Care este părerea despre celulele reparatorii stem?

Medicii au constatat că, pentru a păstra viabilitatea maximă a celulelor stem, transportul probei până în Bancă trebuie făcut la o temperatură apropiată de temperatura corpului: cca 36°C. Din acest motiv, netransportând proba la rece, mult mai multe celule stem își vor păstra viabilitatea.

Transplant mai sigur 

Stocând doar celule stem, eliminăm toţi produșii sângelui inutili în transplant, care în plus chiar fac rău pacientului: plasmă, hematii, hormoni, produși de metabolism, produși de degradare celulară etc. Spre exemplu, hematiile se distrug în timpul criogenării și, prin distructia lor eliberează hemoglobină și fier, toxice pentru rinichi, putând duce chiar la insuficienţă renală și deces.

Risc mai mic de incompatibilitate 

Hematiile (globulele roșii din sânge) sunt cele care cresc riscul de incompatibilitate la un eventual transplant. Prin procesarea sângelui, hematiile sunt eliminate și astfel scade și riscul de incompatibilitate.

Caracteristicile probei sunt cunoscute de hematolog dinainte de transplant 

Separând celulele stem din sângele recoltat, vom cunoaște cu exactitate caracteristicile probei: număr de celule stem, număr de leucocite, viabilitatea celulelor etc.

Proba gata de transplant oricând 

Separând și stocând doar celule stem, proba este oricând gata de transplantare – în orice moment poate fi decriogenată și transplantată, fără a fi necesari pași suplimentari de pregătire înainte de transplant

 • CUM SE TRANSPORTA

  Dupa recoltare, proba va fi ambalata de catre personalul medical al maternitatii in kitul de transport pus la dispozitie de catre noi. Apoi membrii familiei (in special taticul) ne vor anunta faptul ca nasterea a avut loc si proba a fost recoltata.

  Transportul probei recoltate se face cu avionul, in cel mai scurt timp posibil de la recoltare, utilizand o Companie Curier de Probe Biologice Umane, autorizata si acreditata la nivel national si international: TNT

  Nicio proba de sange placentar a Stem SURE nu trece prin aparatul de raze X inainte de transportarea acesteia cu avionul. Prin contractele pe care care le avem cu Companiile de curierat, aceasta facilitate ne este si iti este asigurata. Imagineaza-ti ce se poate intampla cu proba de sange placentar daca ar fi supusa iradierii. Noi stim, si de aceea acest lucru nu se intampla!

 • CUM SE STOCHEAZA

  Inainte de a fi stocat prin criogenare la -196C, in concentratul de celule stem va fi adaugata o substanta cu rol crioprotector, numita DMSO, ce are rolul de a proteja celulele stem. Ne asiguram astfel ca celulele stem vor supravietui criogenarii si apoi unui eventual proces de decriogenare. Adaugarea substante cu rol crioprotector are loc in mediu aseptic, pe un banc de lucru cu flux laminar.  Gelatina Wharton a tesutului ombilical este plasata dupa izolare intr-un tub criogenic, fiind astfel pregatita pentru criogenare. Proba este apoi transferata in recipientele de criogenare special concepute pentru stocarea la -196C.

  Stocarea recipientelor continand celule stem se face in vapori de azot, si nu in azot lichid ! Se reduce astfel orice risc de contaminare sau de accident pe durata stocarii probei in tancurile de criogenare.

  Stem Sure stocheaza in conditii de criogenie un total de 11 recipiente.

  • 2 recipiente de celule stem
  • 2 recipiente de tesut (gelatin Wharton)
  • 7 recipiente suplimentare, pentru diferite testari viitoare, inclusiv testarea HLA a compatibilitatii genetice. In acest mod, nu va fi nevoie de decriogenarea probei de celule stem, ci doar a unuia dintre recipientele stocate separat.

  Criogenarea si depozitarea pe termen lung

  Recipientele de criogenare sunt transferate intr-un aparat de criogenare cu rata graduala de inghetare. Proba este criogenata pana la -150° C folosind un program automat de control al temperaturii. Astfel, temperatura probei este scazuta treptat de la temperatura camerei pana la -150° C. Ulterior, recipientele vor fi introduse in vapori de azot in tancul de criogenare, tanc ce este racit cu azot lichid (N2) aflat la o temperatura de -196° C.

  Proba de sange si de tesut ombilical este stocata in carantina pana la definitivarea testelor virusologice si bacteriene. Ulterior aceasta este mutata in recipientul pentru stocarea definitiva.

  Date privind stocarea

  Sistemul prin care se mentine temperatura de -196° C este complet independent de alte surse de energie. De asemenea exista un sistem de monitorizare a cantitatii de azot lichid, ca si a temperaturii din recipiente.

  Compania Stem SURE foloseste un sistem integrat de trasabilitate a probei de celule stem ! Parintii primesc un card continand codul unic de urmarire a probei recoltate. Acest cod se va regasi pe contractele semnate, pe kitul de recoltare, punga de sange recoltat, recipientul de recoltare a tesutului de cordon ombilical, dar si pe recipientele stocate in banca. Se elimina astfel orice risc de inlocuire accidentala a probei, oriunde pe traseu, pornind de la maternitatea unde se recolteaza sangele si pana la tancul de criogenare definitiva.

 • Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
  Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
  Diete Sanatoase pentru orice zi

  Cateva Tratamente Naturiste utile