Palpitaţii – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 PALPITAŢII.

Senzaţii nete ale bătăilor inimii, simţite de bolnav, fie printr-o trăire neobişnuită, fie printr-un ritm neregulat, sunt provocate mai ales de nervozitate, hipertiroidism dar pot fi provocate şi de tulburările digestive: abuz de cafea, tutun, gaze intestinale) şi chiar de intoxicaţii, foarte rar sunt provocate de tulburări cardiace.         

Se va căuta cauza care a produs acestea şi vor fi înlăturate aceste cauze. În momentul în care vor dispare cauzele va dispare şi palpitaţia. În cazurile cu tulburări cardiace se poate face unul din următoarele.

Tratament :

Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, arnică, cătuşnică, crin de pădure, cuişoare, dumbravnic, floarea pasiunii, lăcrămioare, limba mielului, mac de câmp, mentă, păducel, pătlăgeaua roşie, plămânărică, portocale, roiniţă, salată, salcie, saschiu, scorţişoară, sparanghel, sunătoare, şovârf, talpa gâştei, tei, ţelină, toporaş, unguraş, valeriană, ventrilică, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (Angelica arhangelica) se pot folosi rădăcinile sau seminţele. Se ia 1 linguriţă care se va pune la 250 ml apă rece, se fierbe apoi 5 minute. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, preferabil să fie îndulcit cu miere dacă nu există contraindicaţii.

Arnică (Arnica montana) există la toate magazinele naturiste tinctură care se va folosi strict conform indicaţiilor producătorului, fiind una dintre plantele toxice.

Cătuşnică (Nepeta cataria) -Seminţe de cătuşe– fructele acestei plante sunt nucule mici şi negricioase. Se pun 2 linguriţe la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi, sau doar la nevoie în cursul unei zile. Este foarte bun în calmarea palpitaţiilor.

Crin de pădure (Lilium martagon) se poate folosi planta cu flori sau bulbul. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, înainte de mese.

Cuişoare (Syzygium aromaticum) 1 linguriţă se cuişoare (se găsesc şi la magazinele alimentare) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, fiind utilă şi pentru calmarea durerilor.

Dumbravnic (Melittis melissophyllum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Se poate consuma şi în timpul crizei, ajutând la trecerea crizei.

 Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) 2 linguri de plantă mărunţită se pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi. Acelaşi efet îl au şi gelulele cu floarea pasiunii, care se administrează conform prospectului producătorului.

Lăcrămioare (Convalaria majolis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Se poate consuma şi în timpul crizei, ajutând la trecerea crizei.

Limba mielului (Borago officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi.

Mac de câmp (Papaver rhoesas)- 1 linguriţă de petale de mac puse în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Reduce palpitaţiile alungă insomnia şi alungă de asemenea tulburările nervoase. Se pot consuma 2-3 căni pe parcursul unei zile.

Menta (Mentha piperita) 2 linguriţe de plantă  mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Se poate consuma şi în timpul crizei, ajutând la trecerea crizei.



Păducel (Crataegus monogyra)- 2 linguriţe de plantă  mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Reglează ritmul inimii când acesta bate prea tare. Nu prezintă nici un efect secundar şi în plus vă ajută să aveţi un somn liniştit noaptea.

Pătlăgeaua roşie (Licopersicon esculentus) se consumă suc de roşii obţinut din plante proaspete şi consumate imediat. Sucul de roşii existent în comerţ nu este indicat pentru că acesta conţine conservanţi. Prin încălzire o serie de proprietăţi sunt distruse. Se poate consuma în orice cantitate.

Plămânărică (pulmonaria officinalis) se pun la fiert plantele şi se aplică cataplasme cu planta caldă pe regiunea inimii de 2 ori pe zi.

Portocale (Citrus auratium dulcis) se va consuma cât mai mult suc. De asemenea se poate spăla coaja şi se taie în felii subţiri după care se va pune coaja de la o portocală la 250 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate amesteca după răcire cu sucul obţinut înainte din portocală şi de asemenea se poate îndulci cu miere dacă nu aveţi diabet.

Roiniţă (Mellisa officinalis) 2 linguriţe de plantă  mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi.

Salată (Lactuca sativa) se indică consumul sucului de frunze crude câte 200 ml de 3 ori pe zi, fiind unul dintre sucurile foarte utile ajutând la diminuarea bătăilor inimii. Se poate de asemenea consuma frunze crude sub formă de salate cu diferite mâncăruri. Este foarte bine ca sucurile sau chiar salata să se consume înaintea meselor cu cel puţin 15 minute.

Salcie (Salix alba) 2 linguriţe de coajă mărunţită se vor pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se poate consuma 2 căni pe zi. Conţin acid salicilic care este unul dintre bunii antiinflamatori şi în plus nu are nici efecte secundare. Se poate lua şi sub formă de praf câte 1 linguriţă pusă sub limbă pentru 5 minute, apoi înghiţită. Cei care nu au contra indicaţii pot să consuma acest praf cu miere fiind amar.

Saschiu (Vinca minor) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate să se consume 2-3 căni pe zi.

Scorţişoară (Cinnamomum ceylonicum) se pune praf de scorţişoară obţinut din coajă prin măcinare în orice ceai sau vin fiert. Se poate lua 3 linguriţe pe zi.

Sparanghel (Asparagus officinalis) se consumă proaspăt în diferite salate de crudităţi. Se pot de asemenea pune 2 linguriţe de plantă mărunţită, proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Sunătoare (Hipericum perforatum) se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

-Tinctură de Sunătoare se va consuma câte 5 picături- 1 linguriţă de trei ori pe zi diluată în 100 ml apă.

