Amortirea Talpilor – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Amorţirea tălpilor  

Se prepară o alifie din boabe albe de vâsc, strivite într-un vas de ceramică şi amestecate cu puţină untură de casă proaspătă. Se va masa peste zi şi seara picioarele. Paralel se va ţine o cură de 6 săptămâni de ceai de văsc, 3 săptămâni cură după care 2 săptămâni pauză, şi iarăşi 3 săptămâni ceai. Reţeta  de preparare a ceaiului, se află la boli de inimă.

 

Călcâie uscate Se strânge urina vreme de 2 zile, a 3a zi se încălzeşte şi se ţin picioarele la înmuiat 30 min, [trebuie să fie destul de caldă] după care se freacă cu o piatră ponce. Se ung călcâiele cu alifie de gălbenele. Baia se face la 3 zile, alifia se foloseşte zilnic. După circa 1 lună veţi avea călcâie de mătase.

 

Eprizipelul : o reţetă sigură pe o perioadă scurtă – cumpăraţi de la farmacie 2 flacoane de ampicilina, 2 pliculeţe de burovin şi comandaţi la farmacie o soluţie contra epidermofiţiei, compusă din ; iod metaloid 1g, acid salicilc 3g, glicerină 10g, alcool de 70 grade 100ml. Luaţi medicamentele în modul următor : ampicilina câte 2 capsule odată la interval de 6 ore, timp de 5 zile. Cu soluţia contra epidermofiţiei se badijonează talpa piciorului şi mai ales spaţiile dintre degete. Cu burovinul se pun comprese pe locurile dureroase. Se recomandă repaus la pat.

 

Monturi  Preventiv : în momentul când apare durerea caracteristică şi roşeaţa aferentă, să se aplice un badijonaj cu tinctură de iod. Acest procedeu trebuie repetat 2-3 seri la rând [se poate face şi peste zi]. Aici apare o capcană. Deoarece durerea dispare după prima badijonare şi persoana uită să o mai repete. Şi în primul rând să se renunţe la tocuri înalte. Curativ : tratamentul cu iod, aplicat cu perseverenţă, vreme de 1-2 ani, face să dispară chiar şi monturile gata formate. La persoanele cu piele mai sensibilă după 4-5 zile de badijonări se va face o singură dată pe zi, se poate produce o descuamare a pielii. Se întrerupe tratamentul şi se reia numai după ce se vindecă pielea. 

 

Răni între degete : umblaţi cât mai mult desculţă şi evitaţi încălţămintea gen sport de cauciuc. După ce vă spălaţi pe picioare cu apă şi săpun, tamponaţi rănile dureroase cu un decoct de tătăneasă [2 linguriţe de plantă se fierb în 250ml.apă, 2 min]. Lăsaţi locul să se usuce apoi puneţi pe locurile dureroase frunze de pătlagină uşor strivite [bine spălate în apă rece]. Când rănile încep să se închidă, ungeţi-le seara cu alifie de gălbenele. Dacă mergeţi la serviciu, puneţi între degete frunze de pătlagină. 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.