Este riscant sa fiu vaccinata in timpul sarcinii?

Intrebare : Este riscant sa fiu vaccinata in timpul sarcinii?

Raspuns: Da si nu. Ideal ar fi ca in timpul sarciniifemeile sa evite vaccinurile, pentru ca anticorpii din virus pot afecta fatul. In particular vaccinurile vii sint riscante. Indicat este sa evitati in timpul sarcinii calatoriile in tari unde vaccinarea este necesara. In cazul in care o astfel de calatorie nu poate fi evitata, consultati doctorul si centrele specializate pentru a afla ce fel de vaccinari sint necesare pentru tara respectiva. Unele – ca cele pentru febra galbena si encefalita japoneza – sint riscante pentru femeile insarcinate. Nu le acceptati decat daca trebuie neaparat sa calatoriti intr-o zona infectata. Altele – ca cele pentru malarie sau hepatita B – sint mai putin periculoase.

Cat despre vaccinarile impotriva gripei, nu sint deloc necesare la gravidele sanatoase, cu o sarcina normala. Ele sint totusi o idee buna in cazul gravidelor suferinde de diabet sau boli cronice.

Conform centrelor de prevenire si control al bolilor, vaccinarile nu prezinta riscuri pentru nimeni si sint recomandate femeilor cu o sarcina mai mare de 14 saptamani in timpul sezonului “gripal”.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila