Colica biliară – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Colica biliară.

            Durerea de la vezica biliară poate să fie o durere foarte vie şi persistentă. În cazul în care această afecţiune este prezentă mai mult timp se va consulta medicul pentru a vedea ce afecţiune există şi a se trata. Această durere însă poate surveni şi în urma unei mese mai abundente sau după 2-3 pahare de tărie sau chiar din multe alte motive.

            În toate cazurile este bine ca o perioadă să se instituie un regim alimentar din care să fie scoase grăsimile animale, afumăturile, conservele, mezeluri, ouă, maioneza, băuturile alcoolice de orice fel.

            Se vor evita emoţiile şi supărările de orice fel.

            Se pot folosi următoarele plante medicinale: brusture, cartof, ceapă, cicoare, cireşe, coada calului, coada şoricelului, flori de fân, frăsinel, fumăriţa, hrean, limba mielului, mac, margaretă, măslin, mentă, muşeţel, ovăz, păpădie, pătrunjel, porumb, rostopască, ridiche, roşii, rozmarin, schinel, turiţă mare, urzică, vişine, viţa de vie, zârnă.  

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brusture (Arctium lappa). 3-4 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 1 litru de apă. Se fierbe la foc mic 5 minute. Se strecoară şi se va bea eventual îndulcit în cursul zilei. Se pot îndulci cu miere.

Cartofi (Solanum tuberosus)- se fierb cartofii apoi se transformă într-un piure în care se pune lapte şi un gălbenuş de ou. Se face totul sub formă de pastă şi este bine să se întindă fierbinte pe zona ficatului pentru calmarea durerilor. Durerea dispare foarte repede.

Ceapă (Allium cepa). Se pune o ceapă tăiată mărunt sau rasă în 50 ml ulei de floarea soarelui. Se pune totul într-o sticlă care se va închide şi se va ţine timp de 15 zile la temperatura camerei. Se agită zilnic. Se strecoară apoi şi se va lua din acest ulei 3 linguriţe pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale câte una. Ajută atât la calmarea durerilor cât şi la dizolvarea eventualilor calculi.

Cicoare (Cichorium intybus) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert 5 minute apoi strecurat. Se mai poate folosi planta sau florile câte 1 linguriţă puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere 15 minute apoi se strecoară. Din oricare fel se poate consuma 3 căni pe zi, pentru stimularea activităţii vezicii biliare. Este totodată şi un diuretic.

Cireşe (Cerasus vulgaris). Se consumă fructe în orice cantitate. De asemenea se pot pune fructe uscate şi se din acestea se vor lua 1 lingură şi se pun la 250 ml apă rece. Se lasă apoi timp de 10 ore la macerat. Se fierbe până dă în clocot şi se bea dimineaţa. Se pot consuma în cursul zilei câte 3 căni.



Cozile de cireşe sunt foarte bune. Se pune 1 linguriţă de cozi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Acestea ajută la curăţirea veziculei biliare şi la o mai uşoară evacuare.

Coada calului (Equisetum arvense) se macină planta cu râşniţa de cafea şi se ia câte 1 linguriţă de praf de 3 ori pe zi, în cazul în care există aciditate prea mare. Se mai poate fierbe planta şi aplica cataplasmă caldă pe ficat în cazul durerilor fiind un calmant eficient.

Coada şoricelului (Achillea milefolium). 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri şi este vorba şi de o componentă nervoasă. Măreşte secreţia biliară şi este ăi un antibiotic contribuind la eliminarea multor agenţi patogeni din organism.

Flori de fân- se fierb plantele şi se aplică cataplasmă caldă pentru diminuarea durerilor.

Frăsinel (Fraxinus excelsior)- 1 g pulbere de rizom se pune la 100 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot bea 2-3 porţii din acestea pe zi.

Fumăriţa (Fumaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri şi este vorba şi de o componentă nervoasă. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona)- se pune 20 g de rădăcină rasă într-un litru de vin. Se ţin pentru 10 zile, apoi se strecoară. Se va lua din acest vin câte 50-100 ml pe zi. Este foarte util pentru a ajuta la o mai rapidă evacuare a bilei.

Limba mielului (Borago officinalis) ). 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Mac (Papaver somniferum) 1 linguriţă de plantă mărunţită sau capsule se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se dă la dureri mari.