Şovârf (Origanum vulgare) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate să se consume 2-3 căni pe zi.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) este o plantă renumită pentru efectul sedativ cardiac. Se va pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 2-3 căni pe zi. Se poate face un tratament de durată.

Tei (Tylius tomentosa) se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite (fără bractee) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Toporaş (Viola odorata) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate să se consume 2-3 căni pe zi.

Ţelina (Apium graveolens) are in compoziţie substanţe care previn şi tratează aritmiile, ajută la scăderea tensiuni arteriale şi de asemenea contribuie la scăderea colesterolului. Cea mai utilă este crudă, proaspătă. Se poate folosi atât frunza cât şi rădăcina. Se mai poate folosi tinctură sau chiar în preparate culinare.

Unguraş (Marrubium vulgare) Este indicată pentru că reglează ritmul cardiac. Se va pune o lingură de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se va consuma 2-3 căni pe zi. Această plantă are posibilitatea să regleze ritmul cardiac.

Valeriană (Valeriana officinalis) se pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă, Se fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma câte 1-2 căni pe zi. -10 picături- o linguriţă de tinctură se poate consuma în cursul unei zile, în funcţie de gravitatea bolii.

Ventrilică (Veronica officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se ţine la temperatura camerei de seara până dimineaţa. Dimineaţa se încălzeşte la 40 grade maximum şi apoi se strecoară. Se va consuma în cursul unei zile ajutând la normalizarea activităţii inimii.

-Polen de albine se va lua zilnic câte 20 g. Se va mărunţi bine în gură apoi se va înghiţi. Se va face acest lucru sub formă de cură de minimum 20 de zile fără întrerupere.





Apilarnil 3 tablete pe zi în cure de minimum 30 zile.

Miere de albine se va folosi în locul zahărului în alimentaţie.

Păstura câte 2-3 cm pe zi din fagure se mestecă în gură apoi se înghite.

Lăptişor de matcă, câte o fiolă pe zi sau dacă nu 2 linguriţe de miere de albine cu lăptişor de matcă.

Se pot face din ceaiurile de mai sus combinaţii de 2-3 plante şi se pot consuma ceaiuri zilnic perioade lungi de timp. Se indică folosirea a cel puţin 2-3 căni pe zi, perioade cât mai lungi pentru că aceste plante au efect mai lent ca şi medicamentele însă efectul este mai de durată şi nu are efecte secundare ne dorite.

Reţeta 1: se face un terci dintr-un pumn de şovârf tocat, miez de pâine, pudră de scorţişoară, pudră de cuişoare şi se pune vin roşu pentru fluidizare. Se aşează pe un şerveţel de bumbac nu prea subţire (căci pasta curge şi pătează) şi se aplică pe piept în dreptul inimii. În scurt timp inima îşi va relua ritmul normal.

-Se recomandă repausul la pat.

– Ca tratament de urgenţă se consumă un pahar de apă îndulcit. Acesta se va consuma cu înghiţituri mici.

Tinctura de păducel.

Crataegus oxyycantha.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.



Acţiuni.

Intern: antifebril, calmant al sistemului nervos, echilibrant al tensiunii arteriale, hipotensiv blând şi eficient, înlătură extrasistolele de orice etiologie, măreşte capacitatea respiratorie, reglator al circulaţiei sângelui şi a ritmului inimii, îmbunătăţeşte gradat circulaţia cerebrală, tonic cardiac puternic (în tratamente de lungă durată), vasodilatator coronarian, diuretic.

Indicaţii.

Intern: tulburări de ritm cardiac (palpitaţii), boli degenerative ale inimii şi scleroză coronariană la persoanele în vârstă, ischemie cardiacă (adjuvant), adjuvant în angină pectorală, arterioscleroză, hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, circulaţie periferică deficitară, varice şi hemoroizi, tulburări congestive la menopauză, nevroză, nervozitate la copii şi adolescenţi, surmenaj la bătrâni, celulită, obezitate (adjuvant).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de rozmarin.

Rosmarinus officinalis.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antigutos, antireumatic, antiseptic intestinal, antiseptic respirator, antispasmodic, carminativ (reduce gazele intestinale), colagog şi coleretic, stomahic, diuretic, hipocolesterolemiant, stimulent al circulaţiei sanguine, activator al circulaţiei şi oxigenării cerebrale, psihostabilizant, stimulent general, vermifug.

Extern: antiseptic, astringent, cicatrizant, stimulent al circulaţiei pielii capului de unde şi efectul de creştere al părului), revolutiv, vulnerar.

Indicaţii.

Intern: indigestie, atonie digestivă (în special al stomacului), vomă, colici intestinale, congestia ficatului, icter, inflamaţii dureroase, cronice ale vezicii biliare, diabet, valori crescute ale colesterolului, insomnie, ameţeli (vertij), dureri de cap, migrene, nervozitate, stări depresive, stări de slăbiciune după boli şi operaţii grave, slăbirea memoriei, senilitate, palpitaţii, adjuvant în boli de inimă (inclusiv în cele care apar pe fondul emotivităţii exacerbate şi a instabilităţii psihice), amenoree, hidropizie, reumatism articular, celulită, astm, tuse convulsivă, surmenaj fizic şi cerebral, astenie, stări de oboseală cronică foarte accentuată, slăbiciune, convalescenţă, bătrâneţe.

Extern: entorsă, umflături articulare, umflarea gleznelor, dureri reumatice, torticolis, adjuvant în paraplegie spastică, hemiplegie.

Precauţii: intern în cantităţi foarte mari (peste 15 g pe zi) rozmarinul este toxic, producând gastroenterite şi nefrite.



Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close