Keytruda o solutie pentru pacientii cu cancer

Dă Share să știe și altii!!
Shares

O soluţie pentru pacienţii fara speranta

Grupului farmaceutic Merck a sintetizat în laboratoarele de cercetare ale sale o nouă moleculă, ce  acţionează doar asupra tumorilor, fără să atace organele afectate de cancer.

           Agenţia medicamentelor din Statele Unite (Food and Drug Administration – FDA) şi-a dat acordul pentru comercializarea acestui medicament, informează site-ul cotidianului francez Le Monde.

O solutie pentru CancerO solutie pentru Cancer

FDA a autorizat, marţi, comercializarea unui medicament anti-cancer, numit Keytruda, produs de laboratoarele grupului Merck, ce atacă tumorile care au un profil genetic specific, lăsând intact organul afectat.

„Până acum, FDA a aprobat terapii împotriva cancerului în funcţie de organul afectat iniţial, de exemplu plămânii sau sânii”, a declarat medicul Richard Pazdur, director interimar al departamentului de produse hematologice şi oncologice de la Centrului de evaluare a medicamentelor din cadrul FDA.
”De acum înainte, avem un tratament pe baza biomarkerilor tumorii, si pe baza markerilor organului afectat”, a adăugat medicul american.

Keytruda (pembrolizumab), un medicament folosit în imunoterapie, a fost aprobat în urma unei proceduri accelerate şi poate fi utilizat pentru a trata tumori – atât ale copiilor, cât şi ale adulţilor – care sunt inoperabile şi purtătoare ale unor trăsături genetice specifice, detectabile cu ajutorul biomerkerilor.
Acest tratament îi vizează, de asemenea, pe bolnavii diagnosticaţi cu cancer colorectal care a continuat să progreseze şi după chimioterapie.

Tumorile vizate de Keytruda sunt purtătoare ale unor caracteristici genetice denumite MSI (MicroSatellite Instability) şi MMR (deficienţă MisMatch Repair). Ele afectează adeoseori colonul, ţesuturile endometriale (inclusiv ovare) şi gastrointestinale.

Aceste tipuri de cancere pot să afecteze şi sânii, prostata, vezica urinară şi glanda tiroidă, a precizat FDA.

Neutralizarea proteinei PD-1

FDA aprobă comercializarea unui medicament în procedură accelerată pentru a trata patologii incurabile, împotriva cărora nu există alternativă, dacă noua moleculă s-a dovedit suficient de eficientă în testele clinice.Keytruda aparţine unei noi clase de medicamente anti-cancer care neutralizează o anumită proteină, PD-1, folosită de celulele tumorale pentru a scăpa de ”atacurilor” declanşate de sistemului imunitar al pacientului.

Acest tratament a fost deja aprobat de FDA pentru a trata mai multe tipuri de cancer, precum melanom (tumoare agresivă a pielii), cancer pulmonar în stadiu avansat, cancer cerebral, cancer al gâtului şi limfom Hodgk.

KEYTRUDA este un medicament pe bază de prescripție medicală utilizat pentru tratamentul:

Un fel de cancer de piele denumit melanom. Poate fi utilizat atunci când melanomul sa răspândit sau nu poate fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală (melanom avansat).

Un fel de cancer pulmonar numit non-cancer pulmonar cu celule mici (NSCLC).
Acesta poate fi utilizat singur ca primul dvs. tratament atunci când cancerul pulmonar sa răspândit (NSCLC avansat) și teste pozitive pentru “PD-L1”, iar tumora dumneavoastră nu are o genă anormală “EGFR” sau “ALK”.

De asemenea, poate fi utilizat în monoterapie pentru NSCLC avansat dacă ați încercat chimioterapie care conține platină și nu a funcționat sau nu mai lucrează, iar testele de cancer pulmonar sunt pozitive pentru “PD-L1” și dacă tumoarea dumneavoastră are o anomalie “EGFR” Sau “ALK”, ați primit, de asemenea, un medicament pentru inhibarea EGFR sau ALK care nu a funcționat sau nu mai funcționează.

Un fel de cancer numit cancer de celule scuamoase capului si gatului (HNSCC). Poate fi utilizat atunci când HNSCC sa întors sau sa răspândit și ați primit chimioterapie care conține platină și nu a funcționat sau nu mai este de lucru.

Un fel de cancer numit limfom Hodgkin clasic (cHL).

KEYTRUDA poate fi utilizat pentru cHL la adulți și copii atunci când ați încercat un tratament și nu a funcționat sau când cHL a revenit după ce ați primit 3 sau mai multe tipuri de tratament.

Un tip de cancer de vezică urinară sau cancer de tract urinar atunci când sa răspândit sau nu poate fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală (cancer avansat urotelial) și nu sunteți în stare să primiți chimioterapie care conține un medicament numit cisplatină sau dacă ați primit chimioterapie care conține platină și Nu lucrează sau nu mai lucrează.

Un tip de cancer care este demonstrat printr-un test de laborator că este o microsatelită de instabilitate ridicată (MSI-H) sau o tumoare solidă cu deficit de reparație (dMMR).

KEYTRUDA poate fi utilizat la adulți și copii pentru a trata:
Cancerul care sa răspândit sau nu poate fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală (cancer avansat); și a progresat după tratament și nu aveți opțiuni de tratament satisfăcătoare sau
aveți cancer de colon sau rectal și ați primit chimioterapie cu fluoropirimidină, oxaliplatină și irinotecan, dar nu a funcționat sau nu mai funcționează.