Margaretă (Leucanthemum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Măslin (Olea europea) se consumă câte 1 lingură de ulei pe zi, ajutând la eliminarea calculilor.

Mentă (Mentha piperita)-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri şi este vorba şi de o componentă nervoasă. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma pentru efectul antibiotic.

Ovăz (Avena sativa) se indică consumul ceaiului din seminţe. Se pun 2 linguri la 500 ml apă şi se fierb până scad la jumătate, apoi se strecoară. Sunt foarte utile la diminuarea calculilor şi curăţirea canalelor biliare. Se poate consuma 3 căni din acestea pe zi.





Păpădie (Taraxacum officinale) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se mai poate folosi planta 1 linguriţă pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Contribuie la drenarea biliară. De asemenea se poate face o cură cu tije florale câte minimum 10 bucăţi consumate dimineaţa la trezire. Se face 30 zile.

Pătrunjel (Petroselium crispus)- se pune 20 g rădăcină de pătrunjel în 500 ml apă şi se fierbe timp de 30 minute. Se strecoară şi bea pe parcursul zilei. Este un ceai foarte diuretic care curăţă vezica.

Porumb (Zea mays)-mătase- 2 linguri de mătase de porumb se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se iau câte 2 linguri de ceai la fiecare 2-3 ore.

Ridiche (Raphanus sativus)- se ia suc de ridiche neagră câte 2 linguri înainte de fiecare masă de 3 ori pe zi, până la eliminarea calcululor şi trecerea durerii. Este bine să se ia în acelaşi timp şi câte 1 lingură de ulei, pentru a ajuta la eliminarea calculului.

Rostopască (Chelidonium majus)- o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri şi este vorba şi de o componentă nervoasă. Se va lua câte 1 lingură la 3 ore. Nu se depăşeşte doza.

Suc de roşii (Lycopersicon esculentus)- se indică pentru colici şi pentru o mai bună funcţionare a veziculei să se consume zilnic câte 100 ml de suc proaspăt (nu conservat sau bulion).

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Ajută la diminuarea durerii.



Schinel (Cnicus benedictus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria). 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri şi este vorba şi de o litiază )adică o piatră care trebuie eliminată) Nu se ia mai mult pentru că poate produce eliminarea prea bruscă, mai ales atunci când există mai multe pietre. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Urzică (Urtica dioica). 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate bea mai ales atunci când sunt dureri.

Vişine (Cerasus vulgaris) cozi– Se pune 1 linguriţă de cozi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Acestea ajută la curăţirea veziculei biliare şi la o mai uşoară evacuare.

Viţa de vie (Vitis vinifera)– se foloseşte sucul obţinut primăvara şi se ia dimineaţa pe stomacul gol. Este unul dintre cele mai simple ăi eficiente metode, pentru funcţionarea veziculei biliare, totodată contribuind la curăţirea ei chiar şi de calculi pe care-i elimină după dizolvare. Se poate face perioade lungi de timp mai ales dacă peste seva culeasă primăvara se pune puţin alcool şi se ţine în sticle închise ermetic la rece se pot păstra 1 an de zile. Acest suc este util la foarte multe alte afecţiuni din organism.

Zârnă (Solanum nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este utilă la calmarea durerilor.

În cazul durerilor, când nu există febră se vor pune comprese calde cu mămăliguţă, argilă muiată cu ceaiuri din plante sau sare încălzită.

            Se pot de asemenea face băi cu flori de fân, paie de ovăz sau chiar cu coada calului.

            Se poate aplica alcool compresă local.



            În cazul febrei prezente:

Se va pune pungă cu gheaţă, fiind contra indicată căldura.

            În dureri de asemenea se poate folosi tinctura de salcie câte 1 linguriţă intern.

            Se mai poate lua în fiecare seară câte 1 linguriţă de ulei de măsline.

            Se va evita constipaţia în toate cazurile.

„Livecom”– preparat din plante oferă protecţie în disfuncţiile ficatului. Stimulează funcţiile de regenerare a ficatului, reduce acumularea trigliceridelor în celula hepatică, corectează şi controlează leziunile hepatice datorate infecţiilor şi efectele alcoolului şi drogurilor. Eficient în tratarea icterului şi hepatitelor virale, steatozei hepatice, regurgitează secreţia biliară, înlătură simptomele de anorexie şi greaţă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close