drept, dacă foliculul este oval,firul de păr va fi ondulat. Din păcate pentru unii care-şi doresc tipul de păr pe care nu-l au, nu există soluţie pentru schimbare, în afara drumului la frizerie, unde, cu ajutorul diverselor aparate şi soluţii din arsenalul oricărei frizerii serioase, se poate produce din păr drept păr ondulat şi invers.
Părul nu creşte încontinuu şi un fir de păr nu durează o viaţă. Părul are perioade de creştere şi perioade de stagnare. Din fericire, doar o mică parte a firelor de păr din capul dumneavoastră se află în “hibernare” la un moment dat, aproximativ 90% fiind în creştere. Zilnic pierdeţi aproximativ 50 de fire păr, fără ca acest lucru să semnifice că aţi început să cheliţi; în câteva zile din foliculul din care a căzut un fir “bătrân” se va naşte un nou fir de păr. În medie, un fir de păr din cap are o viaţă e 6 ani. Nu este valabilă aceeaşi cifră pentru gene şi sprâncene. Sprâncenele cresc timp de aproximativ 10 săptămâni după care stagnează restul anului. Genele, în schimb, cresc vreme de 3 luni, după care cad şi sunt înlocuite.

De ce ni se face pielea de gaina?
Aţi observat că la frig ori când sunteţi pradă unor emoţii puternice, pielea umană îşi schimbă aspectul, iar părul se ridică pe tot corpul. De ce se întâmplă astfel? Acest fenomen nu este caracteristic doar oamenilor, ci şi altor animale. Explicaţia este una de natură evolutivă: au fost timpuri când o astfel de reacţie a organismului ajuta la păstrarea căldurii în apropierea pielii.
Odată cu pierderea pilozităţii excesive, această reacţie a organismului a rămas, dar eficienţa ei este zero.

Care este rostul parului?
Suntem  obişnuiţi cu părul nostru. Mulţi dintre noi investim mulţi bani pentru a-l întreţine în forma dorită. Adolescenţii, cu precădere, tind să-şi imprime propria personalitate în modul în care îşi aranjează coafura. De multe ori privind modul în care părul este tăiat putem spune dacă individul aparţine unei anume secte ori unei anume mişcări politice. Dar toate aceste lucruri nu explică de ce pe corpul nostru creşte păr…
Sunt câteva avantaje ale prezenţei părului pe corpul nostru. De exemplu, genele ne feresc adeseori de insecte care s-ar opri în ochii noştri ori de diverse resturi minuscule. Sprâncenele ajută în “deturnarea” picăturilor de transpiraţie ori ploaie ce altfel ar ajunge tot în ochii noştri. Părul de pe cap, pe de o parte protejează pielea capului de razele puternice ale soarelui, iar pe de alta, în cazul în care este frig afară, reduce pierderea de căldură prin zona capului. Nu în ultimul rând, părul din zona organelor genitale indică faptul că am ajuns la maturitate din punct de vedere sexual şi capabili de reproducere.
Ce sampon folosim?
Reclamele la şampon sunt pe cât de fermecătoare, pe atât de înşelătoare de cele mai multe ori. Aflăm că nu ştiu ce şampon minune ne va “hrăni de la rădăcină firul de păr”, ni-l va “revitaliza” ori îl va “însănătoşi”. Ce? Un şir de celule moarte? Toate vitaminele din lume nu le va readuce la viaţă şi nici nu ne-ar folosi un atare lucru, căci dacă celulele ar reînvia, mersul la frizer ar fi înlocuit cu mersul la chirurg. Mai bine folosiţi diversele produse ce stau la baza şampoanelor (de la urzici la portocale) pentru propria alimentaţie, decât să le irosiţi pe propriul păr.
De ce avem nevoie să spălăm părul? Pentru că sebumul produs de glandele sebacee, care în fapt protejează firul de păr, ungându-l, în timp se acumulează şi dă impresia de păr “gras”, iar în plus se amestecă cu bucăţi de piele moartă a scalpului şi particule de praf de pe stradă. Şamponul dizolvă acest amestec, şi lasă părul curat, dar şi uscat şi fragil.
Uscăciunea firului de păr este combătută de şampoane prin faptul că unele conţin balsam.
Este preferabil, pentru o mai bună rezistenţă a părului, să folosiţi balsam cumpărat separat de şampon. Balsamul unge firul de păr şi îl protejează.
Spălatul zilnic pe cap nu numai că nu este indicat, dar este şi în defavoarea părului dumneavoastră. Dacă puteţi rezista 2 ori 3 zile între două spălături ale părului capului, nu se va întâmpla nimic rău. Pe de altă parte, trebuie menţionat, împotriva opiniei multora, că spălatul frecvent pe cap nu duce la apariţia mai rapidă a părului “gras”. Producţia de sebum nu are cum fi influenţată de spălatul părului.
După cum probabil aţi observat, în special dacă aveţi mătreaţă, şi şampoanele anti-mătreaţă, după o vreme, în cele mai multe cazuri, produc mătreaţă. Este indicat, aşadar, să folosiţi mai multe tipuri de şampoane care se potrivesc tipului dumneavoastră de păr şi pe care să le rotiţi în timp.

