Afecţiunile ginecologice – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Afecţiunile ginecologice.

Pentru că foarte multe femei sufere de aceste supărătoare probleme voi indica câteva tratamente foarte eficiente.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, angelică, arnică, brad, brusture, călin, cătină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, echinaceea, fasole, gălbenele, grâu, ienupăr, iasomie, lămâi, leuştean, liliac, lobodă, mărar, morcov, mur, ovăz, pătrunjel, plop negru, strugurii ursului, salcie, salvie, şofran, soia, stejar, sunătoare, tătăneasă, troscot, varză, zmeur.

            Să vedem însă care sunt aceste afecţiuni.

-Amenoree= absenţa menstruaţiei.

-Dismenoree= dureri în timpul sau în apropierea menstruaţiei.

-Hipomenoree= scăderea în durată şi intensitate a menstruaţiei.

-Oligomenoree =menstruaţii survenite la intervale mari.

-Hipermenoree= menstruaţie mai lungă şi abundentă =menoragie.

-Menoragie= depăşirea duratei cu peste 7 zile.= hipermenoree.

Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc-u şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient. Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afecţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.

            Orice tratament ca să reuşească trebuie început cu o cură de dezintoxicare cu ajutorul unui regim alimentar, apoi în funcţie de afecţiune se va trata afecţiunea care există cu plante care să regleze hormonal sau chiar antitumorale în cazul cancerului şi diferitelor tumori sau chisturi.



Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are un efect astringent şi totodată dezinfectant.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Se mai poate folosi 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern, având şi efect hormonal şi de reglarea ciclului câte 2 căni din oricare din acest preparat. Se mai pot folosi 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot face spălături vaginale pentru efectul antibiotic puternic.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri sau conuri se pune la fiecare 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern sau se fac spălături vaginale pentru efectul antibiotic puternic.

Brusture (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături cu efect emolient şi cicatrizant.

Călin (Viburnum opulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are un puternic efect antimicrobian.

Cătină (Tamarix rmossisima) fructele se pot consuma crude sau sub diferite forme pentru multele vitamine care le conţin. De asemenea se poate folosi uleiul de cătină care există la toate magazinele naturiste în cazul uscăciunii vaginale fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are un efect deosebit în amenoree.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Conţine azulene fiind un foarte bun antibiotic indicat în foarte multe afecţiuni infecţioase, dar mai conţine şi un hormon util în special în dismenoree.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Este un foarte bun medicament în cazul menstruaţiei abundente, sau la diferite răni.

Echinaceea (Echinacea angustifolia) 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot face spălături vaginale fiind un antibiotic puternic. Se poate folosi şi tinctura 1 linguriţă la 1 litru de lichid cu care se pot face spălături în infecţii diverse.

Fasole (Phasoleum vulgaris) 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat. Se pot folosi şi tecile de fasole 1-2 linguriţe puse la 250 ml apă şi fiert pentru 15 minute, apoi strecurat. Se pot consuma 2 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot face spălături vaginale cu efect antibiotic sau cicatrizant.

Grâu (Triticum aestivum) 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat. Se poate lua intern pentru efectul emolient şi la fel la spălături vaginale producând acelaşi efect.





Ienupăr (Juniperus comunis) 1 linguriţă de bace mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Intern se pot folosi 2 căni pe zi, sau se fac spălături vaginale zilnic. Are un puternic efect antibiotic.

Iasomie (Philadelphum coronaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot face spălături vaginale. Are efect antibiotic, împreună cu gălbenele fac un ceai foarte util pentru spălături în cazul trichomonasului.

Lămâi (Citrus lemoniu) se pune 1 linguriţă de suc de lămâie la fiecare spălătură vaginală pentru a se acidifia vaginul şi pentru a ajuta în cazul altor afecţiuni. Se pune atunci în complectare la orice ceai medicinal şi se fac spălături. Spălătura cu sucul acesta nu este indicat să-l facă cele care doresc să aibă copii pentru că aciditatea distruge spermatozoizii.

Leuştean (Levisticum officinalis) spălături vaginale cu ceai de leuştean 2-3 frunze la o cană de apă clocotită. Reglează funcţiile uterului şi este util în cazurile de atonii însoţite de amenoree şi nevroze.

Liliac (Syringa vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are efect antibiotic.

Lobodă (Atriplex hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Este util în cazurile în care există întârzierea menstruaţiei.

Mărar (Anthum gruveoles) 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi conţinând fitoestrogen.

Morcov (Daucus carota) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se pot face spălături vaginale în cazul rănilor.



Mur (Rubus fruticosus) rădăcină 2 linguriţe fierte timp de 15 minute în 250 ml apă în cazurile de metroragie. Din frunze 1 linguriţă la 250 ml apă fiert 5 minute apoi strecurat se obţine un ceai cu efect antibiotic mai slab dar totuşi util.

Ovăz (Avena sativa) 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat. Pe lângă faptul că este emolient mai conţine şi nişte fitohormoni.

-Paparoane ceai se dă la dureri uterine în timpul naşterii.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Are efect diuretic puternic şi estrogeni în special seminţele şi frunzele.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se folosesc intern 2-3 căni cu efect antibiotic puternic. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă de salcie mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma câte 1 cană în cazul durerilor. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale cu efect de calmarea durerilor. Conţine acid acetilosalicilic care este indicat atât ca şi calmant al durerilor cât şi pentru reducerea inflamaţiilor.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are efect de diminuarea secreţiilor şi dezinfectant. De asemenea contribuie la dispariţia inflamaţiilor. Are şi efect hormonal.

Şofran (Crocus sativus) se pune în mâncare pentru pornirea ciclului şi a menstruaţiei întârziate.

Soia (Soja hipoida) 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat. Se poate însă consuma sub orice formă ajutând datorită faptului că are fitohormoni.



Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă de salcie mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică în toate cazurile de hemoragii atât intern cât şi pentru spălături.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Este un foarte bun cicatrizant.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. În general se foloseşte ca emolient, cicatrizant sau antibiotic. Este una dintre platele cele mai active în cazul rănilor.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Conţine acid acetilosalicilic care contribuie la calmarea durerilor şi la dispariţia inflamaţiilor de orice natură.

Varză (Brasica oleraceea) frunzele de varză se aplică extern după se se strivesc în cazul în care există afecţiuni externe se poate ţine timp de 12 ore după care se schimbă cu alta proaspătă. Se face până la dispariţia afecţiunii. În general se foloseşte la inflamaţii externe în special cu mâncărimi.

Zmeur (Rubus idaeus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Se indică şi mugurii care sunt sub diferite forme la toate magazinele naturiste conţinând fitohormoni.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close