Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Danaparoid

Sharing

 

Danaparoid
Actiune terapeutica: Anticoagulant
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala: Orgaran


 

MOD DE ACTIUNE

Previne formarea de fibrina, prin inhibarea sintezei trombinei. Efecte minime asupra timpilor de coagulare, activitatii fibrinolitice sau timpilor de sângerare. Biodisponibilitate de 100% pentru uz SC.


 

INDICATII

Profilaxia trombozei venoase profunde la pacientii cu proteza de sold.


 

CONTRAINDICATII

Utilizarea în hemofilie, purpura trombocitopenica idiopatica, tulburari hemoragice acute, trombocitopenie asociata cu test pozitv in vitro pentru anticorpii antiplachetari. Hipersensibilitate la produse porcine. Administrarea IM.


 

PRECAUTII

Când se folosesc anestezii rahidiene, epidurale sau punctia medulara, pacientii ce folosesc anticoagulante heparinice cu greutate moleculara mica pentru prevenirea complicatiilor trombotice, prezinta riscul de a dezvolta hematom spinal sau epidural ce se poate manifesta prin paralizie permanenta sau de lunga durata. Riscul creste daca se folosesc catetere intraepidurale pentru administrarea analgezicelor sau daca se administreaza concomitent medicamente ce afecteaza hemostaza cum ar fi AINS, inhibitori plachetari sau anticoagulante. Monitorizati atent neurologic. Daca apar S&S, este necesar tratamentul imediat. Nu este interschimbabil (unitate la unitate) cu heparina sau alte heparine cu greutate moleculara mica. Folositi cu precautie la pacientii cu risc crescut de hemoragie, inclusiv HTA severa, endocardita bacteriana acuta, boli GI sau angiodisplazice, AVC non-hemoragic, imediat dupa interventii chirurgicale cerebrale, spinale sau oftalmologice. Folositi cu precautie în timpul lactatiei si la pacientii cu insuficienta renala severa, la cei în tratament cu anticoagulante orale sau inhibitori plachetari.


 

EFECTE ADVERSE

CV: hemoragii intraoperatorii / postoperatorii. GI: G&V, constipatie. SNC: insomnie, cefalee, ameteli. Dermatologic: rash, prurit. GU: infectii urinare, retentie urinara. Altele: febra, edeme periferice, astenie, anemie, durere, infectii.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

DOAR SC 
Profilaxia trombozelor venoase profunde în protezarea de sold 
Adulti: 750 unitati de 2 ori/zi, SC, cu 1-4 h înainte de interventie, si apoi nu mai devreme de 2 h dupa interventie. Tratamentul continua postoperator pâna la trecerea riscului de tromboza. De obicei, 7-10 pâna la 14 zile.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul se utilizaeaa pentru a preveni formarea trombilor mai ales la membrele inferioare. De obicei se administreaza cu 1-4 h înainte de interventie, la 2 h dupa, apoi de 2 ori pe zi timp de 7-10 zile. Pentru autoadministrare, întindeti-va pe pat si prindeti un pliu cutanat de pe abdomen între index si police. Introduceti acul pe toata lungimea sa, utilizang un ac de 25-26 pentru a reduce traumatizarea. Mentineti pliul pe toata durata injectarii; nu masati locul injectarii. Alternati locurile injectarii. Evitati admnistrarea produselor FR ce contin aspirina. Folositi aparate de ras electrice si periute de dinti moi pentru evitarea traumatizarii. Anuntati aparitia durerilor toracice, sângerarilor, dispneei, rash-ului, transpiratiilor excesive.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

Sa radem un pic !