Totul despre nasterea in apa
Nasterea in apa este din ce in ce mai solicitata de mamicile din intreaga lume. Fata de metoda traditionala, aceasta este mai putin dureroasa, se deruleaza mai repede si este mai relaxanta pentru mama .
Apa reprezinta un mediu propice nasterii, insa in afara de acest aspect, nasterea in apa mai are si alte beneficii: reduce durata efectiva a aducerii copilului pe lume, ofera mamei mai multa liberatate de miscare si fatului posibilitatea de a tranzita mai usor spre lumea exterioara. Totodata, apa permite o mai buna dilatare a colului uterin si are proprietati anti-spasmodice, permitand muschilor sa se relaxeze.
Faptul ca mama se poate misca dupa bunul plac si are posibilitatea sa-si aleaga pozitia cea mai confortabila pentru ea, reprezinta un mare atu. In plus, ea poate sa fie tinuta in brate si sustinuta chiar de sotul ei, care poate sa stea in bazin pe toata durata nasterii.
Prima etapa-Medicul ginecologic sau asistenta consulta mama pentru a stabili gradul de dilatare a vaginului. Tot acum, se incearca si o oarecare aproximare a manierei in care urmeaza sa fie facilitata nasterea prin dilatare. Apoi, medicul asculta bataile inimii fatului si ale mamei, uneori controland totul prin intermediul unui monitor.
A doua etapa-Este reprezentata de momentul in care fatul vine pe lume. In momentul in care i se iveste crestetul, el este ajutat sa iasa de catre medic sau de asistenta.Riscul de a inghiti apa este aproape inexistent, iar asta deoarece pruncul are suficient de mult oxigen pentru a supravietui in cazul in care se afla sub apa.
A treia etapa-In continuare, pentru a se asigura ca nou-nascutul respira asa cum trebuie, medicul realizeaza o aspiratie profilactica a mucozitatilor, atat in gura, cat si in nas.
A patra etapa-Primele guri de aer ale copilului reprezinta momentul in care plamanii acestuia se inunda cu oxigen, si deci se umfla, pentru a indeplini functia respiratorie.Acesta este pragul la care respiratia cardiaca devine cardiopulmonara, fapt determinat de necesitatea ca sangele sa primesca oxigen.
A cincea etapa-Daca tatal a fost prezent la nasterea acvatica, acum este cazul sa intervina, prin taierea cordonului oblilical al pruncului. Tatal poate intra in bazin alaturi de mama,ba mai mult, poate sta langa ea pe toata durata nasterii. El este asistat de medic in timp ce taie cordonul ombilical, insa trebuie sa urmeze in mod obligatoriu sfatul personalului calificat. In cazul in care acesta nu a participat la momentul nasterii, mama primeste ajutorul de care are nevoie de la medic sau de la asistenta.
A sasea etapa-Femeia este ajutata sa se ridice, sprijinita din spate, fie de catre tata, fie de catre personalul medical. Ridicarea trebuie sa facuta de sub axile, pentru ca in  acest fel i se sustine greutatea mamei, ea fiind scutita de orice efort suplimentar. Apoi, isi poate tine in brate copilul si primi asistenta medicului ginecolog.
Travaliu mai putin dureros
Principalul rol al apei este acela de a ajuta mama sa treaca peste perioada de travaliu prin adoptarea unei pozitii naturale, instinctive, pentru a usura intreg procesul nasterii. Relaxarea musculara este benefica pentru viitoarea mama, iar contractiile sunt, in multe dintre cazuri, aproape nedureroase.
Cu toate acestea, multi medici de specialitate sunt de parere ca travaliul are rolul sau in dezvoltarea ulterioara a copilului, contractiile fiind cele care pregatesc trupul fragil al acestuia pentru viata din afara uterului. De aceea, nasterea in apa este in multe tari controversata, ea putandu-se intampla doar in anumite centre ginecologice, avand costuri destul de ridicate.
O recuperare post-natala usoara Exista cazuri in care mama iese din bazinul in care a nascut aproape imediat, fara sa necesite recuperare post-natala. Nasterea in apa este insa o metoda pretentioasa de a aduce un prunc pe lume.
Femeia care urmeaza sa nasca, trebuie sa stea scufundata in apa pentru aproximativ una pana la doua ore; temperatura medie necesita control permanent; apa trebuie sa fie pregatita dinainte pentru procedura; mediul trebuie sa fie dezinfectat si sa nu permita accesul factorilor care ar putea dauna micutului.

Ziua bună începe de dimineaţă
Regula de aur: să ne trezim firesc, calm, fără a stresa organismul. Această regulă ne ajută să începem ziua cu dreptul. Dar pentru a ne face ziua plăcută încă de la primele ore, mai trebuie să respectăm câteva reguli simple şi de bun-simţ. Care ne iau cel mult 15 minute, dar ne dau multe ore de chef de viaţă.
Trei minute pentru a ne da jos din pat.Dar nu mai mult de trei minute! Şi în aceste trei minute aprindeţi lumina dacă afară e încă întuneric. Şi cu zâmbetul pe buze întindeţi mâinile şi picioarele, aduceţi genunchi la piept în câteva reprize. Este un mod plăcut şi eficient de a ne trezi din somn.
Cinci minute sub dus .Deja aţi făcut ochi şi e bine să vă ridicaţi din pat pentru duş, o activitate necesară, dinamică şi plăcută. În plus, duşul stimulează metabolismul şi creşte secreţia de endorfine. Hormonii fericirii, endorfinele, sunt implicaţi în crearea sentimentului de bucurie şi în diminuarea durerii, stresului, depresiei. Aceşti hormoni au capacitatea de a bara drumul acestor stări neplăcute către creier, mecanism care ne duce cu gândul la droguri. Dar endorfinele sunt nişte droguri naturale, proprii organismului nostru, care nu creează dependenţă.

Important:după duş, faceţi câteva exerciţii uşoare (de respiraţie, flexare, stretching) pe un fond muzical agreabil.
Doua minute pentru o baie de lumina
Trageţi draperiile, deschideţi larg ferestrele indiferent de sezon, pentru a aerisi dormitorul şi a respira aer curat. Plasaţi-vă în faţa ferestrei, în locul cel mai bine luminat şi lăsaţi-vă scăldată într-o baie de lumină. Pentru că, aşa cum ştiţi deja, terapia cu lumină este aducătoare de bună dispoziţie, este vindecătoare de depresie. Priviţi cerul şi aveţi convingerea că, deşi sunt nori, soarele cu razele lui blânde, matinale, va încărca organismul nostru cu energia necesară pentru încă o zi de activitate.

Cinci minute pentru un mic dejun echilibrat
E o greşeală enormă să săriţi micul dejun. Azi, o felie de pâine prăjită cu ceva, mâine la fel… Şi treptat, treptat, gândiţi-vă ce v-ar plăcea să mâncaţi la micul dejun. E minunat să pregătiţi micul dejun nu oricum, ci fredonând un şlagăr preferat. Mâncaţi uşor, dar consistent. Şi neapărat, la final, un fruct: un kiwi, un măr… sau un “fresh”.
Luaţi în calcul şi un suc de lămâie cu apă… Un excelent mijloc de eliminare a toxinelor…

Reguli pentru o dietă corectă
Există foarte puţini oameni care nu au ţinut niciodată o cură de slăbire. Mulţi se plâng însă că nu au dat rezultate, dar nu stiu de ce. Curele de slăbire sunt foarte uzitate, dar, din păcate, de cele mai multe ori sunt ţinute prost, iar rezultatele întârzie să apară. Iată câteva reguli ce trebuie respectate pentru ca dieta pe care o ţii să dea rezultate pe măsura eforturilor tale.
Fă sport– nu rebuie să pierzi din vedere că nicio dietă nu te va ajuta să slăbesti fără să faci si exerciţii fizice pentru că miscarea menţine metabolismul la un nivel constant.

Diete drastice– fereste-te de diete care elimină una dintre cele trei substanţe-cheie de care corpul tău are nevoie: carbohidraţi, proteine si grăsimi vegetale. Organismul tău are nevoie de toate trei pentru a funcţiona normal. Dacă elimini vreuna dintre aceste substanţe, vei avea probleme de metabolism si te poţi îmbolnăvi grav. Dietele bazate pe eliminarea carbohidraţilor sau proteinelor sunt pur si simplu mituri si nu sunt bazate pe cercetări medicale. Scăderea în greutate e cauzată de reducerea caloriilor, nu de reducerea nutrienţilor.
Ia vitamine pe toată durata dietei!Până si cei care mănâncă tot ce vor nu consumă combinaţii perfecte de alimente care să le furnizeze toţi nutrienţii de care au nevoie. Pentru cei care ţin o dietă, este si mai greu. De asemenea, dacă nevoile nutritive pe care le are corpul tău sunt asigurate printr-un supliment zilnic de vitamine, îţi poţi alege meniul mai liber, fără să fii atent la conţinutul de vitamine al mâncărurilor.

Pastilele de slăbit au efecte limitate si, foarte des, sunt periculoase. Cele mai multe conţin amfetamine care accelerează metabolismul – numărul caloriilor arse creste si scade pofta de mâncare. În timp însă, se dezvoltă toleranţă la aceste medicamente. Mai mult, luate vreme îndelungată, pot îmbolnăvi organele interne.
Alcoolul- poate conţine chiar 7 calorii pe gram. Totusi, nu trebuie să ne grăbim să-l eliminăm complet. Spre exemplu, poţi păstra obiceiul de a bea un pahar de vin pe zi. O mulţime de studii au arătat că un consum moderat de alcool reduce colesterolul. Cantitatea indicată este de un pahar sau două.
Concluzie-Pentru a reusi să slăbesti eficient, trebuie să stii să reduci consumul zilnic de calorii si, în acelasi timp, să faci foarte multă miscare. Nu e important neapărat ce mănânci, ci raportul dintre numărul de calorii pe care le consume si caloriile pe care le arzi pe zi. Ai putea să mănânci doar legume, dar, dacă ai consuma mai multe calorii decât ai arde, ai lua în greutate.
Totusi, cele mai multe diete caută să scadă cantitatea de mâncăruri grase din meniul zilnic. Grăsimile sunt, cu siguranţă, dusmanul numărul 1, deoarece conţin cele mai multe calorii pe gram. În vreme ce carbohidraţii si proteinele conţin 4 calorii pe gram, grăsimile conţin 9. Problema e că grăsimile dau gust si savoare mâncărurilor si e foarte greu să te abţii de la a le consuma, dar trebuie să faci asta.
Astfel, dacă urmezi acesti pasi, dieta ta va da roade si vei vedea rezultatele în scurt timp.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close