Nu se cunoaște dacă KEYTRUDA este sigură și eficientă la copiii cu cancer de tip MSI-H ai creierului sau măduvei spinării (cancerele sistemului nervos central).

PD-L1 = ligandul de moarte programat 1; EGFR = receptorul factorului de creștere epidermal;
ALK = limfom kinază anaplazică.

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

O solutie pentru Cancer

Informații importante privind siguranța Despre KEYTRUDA® (pembrolizumab)

KEYTRUDA este un medicament care poate trata anumite tipuri de cancer prin lucrul cu sistemul imunitar. KEYTRUDA poate determina sistemul imunitar să atace organele și țesuturile normale în orice zonă a corpului dumneavoastră și poate afecta modul în care acestea funcționează. Aceste probleme pot deveni uneori grave sau pune în pericol viața și pot duce la deces.

Sunați sau consultați imediat medicul dacă aveți simptome ale următoarelor probleme sau dacă aceste simptome se agravează:

Probleme pulmonare (pneumonită). Simptomele pneumonitei pot include scurtarea respirației, durerea toracică sau tusea nouă sau mai rea.

Tulburări intestinale (colită) care pot duce la lacrimi sau găuri în intestin. Semnele și simptomele colitei pot include diaree sau mai multe mișcări ale intestinului decât de obicei; Scaune care sunt negre, întârzie, lipicioase sau au sânge sau mucus; Sau durere sau sensibilitate la nivelul stomacului (abdomenului).

Probleme hepatice (hepatită). Semnele și simptomele hepatitei pot include îngălbenirea pielii sau a albului ochilor, greață sau vărsături, dureri în partea dreaptă a stomacului (abdomen), urină închisă, senzație de mai puțin foame decât de obicei sau sângerări sau vânătăi mai ușor Decât în ​​mod normal.Probleme ale glandelor hormonale (în special tiroidiene, hipofizare, glandele suprarenale și pancreas). Semnele și simptomele pe care glandele hormonale nu le acționează corect pot include bătăile rapide ale inimii, scăderea în greutate sau creșterea în greutate, transpirația crescută, senzația de foame sau sete, urinarea mai des decât de obicei, pierderea părului, senzația de frig, constipația, Dureri musculare, amețeală sau leșin, sau dureri de cap care nu vor dispărea sau cefalee neobișnuită.

Probleme de rinichi, inclusiv nefrită și insuficiență renală. Semnele de probleme ale rinichilor pot include modificarea cantității sau culorii urinei.

Probleme în alte organe. Semnele acestor probleme pot include erupții cutanate, modificări ale vederii, dureri musculare sau articulare severe sau persistente, slăbiciune musculară severă sau scăderea numărului de globule roșii (anemie), dificultăți de respirație, bătăi neregulate ale inimii, senzație de oboseală sau durere toracică (miocardită).

Infuzia (IV) reacții care pot fi uneori severe și pune în pericol viața. Semnele și simptomele reacțiilor la perfuzie pot include frisoane sau tremurături, dificultăți de respirație sau respirație șuierătoare, mâncărime sau erupții cutanate, înroșirea feței, amețeală, febră sau senzație de trecere.

Complicațiile transplantului de celule stem care utilizează celule stem donoare (alogene) după tratamentul cu KEYTRUDA. Aceste complicații pot fi severe și pot duce la deces. Medicul dumneavoastră vă va supraveghea pentru semne de complicații dacă sunteți un recipient transplantat de celule stem alogene.

Tratamentul medical imediat poate ajuta la menținerea acestor probleme mai grave. Medicul dumneavoastră vă va verifica aceste probleme în timpul tratamentului cu KEYTRUDA. Medicul dumneavoastră vă poate trata cu corticosteroizi sau medicamente pentru înlocuirea hormonilor. Este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit să întârzie sau să întrerupă complet tratamentul cu KEYTRUDA dacă aveți reacții adverse severe.

Înainte de a primi KEYTRUDA, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți probleme cu sistemul imunitar, cum ar fi boala Crohn, colita ulcerativă sau lupusul; Au avut un transplant de organe; Au probleme pulmonare sau de respirație; Au probleme hepatice; Sau au alte probleme medicale.

Dacă sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, spuneți-i medicului dumneavoastră. KEYTRUDA vă poate afecta copilul nenăscut. Femeile care pot rămâne gravide trebuie să utilizeze o metodă eficientă de control al nașterii în timpul tratamentului și timp de cel puțin 4 luni după administrarea dozei finale de KEYTRUDA. Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu KEYTRUDA.Dacă alăptați sau intenționați să alăptați, spuneți medicului dumneavoastră. Nu se cunoaște dacă KEYTRUDA trece în laptele matern. Nu alăptați în timpul tratamentului cu KEYTRUDA și timp de 4 luni după administrarea dozei finale de KEYTRUDA.

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le luați, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și medicamentele fără prescripție medicală, vitaminele și suplimentele pe bază de plante.

Reacțiile adverse frecvente ale KEYTRUDA includ senzație de oboseală, mâncărime, diaree, scăderea apetitului alimentar, erupții cutanate, febră, tuse, dificultăți de respirație, dureri la nivelul mușchilor, oaselor sau articulațiilor, constipație și greață.

La copii, senzația de oboseală, vărsături și dureri de stomac (abdominale) și niveluri crescute ale enzimelor hepatice și scăderea nivelului de sare (sodiu) în sânge sunt mai frecvente decât la adulți.

Acestea nu sunt toate efectele secundare posibile ale KEYTRUDA. Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți vreun efect secundar care vă deranjează sau că nu dispare. Pentru mai multe informații, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close