Cura cu argila

Dă Share să știe și altii!!
Shares

    Pamantul este parte integranta a oricarei forme de viata in  aceasta lume. S-a demonstrat ca acesta contine toate mineralele de  care avem nevoie, intr-o forma asimilabila de catre organism.  Actiunea argilei insa, nu se limiteaza la aportul de minerale, ea  actioneaza si la nivel energetic. Absoarbe fortele vitale de la alte  surse de viata, cum ar fi aerul, apa si soarele eliberandu-le apoi in  functie de nevoi..  Se paote spune fara a gresi prea mult, ca este unul din cele mai  vechi cure.  Omul primitiv manca pamant, il utiliza ca remediu intern  si extern. Animalele ranite sau bolnave, din instict, mananca pamant  sau se tavalesc prin noroi.
Acum 3000 de ani i.e.n., Egiptenii foloseau argila pentru mumificare. 

O publicatie de la NASA afirma ca argila ar fi jucat un rol important  in aparitia vietii pe pamant, contribuind la concentrarea acizilor  aminati, elementelor ce constituie proteinele.
Continand metale, argila atrage nucleoproteine a caror asamblaj  formeaza lanturi de acid dezoxiribonucleic (ADN). De asemenea este  probabil ca argila sa fi intrvenit in procesul de transformare si de  asimilare a elementelor nutritive, deci a fenomenelor pastrarii  vietii, de aparare impotriva agresiunilor si incetinirii procesului  imbatranirii.

         Exista afinitati intre argila si tot ceea ce este viu:  plante, animale sau om. Aceeasi argila poate sa aiba rezultate  spectaculare la o persoana, si sa para fara efect la o alta. In  realitate, ea actioneaza intotdeauna, dar mai mult sau mai putin  repede, in functie de gradul de afinitate. Daca o argila pare  inactiva, inseamna ca  trebuie schimbata: adusa din alta parte sau de  alta culoare. In general se recomanda o argila adusa din zona in care  v-ati nascut.           Argila este o substanta vie ce beneficiaza de inteligenta  naturii. Desi stiinta doreste sa explice totul,  trebuie sa  recunoastem cu umilinta, ca unele lucruri sunt inexplicabile  deocamdata pentru noi oamenii. Nu ne ramane de cat sa observam, sa  constatam, sa inregistram, sa admitem si sa acceptam. Unul din  aceste  fapte inexplicabile este puterea de a actiona cu  discernamant, a argilei  exercitandu-si proprietatile doar in  locurile unde este nevoie, echilibrand, eliminand substantele nocive  si stimuland regenerarea celulelor normale.



    Vom gasi adesea similitudini intre argila si efectele unor  substante medicamentoase. Orice asemanare este insa aparenta, caci  exista difernte esentiale intre modul de a actiona a argilei, si a  substantelor chimice. Acestea din urma actineaza “orbeste” in timp ce  argila  are un mod de actiune selectiv si echilibrant.  – argila are capacitate deosebita de absorbtie a toxinelor si bacteriilor, acizilor si bazelor organice, dar nu si asupra substantelor organice.    – prezenta si activitatea numeroaselor oligoelemente în argila explica actiunea ei de reechilibrare si stimulare.

Culorile argilei

Exista mai multe feluri de argila

Argila verde:  contine hidroxid de fier, Ca, Mg, K si Mn. Are o mare  putere absorbanta, e cea mai frecvent folosita si convine in toate  afectiunile.

Argila rosie : argila oxidata, bogata in oxid de fier, convine in  tratarea anemiilor si bolilor de sange.

Argila galbena: este mai rar utilizata, are o formula asemanatoare cu  cea verde, dar mai putin bogata

Argila alba: are o putere de absorptie mai scazuta decat cea verde,  convine foarte bine pentru inceperea unui tratment in vederea  adaptarii organismului la cura cu argila.

Argila albastra:  proprietati invecinate celei verzi, utila mai ales  in uz intern.

Argila gri: cea mai periculoasa (citotoxica). Poate contine intre 25  si 75% cuart.

Uz extern

Aplicata extern, sub forma de cataplasme si comprese, absoarbe  puroiul, sangele coagulat sau tesuturile moarte. Este posibil ca la  inceputul tratamentului sa se inregistreze o crestre a durerilor si o  agravare aparenta a afectiunii. Acestea nu prezinta nici un pericol,  dimpotriva, demonstreaza o actiune eficace a binefacerilor argilei.
Spre exemplu, un ulcer varicos tratat prin aplicatii externe, la  inceput se va mari. Tesuturile moarte de la periferie vor cadea, rana  se va adanci, durerea va creste. Continuand insa cu persevernta,  ulcerul se va vindeca pentru totdeauna.
Kneipp recomanda un amestec de argila si otet natural pentru  cataplasme. Aceasta metoda se mai foloseste si azi la sate, dar  aplicata in special animalelor ranite.

Se pune argila intr-un recipient de portelan , sticla, lemn , faianta , evitandu-se vasele din metal sau material plastic, apoi adaugam apa , urmarind sa acoperim bulgarele respectiv; se acopera vasul , lasand argila sa se dizolve pana la formarea unui terci omogen. Din acest terci se vor face cataplasme  groase de 1,5-2 cm grosime cu o suprafata care sa depaseasca cu putin regiunea tratata.

Cataplasmele se vor folosi reci ( la temperatura camerei) pe regiunile inflamate sau pe partea de jos a abdomenului, rennoindu-se de indata ce se incalzesc.

Cataplasmele se folosesc calde pe regiunea hepatica , pe rinichi , pe vezica, pe oase , durata aplicarii variaza dupa caz, de la o ora la doua-trei ore, uneori toata noaptea.





Incalzirea cataplasmelor din argila se face prin “bain-marin” sau folosind un radiator.



La copii se poate folosi pudra de argila in locul pudrei de talc. In cazul arsurilor se pune un tifon pe zona afectata , peste care se pun cataplasme care se schimba din vreme in vreme, lasandu-se tifonul permanent pe arsura.

Dupa folosire este bine sa aruncam argila, caci este impregnata de toxine.



Spalarea trupului cu argila . La terciul rezultat dupa dizolvare se adauga apa calda pana ce acesta ajunge la o consistenta asemanatoare unui lichid. Astfel , nu mai este necesara folosirea sapunului obisnuit.

Uz intern

      In uz intern, la nivelul stomacului si intestinelor, argila  permite captarea in vederea evacuarii, a toxinelor, a elementelor non-
utilizabile din alimente, sau a produselor nonasimilabile.
In cazul iritatiilor, ulcerelor sau chiar cancerelor organelor  digestive, argila constituie un pansament extrem de activ (si nu  neutru ca cele obisnuite): elimina celulele distruse si substantele  nocive, activeaza regenerarea tesuturilor.  Are de asemena o actiune absorbanta, cicatrizanta si bactericida in  enterite, disentrii.  In prezenta sa, nici un corp parazitar nu poate prolifera, fie ca  este vorba de microbi si bacterii patogene sau paraziti intestinali,  ajutand in eliminarea acestora.
      In afara de aceste actiuni directe asupra tractului digestiv,  argila are efecte benefice asupra intregului organism, utila in  afectiuni mergand de la furunculoza la anemii severe. Oxidazele  continute de aceasta au proprietatea de a fixa oxigenul liber, ceea  ce explica o actiune purificatoare si imbogatitoare asupra sangelui.
Este un remediu polivalent a glandelor endocrine pe care le  stimuleaza sau le diminueaza actiunea., regleaza metabolismul si este  un tonic al diferitelor organe (inclusiv inima)
Absoarbe toxinele, fiind o solutie eficienta in intoxicatiile cu  ciuperci, substante chimice si orice fel de otravuri pe care le poate  neutraliza.

Proprietati energetice

         Cu cat argila a fost expusa mai mult la soare, aer si apa de  ploaie, cu atat  e mai activa. Toate acestea permit argilei sa  inmagazineze energia celorlalte elemente, a soarelui in special .  Aceasta energie este apoi eliberata la apelul unui pol opus.
Este un puternic agent de stimulare, de transformare si transmitere  de energie. Fiecare particula transporta o energie considerabila prin  magnetismul sau, si radiatiile pe care le acumuleaza, aducand  organismului o remarcabila rezerva de forta. In acelasi timp,  contribuie la reconstituirea unui potential vital prin eliberarea  unei energii latente. Avem in noi resurse extraordinare de energie pe  care le lasam sa doarma: argila le trezeste ( a nu se confunda aceste  efecte ale argilei cu efectul bauturilor si alimentelor cu  proprietati excitante.

Cura cu argila

Prima cura cu argila va dura 3 saptamani. Se recomanda ca in primele  10 zile sa se bea doar apa de argila, dupa care se poate trece la  consumarea intregului amestec. Urmeaza o pauza de o saptamana, dupa  care cura se reia si poate dura luni de zile cu pauza: o saptamana da  una ba.
      Doza zilnica este de o lingurita (sau o jumatate de lingurita  pentru copiii sub 10 ani) intr-o cana cu apa. In cazul problemelor  tractului digestiv se poate merge pana la 2-3 lingurite pe zi.  Argila se pregateste cu cateva ore inainte, sau cu o noapte inainte.  Se pune o lingurita de argila in apa plata (nefiarta). Atentie ca  nici un fel de metal sa nu fie in contact cu argila. Se ia dimineata  la trezire, sau seara inainte de culcare.  In cazul constipatiilor  se dilueaza cu mai multa apa si se bea pe  parcursul intregii zile, intre mese si se asociaza cu ceaiuri  laxative.
In cazul bolnavilor cu hipertensiune cura se va limita la o lingurita  pe zi, intr-o cana cu apa, de 2 ori pe saptamana.
E de preferat sa nu se foloseasca argila in acelasi timp cu un  tratament medicamentos.
        Tratamentul o data inceput nu se va intrerupe, nici chiar  provizoriu. Argila este un agent deosebit de activ si declanseaza  fenomene in lant in intreg organismul.
Esta bine ca  acesta cura sa fie insotita de ceaiuri laxative, cura  cu fructe si o alimentatie vegetariana.   
    La ultima intrebare iar nu am un raspuns foarte clar: stiu ca exista multe
  feluri de argila (alba, roz, verde, galbena, alte culori), care difera
prin
  compozitia solului de unde au fost recoltate (prin sarurile minerale pe
care
  le contin). Ce contine fiecare tip de argila nu pot sa va spun, fiecare
  furnizor de argila are datoria sa faca o analiza chimica (si energetica,
de
  altfel) a argilei, cu  evidentierea compusilor chimici continuti in
cantitate mai mare.

            Argila alba
– silicati de aluminiu = 54%
– cuart = 16 %
– mica = 13 %
– fier = 10 %
– potasiu = 4 %
– magneziu = 1,5 %
calciu = 1,5 %

           Argila galbena
– silicati de aluminiu = 30 %
– cuart = 16 %
– mica = 11 %
– fier = 17 %
– potasiu =  14 %
– magneziu = 3 %
calciu = 9 %

                Argila rosie
– silicati de aluminiu = 47 %
– cuart = 18 %
– mica = 5 %
– fier = 17 %
– potasiu =  3 %
magneziu = 2 %
– calciu = 8 %

                  Argila gri
– silicati de aluminiu = 38 %
– cuart = 10 %
– mica = 12 %
– fier = 18 %
– potasiu =  4 %
magneziu = 3 %
calciu = 9 %

                Argila verde
– silicati de aluminiu = 41 %
– cuart = 18 %
– mica = 7 %
– fier = 19 %
– potasiu =  4 %
magneziu = 3 %
– calciu = 8 %

  In mod evident acest lucru este important dpdv terapeutic, intrucat diferite   argile cu continut chimic diferit vor avea diferite efecte.
  De asemenea acelasi tip de argila (aceeasi culoare), in functie de locul
  recoltarii, va avea o incarcatura energetica diferita – trebuie sa spunem ca argila, fiind un produs al naturii, este un sistem material (chimic) dar si   energetic. Pentru evaluarea diferitelor tipuri de argila din acest punct
de  vedere, contactati un radiestezist sau daca sunteti o persoana cu intuitie mai dezvoltata puteti alege dvs acel fel de argila care este mai bun  (eficient).

            In afara informatiilor si energiilor benefice se mai masoara si altceva, dar nu vreau sa intru in subiecte de specialitate. Raspund strict la aceasta intrebare:
Argila alba: 12 % informatii, 24 % energii
Argila galbena: 16 % informatii, 26 % energii
Argila verde: 17 % informatii, 15 % energii
Argila rosie: 14 % informatii, 18 % energii
Argila gri: 17 % informatii, 21 % energii

           Prin aplicarea unor tehnici specifice, beneficitatea argilei
poate atinge valoarea maxima, mai ales daca aceeasi tehnica se aplica si apei folosite.  Si ca veni vorba de apa, banala apa, citi dintre noi si-au pus problema, ca daca folosim apa curata si energizata, prin diverse procedee (solarizata, folosind cristale, apa de piramida, aplicind tehnici inforenergetice- IE, pe scurt), ne ajutam organismul mai mult decit ne-am putea inchipui ? Apa aduce si ea in organism informatiile si energiile benefice de care avem nevoie, cu cit gradul ei de puritate si de energizare creste, cu atit organismul “infloreste”.

    

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close